in , , ,

Plaje în Halkidiki

Plaje în Halkidiki

O plimbare prin Grădina Paradisului nu mai este imposibilă: această Grădină a Paradisului se numește Halkidiki. De-a lungul litoralului, sub soare, această minune de loc se întinde pe mai mulți kilometri de-a lungul apelor albastre ale mării, într-o grădină secretă cu mirosuri plăcute și vegetație luxuriantă.Booking.com

Un artist s-ar strădui să găsească culori potrivite pentru a surprinde pe pânză nenumăratele nuanțe ale naturii, adâncimile magnifice ale mării de-a lungul plajelor nisipoase sau stâncoase și „modelele” pe care marea le-a sculptat pe stânci și chiar mișcarea vântului printre copaci.

Tot ceea ce ai de făcut e să alegi culorile preferate și să îți pictezi vacanțele în culorile Halkidiki, așa cum ai visat întotdeauna.

Halkidiki cea care amintește de tridentul lui Poseidon, este situată la sud de Salonic și este formată din trei peninsule mai mici; Kassandra, Sithonia și Athos. La capitala Halkidiki, Poligiros, se poate ajunge pe drum, în timp ce cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Salonic – Macedonia.

Halkidiki are o varietate și o diversitate care va satisface chiar și cei mai pretențioși vizitatori. Zonele cu arome – care oferă mâncare tradițională, pot fi găsite aici în Halkidiki, Grecia, în toate satele magnifice din punct de vedere arhitectural, împreună cu golfurile idilice și insulele mici, siturile arheologice uimitoare și o peșteră unică.

Există, de asemenea, o viață de noapte interesantă, plaje care par să se întindă pe întinderi nesfârșite și ape turcoaz. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care alcătuiesc această Peninsulă. Arheologii se vor pierde în examinarea civilizațiilor piatră cu piatră în Olynthos, Stagira, peștera Petralona, ​​Potidaia și Toroni.

Vizitatorii romantici vor rătăci fără scop pe vastele plaje de nisip și pe aleile tradiționale, în timp ce persoanele active se vor bucura de tot felul de sporturi nautice pe plajele din Halkidiki, precum și cu mersul cu bicicleta sau de practicarea trekking-ului în Muntele Holomondas.

Haideți să vedem împreună care plaje ne pot încânta în Halkidiki.

1. Plaja Chrousso

Plaja Chrousso din Halkidiki


Booking.com


Cunoscută și sub numele de Kanavitsa, această plajă este situată aproape de satele Paliouri și Pefkochori. Este o plajă de nisip organizată, de vis și netedă, înconjurată de pini.

Pe plaja Chrousso, sunt tot felul de facilități, cum ar fi practicarea sporturilor nautice, plus 3 dintre cele mai populare baruri aflate pe plajă.

Așadar, dacă vreți să socializați, să petreceți și să dansați până în zorii zilei, sunteți în locul potrivit, dar mai ales în weekend, poate fi destul de aglomerat aici. Plaja Chrousso reprezintă o destinație interesantă, iar vegetația bogată oferă o oază pe timp de caniculă în timpul zilei, fiind disponibile șezlonguri și umbrele de soare.

2. Plaja Kavourotripes

Plaja Kavourotripes din Halkidiki


Booking.com


Aflată în Sarti, Sithonia se mai  numește și plaja portocalie – Portokali, numele Kavourotripes – însemnând găuri de crab. Fii curajos și explorează, deoarece există aici, de fapt, mai multe plaje mici, la care e cam greu de ajuns și tocmai de aceea, de obicei, nu sunt aglomerate.

Plaja principală este organizată cu un bar pe plajă și este supraaglomerată cu șezlonguri și umbrele – de exemplu, până la ora 11 nu veți putea găsi un șezlong. Dacă doriți să găsiți un loc în care să nu vă simțiți sufocați de aglomerație, există plajele mici mai departe de coastă despre care tocmai am vorbit, unde puteți găsi spațiu pentru relaxare.

Cuprinzand cateva golfuri mici, plaja Kavourotripes ar trebui sa fie explorata si cu o barca.

3. Plaja Possidi

Plaja Possidi din Halkidiki


Booking.com


Possidi este de fapt un oraș mic de pe coasta de sud-vest a Kassandra, la aproximativ 100 km distanță de Salonic.

Possidi este o stațiune turistică special construită, înconjurată pe dealurile înalte și verdeața. Este un loc mic, cu supermarket, farmacie, mai multe magazine, mai multe taverne, restaurante și cafenele. De-a lungul plajei există o promenadă drăguță. Plaja orașului este îngustă și lungă, organizată și se extinde până la Cape Possidi.

De faspt, pe de o parte se află deja menționata plajă a orașului, iar pe cealaltă există una dintre cele mai frumoase plaje de pe Kassandra – Egeopelagitika. Plaja orașului este amenajată, dar există și spații pentru vizitatori să își așeze șezlonguri și umbrele.

Pe plajă există de asemenea dușuri și vestiare, precum și toalete, iar plaja este potrivită și pentru persoanele cu dizabilități.

4. Plaja Karydi

Plaja Karydi din Halkidiki 


Booking.com


Se află în zona Vourvourou, Sithonia. E  cea mai exotică plajă din Sithonia și dă senzația că ați aterizat într-un fel undeva în Marea Caraibelor, doar că lipsesc palmierii. Plaja poate fi străbătută cu mașina, nisipul este alb, apa marii are culoarea turcoaz, totul dând o senzație minunată – exact ceea ce vă trebuie în vacanță.

