Verigheta este simbolul căsniciei și este prezentă pe degetele tuturor oamenilor care au decis să își petreacă viață alături de cineva. O verighetă trebuie să fie trainică, să arate bine și să se potrivească stilului pe care îl are persoana care o poartă.
Tocmai de aceea, există mii de modele de verighete, ce pot fi realizate din foarte multe materiale și pot fi personalizate în funcție de dorințele fiecărei persoane.
Care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în considerare la alegerea unei verighete?
- Metalul din care este realizată verigheta
Cel mai popular metal este aurul, care are o strălucire plăcuta, este prețios și este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru simbolizarea legăturii dintre doi oameni. Verighetele din aur nu sunt realizate, însă, din aur pur. Pentru a fi cât mai rezistente, acestea trebuie să fie amestecate cu diverse alte metale.
Verighetele mai pot fi realizate și din platină ( un metal mai rar și mai scump decât aurul, cu o densitate mare și un luciu plăcut), din argint sau din paladiu. Paladiul face parte din familia platinei și se remarcă prin duritate și greutate redusă.
- Culoarea verighetei
Cele mai citite articole
În general, culoarea poate să fie aleasă doar dacă se optează pentru o verighetă de aur. În funcție de metalul cu care este amestecat aurul, verigheta poate să fie galbenă, albă sau roz. Fiecare dintre acestea are o eleganță aparte și are povești foarte interesante în spate. De cele mai multe ori însă, alegerea culorii ține strict de preferințe.
- Lustruirea
Modul în care este finisată verigheta contează, de asemenea. Cele mai populare variante sunt verighetele cu finisaj foarte bine lustruit și cu o strălucire puternică. Cu toate astea, mulți oameni preferă verighete cu șlefuire verticală, cu șlefuire orizontală sau cu șlefuire șablată, care sunt deosebite și interesante.
- Dimensiuni
Verigheta trebuie să fie aleasă în funcție de dimensiunea degetului. Contează grosimea (poate fi aleasă între 1.2 și 1.4 mm), lățimea și evident, diametru verighetei. Este bine să se măsoare cu atenție degetul înainte de achiziția unei verighete, în așa fel încât să se achiziționeze un produs fix, care poate să fie scos la nevoie de pe deget.
Nu doar verigheta în sine contează. Este extrem de important să acorzi o atenție sporită și magazinului de unde o achiziționezi. În general, bijuteriile din metale prețioase trebuie să beneficieze de garanție și de servicii ulterioare. Pentru verighetele din aur, spre exemplu, există magazine care oferă curățare o dată la ceva timp sau, în cazul aurului alb, oferă placarea cu rodiu.
Verighetele sunt făcute să reziste o viață, însă dat fiind faptul că stau mereu pe deget, intră în contact cu piele moartă cu praf și cu diverse obiecte dure, putând fi zgâriate sau să își piardă din strălucire. Este bine, așadar, să fie îngrijite corect după ce sunt achiziționate.