in ,

Măsuri mai dure împotriva ”actelor huliganice” din siturile şi vestigiile arheologice egiptene

”Actele huliganice” întreptate împotriva siturilor şi vestigiilor arheologice din Egipt vor fi pedepsite mult mai aspru, potrivit unor noi măsuri luate de autorităţile de la Cairo.

Un nou articol de lege impune amenzi mai mari şi pedepse cu închisoarea pentru comportamente huliganice în situri arheologice şi muzee ca şi pentru tentativele de scoatere din ţară a vestigiilor istorice.

Danezul Andreas Hvid a provocat scandal după ce s-a fotografiat dezbrăcat, în ipostaze sexuale împreună cu o femeie în vârful Marii Piramide din Giza. Ministrul egiptean al antichităţilor, Khaled al-Anani, a clasificat incidentul drept o “violare a moravurilor publice”, potrivit Mediafax.

Parlamentul egiptean a aprobat la începutul lunii noiembrie un amendament adus legii care proteja până acum vestigiile şi siturile arheologice. Noul articol a apărut ca urmare a unei serii de ”fapte huliganice la adresa vestigiilor istorice egiptene”, atât din partea unor străini cât şi a unor localnici.

Cele mai citite articole

Amendamentul prevede ca persoanele care sunt surprinse încearcând să vândă în afara ţării vestigii istorice fără a dispune de documentaţia necesară să fie închise şi amendate cu sume cuprinse între 1 şi 10 milioane de lire egiptene. De asemenea, cei care sunt prinşi că încearcă să escaladeze situri istorice fără autorizaţie ori că abuzează în orice fel de un sit arheologic ori muzeu pot fi pedepsiţi cu închisoare până la o lună şi amendaţi cu sume cuprinse între 10.000 şi 100.000 de lire egiptene.

În luna mai, un egiptean a urcat în vârful Piramidei din Giza şi a rupt scândurile folosite la măsurarea monumentului aruncând cu pietre în paznicii care încercau să îl prindă.

CAIRO (MEDIAFAX) – Egiptul a decis să ia măsuri împotriva 


Citeste mai mult aici

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cristina Ich le-a arătat tuturor cu cine seamănă băiețelul ei și al lui Alex Pițurcă. „Nu m-am putut abține”

Cearta intre Becali si alt finantator din Liga 1: „Ce bani mai vrea Gigi sa ii dau?”