Cele mai citite articole

Plaja Karydi este protejată de vânt, iar apele sale sunt calme și calde. Nisipul este moale sub formă de pudră și nu poate fi comparat cu niciun alt nisip din Sithonia. Adulții pot merge peste 50 de metri și apa nu le va trece de talie, așa că se poate spune că aceasta este cu adevărat piscina perfectă a copiilor.

Chiar și la final de sezon această plajă va fi aglomerată, așa că este bine să ajungi aici devreme, dacă vrei parcare și loc pentru prosop.

5. Plaja Kriaritsi

Plaja Kriaritsi din Halkidiki


Booking.com


Se află în zona Sykia, Sithonia. Plaja cea mai estică din Sithonia reprezintă o combinație de linii de coastă frumoase, cu tentă stâncoasă.

Plaja are un nisip galben și prezintă o intrare treptată în apele turcoaz adânci, iar partea de sud a plajei este disponibilă gratuit vizitatorilor.

Secțiunea mai mică din sud a plajei este frecventată de nudiștii care au înființat tabără peste vară. Apa de la Kriaritsi este uimitor de pură – o încântare pentru înotători.

Kriaritsi este, de asemenea, o plajă excelentă pentru windsurfing și kiteboarding și  reprezintă o destinație obligatorie (nu trebuie lăsată cu niciun chip în afara listei de plaje din Halkidiki). S-ar putea să vă rătăciți puțin în timp ce căutați această plaja magnifica, dar merita efortul, deoarece după ce o veți găsi vă va oferi  priveliști panoramice spectaculoase.

6. Plaja Kallikrateia

Plaja Kallikrateia din Halkidiki


Booking.com


Se află în Halkidiki vest. Probabil cea mai frumoasa plaja din vestul Halkidiki, plaja Kallikrateia este ușor accesibilă și persoanelor cu cu dizabilități, are serviciu de salvamar si aici se pot face sporturi acvatice. Sunt disponibile șezlonguri și umbrele de soare, precum și baruri de-a lungul plajei.

Nea Kallikrateia este de fapt un oraș mic din Halkidiki și are peste 6.000 de locuitori. Este situat la doar 30 km distanță de Salonic și este primul sat important de vacanță pe care un călător îl întâlnește pe drumul către Halkidiki.

În regiune, multe sate au cabane, camere de închiriat și hoteluri. Una dintre ele este Mykoniatika. Kallikrateia are multe baruri, restaurante, taverne, restaurante fast-food, magazine și orice altceva veți avea nevoie în timpul vacanței.

Pe plajele din Nea Kallikratia, puteți petrece ore interminabile de distracție sub sunetele muzicii în unele dintre cele mai aglomerate baruri de plajă din Halkidiki.

7. Plaja Alykes

Plaja Alykes din Halkidiki


Booking.com


Această plajă prezintă ape extrem de limpezi, nisip alb și numeroase facilități. Plaja este prietenoasă pentru copii, iar apele sale turcoaz sunt contrastante cu verdeața care înconjoară acest paradis în formă de semilună.

Alykes este cea mai mare plajă de pe insulă, are aproape 700 de metri lungime și e destul de lată, deci nu riști să te înghesui nici măcar în perioadele de vârf. Frumos amenajată, are zone în care intrarea în apă e lină – acesta ca o specificație specială pentru cei cu copii sau pentru cei ce nu știu să înoate.

Barurile sunt înșirate pe plajă, așa că oriunde te-ai așeza, ai la îndemână o bere rece!

8. Plaja Gerakini

Plaja Gerakini din Halkidiki


Booking.com


Plaja Gerakini reprezintă o întindere de 6 kilometri, cu nisip alb, vegetație luxuriantă și o pădure de pini ce domină dealurile din jur.

Potrivit unei legende, denumirea stațiunii provine de la o regină numită Yerakina (Gerakina) care ar fi  locuit acolo, și de aici Gerakini a luat numele său.

Facilități: plaja oferă cazare, momente de relaxare în numeroasele taverne și baruri și chiar o mină abandonată la capătul plajei.

9. Plaja Trani Ammouda 

Plaja Trani Ammouda din Halkidiki


Booking.com


Aflată în zona zona Ormos Panagias, plaja Trani Ammouda, cunoscută și sub numele de plajă Livrochio, nu are vegetație (asigurați-vă că aduceți umbrele de soare), dar suplinește acest lucru cu frumusețea sa, la modul general vorbind.

Cu fața spre Muntele Athos, pe partea opusă a golfului, Trani Ammouda este cea mai mare și una dintre cele mai frumoase plaje din Sithonia.

Nisipul alb moale, apele turcoaz, ruinele romantice, barurile din apropiere și chiar și magazinele fac din acest loc unul irezistibil.

10. Plaja Komitsa

Plaja Komitsa din Halkidiki


Booking.com


Plaja Komitsa este formată din două plaje excepționale, dintre care una este organizată și mai aglomerată. Plaja mai lungă, neorganizată, este perfectă pentru căutătorii de singurătate. O infinitate de mare turcoaz poate fi admirată de pe plaja cu nisip alb, cu vedere la vegetația densă a Muntelui Athos.

Puteți găși aici loc de joacă pentru copii si un bar pe plajă. Plaja Komitsa a fost desemnată ca zona protejată, de mare frumusețe naturală, fiind pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Tu ce plajă din Halkidiki ai alege ca să îți petreci vacanța?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Cele mai sănătoase alimente

Plaje Romania