Accesorii inedite pentru vara aceasta: sandalele și gențile din materiale sustenabile!

0
10

De îndată ce vine sezonul cald, cu siguranță te gândești că îți trebuie noi accesorii. Printre acestea, sandalele și poșetele joacă un rol important când îți reîmprospătezi garderoba pentru lunile de vară.

De data aceasta însă, ar trebui să îți îndrepți atenția către materialele sustenabile din care pot fi făcute acestea. Dar care sunt cele mai recomandate pentru a-ți confecționa genți, sandale și chiar haine de vară?

Iată câteva idei interesante pentru accesorii din materiale sustenabile:

Sigur ai auzit de magazine în care poți duce haine purtate, însă există unele în care poți lăsa și accesorii din care sunt refolosite anumite părți pentru a crea altele noi. Adeseori, întregul produs este reutilizat, din el ieșind unul cu totul nou.

Reciclarea este una dintre cele mai sustenabile căi de a ajuta planeta să se regenereze, iar dacă vrei să participi la acest proces, o poți face prin reutilizarea hainelor, a poșetelor și a altor lucruri vechi, care pot fi transformate.

Sustenabilitatea – un nou trend în România

Anul acesta, materialul textil reciclat și răchita au creat un nou trend în ceea ce privește astfel de accesorii care ar trebui să se afle și pe lista ta de cumpărături din următoarea perioadă. Este bine să știi că acestea nu afectează calitatea produselor, ba mai mult te transformă pe tine într-o persoană căreia îi pasă de mediul înconjurător.

Cele mai citite articole

Materialul textil reciclat

În ultimii ani, din ce în ce mai multe firme au început să se ocupe de reciclarea diverselor materiale, chiar și textile, care pot fi reutilizate pentru a face noi haine și alte lucruri de care te poți bucura fără ca altcineva să afle din ce sunt realizate. Astfel, este posibil să cumperi genți și chiar sandale făcute total sau parțial din fibre textile provenite din ceea ce a fost altădată un accesoriu folosit de altă persoană.

Accesoriile din răchită sunt la mare căutare în acest sezon

Cel mai probabil ai văzut genți, sandale de damă și portofele făcute din acest material. Pe lângă faptul ca sunt inedite și la modă, acestea sunt destul de rezistente în timp. Având în vedere că a trecut o perioadă de când încălțările pentru care era folosită răchita au apărut pe piață și nu s-au demodat, poți spune că, dacă ai o astfel de pereche de încălțăminte, ești în tendințe vara aceasta.

Există și fibre textile care pot fi transformate

Când vine vorba de modă, orice fibră textilă poate căpăta o nouă formă, astfel încât din ea să iasă un articol nou. Bentițe, elastice de păr și multe alte asemenea accesorii pot fi făcute din materiale reciclate fără să îți dai seama, așadar nu ezita să le cumperi.

Industria textilă este una dintre cele mai poluante, de aceea este important ca, atunci când ai ocazia să cumperi articole din materiale reciclate, să înțelegi ca acele piese sunt totuși noi, indiferent de scopul cu care au fost folosite înainte. Dacă încă nu ai un astfel de accesoriu de vară, ia-ți unul și nu ai să regreți!

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Please enter your comment!
Please enter your name here