in

Pasapoarte de sanatate si in Franta ?

Primarul orasului francez Nisa cere guvernului sa introduca asa-numitele “pasapoarte de sanatate” pentru turistii veniti din strainatate.

Christian Estrosi, primarul din Nisa, capitala celebrei Riviere Franceze, Cote d’Azur, i-a adresat un mesaj premierului Edouard Philippe, in care face apel la instituirea unor controale la intrarea in Franta, pentru a reduce riscul ca turisti din strainatate sa aduca temutul COVID-19 pe teritoriul francez. Printre acestea ar figura si “pasaportul de sanatate”, un document care sa ateste ca detinatorul e negativ la COVID-19 cu 48 de ore inainte de calatorie.

Ideea e vehiculata si de alte tari

Stirile externe de pe Newsin.ro anunta inca de pe 22 aprilie ca e posibil ca in Grecia, destinatia preferata de multi romani, sa avem nevoie de pasaport de sanatate pentru viitoarele sejururi. Ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, spunea ca autoritatile de gandesc la varianta unui Pasaport de Sanatate, cu care turistii sa dovedeasca faptul ca nu sunt bolnavi de COVID-19. De asemenea, pe culoarele guvernului elen se discuta ideea de a primi, in acest sezon, doar turisti din Uniunea Europeana, strainii din afara spatiului comunitar sa nu isi poata petrece vacanta in Grecia in acest an. Aceste discutii au deja loc la nivel european, dar oficialii de la Bruxelles nu au dezvaluit, deocamdata, nimic legat de o eventuala decizie. Ideea ar fi ca turistii sa faca o analiza acasa, inainte de a pleca in vacanta, pentru a vedea daca sunt infectati cu noul virus. Doar cei care detin acest Pasaport de Sanatate ar urma sa fie lasati sa se urce in avion, tren sau autocar.

Cele mai citite articole

In afara de Grecia si Franta, despre obligativitatea Pasaportului de Sanatate COVID-19 se discuta si in Germania, Austria si Italia.

Unii reprezentanti din industria turismului afirma ca Pasaportul de Sanatate ar fi o garantie ca nu vin decat turisti sanatosi si astfel oamenii si-ar face vacantele fara grija ca se pot imbolnavi. Altii spun ca insa ca nu e o idee buna, pentru ca multi vor fi descurajati si vor prefera sa-si faca vacanta in tara, decat sa mearga pe la doctori si sa se testeze. Turismul european e grav lovit de efectele pandemiei; mai multi experti afirma ca probabil acest sector nu-si va reveni decat in cel putin 2-3 ani, tinand cont ca turismul e o intreaga industrie si inseamna hoteluri, restaurante, cafenele, baruri si multe alte servicii, care acum sunt pur si simplu inghetate, iar angajatii au ramas pe drumuri. Potrivit specialistilor in economie, din industria turismului si din companiile aeriene sunt acum cei mai multi someri, la nivel european.

Guntram Wolff, director la Centrul de cercetari economice europene Bruegel e de parere ca somajul actual, pe termen scurt, nu este o mare problema, pentru ca toate guvernele au asigurat fonduri pentru sustinerea celor ramasi fara loc de munca. Pericolul insa este ca acest somaj pe termen scurt sa se transforme in somaj pe termen lung.

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

OnLaptop Service Center este un aliat de încredere pentru reparații laptop

A apărut GoostoMix – platforma de rețete în limba română adaptate la Thermomix