in

Periile pentru mascara, secretul pentru gene lungi şi dese

Mascara este unul dintre produsele must-have din trusa de make-up datorită aspectului atragator, jucăuș, feminin și elegant pe care-l oferă ochilor tăi. Indiferent de machiajul ales, fie acesta de zi, de seară sau pentru evenimentele speciale din viața ta, mascara este accesoriul nelipsit din geantă.

Dacă vrei să alegi o mascara de calitate pentru ochii tăi atunci, alături de caracteristicile speciale ale produsului, este esențial să cunoști tipurile de pensule și să o alegi pe cea potrivită. Citește în continuare și află despre numeroasele tipuri de perii și cum sunt ele folosite!

Caracteristicile produselor mascara și periile potrivite

Mascara este un produs make-up ce ajută la înfrumusețarea genelor. Acestea diferă în funcție de culoare, de pigmentație, de efectul de gene false și de alte caracteristici precum waterproof și durabilitate mare, dar și de perie. Peria ajută foarte mult la îndeplinirea necesităților și dorințelor tale. 

Printre cele mai importante specificații ale produsului mascara, dar și ale periilor aferente, se numără:

 • Volumul. Mascara oferă genelor tale volum. Peria este densă și plină de produs, iar crema poate fi aplicată printr-o mișcare zig-zag.
 • Definirea. Definirea genelor este o altă caracteristică generală a mascarei, aceasta nu oferă un surplus de volum, ci uniformizează pigmentația firelor, separând genele superioare de cele inferioare.
 • Efectul de mărire a ochilor. Majoritatea persoanelor își doresc gene lungi și pline de volum, dar și ochi mai mari. Pentru un astfel de efect, se recomandă să aplici mascara atât de genele de sus, cât și pe cele de jos.
 • Alungirea. Mascara pentru alungire are pensula în formă de spirală. Aceasta pune pe fire doar o cantitate fină de produs pentru a nu le încărca cu soluție.
 • Separarea. Mascara poate avea doar efectul de separare pentru gene, iar pensula aferentă trebuie să aibă perii mici și distanțați.
 • Mascara waterproof. Acest tip de produs poate avea una sau mai multe din caracteristicile menționate anterior, alături de o formulă rezistentă la umiditate și apă.

Care sunt principalele tipuri de perii pentru mascara?

Cele mai citite articole

Alături de pensulele clasice de mascara, există numeroase modele care îndeplinesc mai multe dorințe ale persoanelor ce le folosesc, fie acestea de volum, separare, alungire, mărire, definire, gene false sau waterproof. Astfel, printre cele mai întâlnite perii mascara, se află:

 • Peria tradițională. Această perie este întâlnită la majoritatea produselor mascara profesionale, de calitate care oferă volum genelor. Cea tradițională nu este realizată din plastic, fiind excelentă în special pentru persoanele care au ochii sensibili.
 • Peria tradițională din plastic. Asemeni celei anterioare, peria din plastic pentru volum poate să separe și să definească mult mai bine firul de păr.
 • Peria jumbo. Asemeni numelui, pensula aceasta are foarte mulți peri pentru volum și curbare. Oferă un efect de mărire și poate nuanța chiar și cele mai mici fire de gene.
 • Peria ascuțită. Peria aceasta este excelentă pentru cei care doresc gene lungi, însă nu foarte încărcate. Ea poate fi rotita până în vârf fără a lăsa surplus de cremă.
 • Peria spirală. Menționată anterior, pensula spirală este potrivită pentru alungirea și curbarea genelor chiar de la prima aplicare. Este ușor de folosit și nu încarcă firele.
 • Peria skinny. Peria skinny este creată special pentru definirea genelor. Fiind subțire, poate asigura o eficiență mai mare.
 • Peria dreptunghi. Peria dreptunghi este, de asemenea, o perie foarte cunoscută, regăsite la produsele mascara ce oferă volum, dar și lungime.
 • Peria bubble. Bubble are un aspect asemănător cu pensula spirală, însă cu perii mai mici. Oferă un efect de lifting puternic.

 

Alături de caracteristicile produselor mascara și a periilor aferente, este important să ai grijă cum aplici soluția pe gene. Încearcă să cureți întotdeauna surplusul de mascara de pe pensulă, să separi și să curbezi genele înainte de a aplica mascara, să nu te grăbești și, cel mai important, schimbi produsul în funcție de termenul de valabilitate, în caz contrar poți pune în pericol sănătatea ochilor tăi.

Periile pentru mascara influențează foarte mult aspectul final al machiajului de zi, de seară sau pentru evenimentele speciale. În funcție de ceea ce îți dorești de la acest produs, optează pentru periile cu formele ideale și bucură-te de gene lungi, dese, feminine și seducătoare!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cauze, simptome si tratament pentru colonul iritabil

Cele mai confortabile tipuri de incaltari pentru vara