in

Nutriționistul Gheorghe Mencinicopschi avertizează în privința alimentelor de post: ‘Pot face mai mult rău decât bine’

Nutriționistul Gheorghe Mencinicopschi atrage atenția în privința produselor de post din magazine. El susține că unele produse fac mai mult rău decât bine.

Citește și: Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie avertizează: Actualul mod de vaccinare în România trebuie schimbat sau completat

„Atenţie la produsele de post din magazine, deoarece unele dintre ele pot face mai mult rău decât bine. Aceste produse au multă sare şi conţin E-uri sau organisme modificate genetic. În plus, dacă nu citiţi eticheta veţi avea surpriza să mâncaţi de fapt de dulce.

Mai întâi ar trebui să conştientizăm ce înseamnă un aliment de post. Hrana de post pentru ortodocsi este o mâncare tradiţională acceptată de cei care reglementează domeniul, de preoţi. Sunt alimente care în mod tradiţional nu pot conţine aditivi alimentari, E-uri. Nu pot conţine arome artificiale, pentru că nu mai sunt de post în această situaţie. O parte din acele substanţe care se regăsesc în aşa-zisele alimente de post ne pot face rău. Fosfaţii se regăsesc în astfel de alimente de post şi aceştia îngreunează foarte mult funcţia renală. Sunt astăzi multe semnale că bolile renale au scăzut şi ele la vârste foarte mici, la copii. Mâncarea de post este o mâncare simplă, nu este o mâncare sofisticată, complicată, cu sosuri, nu este o mâncare elaborată, ci cât mai apropiată de starea ei naturală

Cel mai bine este să ne luăm o carte cu reţete autentice, tradiţionale de post. Cel mai bine este să începem să gătim acasă. Lucrul acesta ne va permite să avem şi o mâncare sănătoasă, o mâncare care în această perioadă de post pe lângă purificarea spirituală vom avea şi beneficii nutriţionale pentru că vom avea o hrană mai bogată în macro şi micronutrienţi, în vitamine, în antioxidanţi, ceea ce este absolut necesar în această perioadă de stres climatic, este frig, este cald, avem umiditate, circulă viroze. Perioada este propice pentru a consuma din plin legume în stare proaspătă sau puţin procesate, făcute la aburi, sotate sau grilate. Uneori legumele la grill sunt chiar mai bune decât carnea, gustativ. Nu este complicat să le pregătim. Putem consuma proteină de origine vegetală, adică leguminoase, cum ar fi fasolea, mazărea, lintea şi care ne aduc o proteină de calitate destul de bună.

E 120 este roşu carmin. El se regăseşte şi în alimentele de post, deoarece dă o culoare plăcută creând senzaţia că acel aliment este ceva proaspăt, dar el este obţinut prin extracţie cu anumite substanţe şi este de origine animală, se extrage dintr-o insectă care creşte pe cactus. Îl vom regăsi în pateurile vegetale. În acestea vom regăsi şi caragenan, un agent de îngroşare obţinut din alege marine, vom regăsi fosfaţi care dezechilibrează balanţa calciu-fosfor şi poate să ne pericliteze sănătatea sistemului osos, dar şi sănătatea rinichilor. Vom regăsi îndulcitori, vom regăsi coloranţi chimici de sinteză, substanţe conservante care împreună cu alţi agenţi din alimente să ne producă disbioză, adică să ne distrugă echilibrul microflorei colonice“, a declarat, la România TV, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.


Citeste mai mult pe aici

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pericol MAXIM la granița României. Epidemie de difterie în Ucraina. Cum se manifestă boala si cât de periculoasă este

Un nou pas spre monitorizarea TOTALĂ! Apple a lansat o aplicație prin care utilizatorii vor fi studiați