in , ,

Plaje în Republica Dominicană

Republica Dominicană are o climă tropical maritimă cu două sezoane importante: vara cu temperaturi cuprinse între 27 și 30 grade C și iarna cu temperaturi între 22 și 25 grade C. Plajele din nord și cele din sud-est de la Punta Cana, cunoscute și sub numele de Bavaro, sunt cele mai căutate pentru nisipul foarte fin și apele de culoarea turcoazului în care se reflectă ramurile palmierilor tropicali, la nord plajele sunt scăldate de Oceanul Atlantic, iar la sud de Marea Caraibelor.Booking.com

Insula oferă un stil european de vacanță și toată gama de sporturi marine și atracții pentru petrecerea timpului. Ocupând coasta de est a insulei Hispaniola și împărțindu-și granița cu Haiti, o altă bijuterie din Caraibe, Republica Dominicană are Oceanul Atlantic de Nord la nord și Marea Caraibelor la sud. Cu Santo Domingo drept Capitală, Republica Dominicană se hrănește din nerăbdarea și adrenalina iubitorilor de mare. Țara are un peisaj divers – munți, păduri, recife, plaje, muzee, cazinouri, mangrove și chiar deșerturi. Spaniola este limba națională, în timp ce peseta dominicană este moneda națională. În afară de palmieri, cultura dansului, bucătăria exotică, sportul local, cultura pescuitului și arhitectura colonială remarcabilă, țara oferă o perspectivă asupra adevăratei culturi și stilului de viață al Caraibelor. Deși majoritatea copleșitoare a dominicanilor nu au văzut niciodată zăpadă, câte un fulg de nea poate cădea ocazional pe vârful Duarte.

Bun, și acum să…ne uităm la cele mai bune plaje din Republica Dominicană.

1. Plaja Bavaro 

Plaja Bavaro din Republica Dominicană

Plaja Bavaro este renumită pentru întinderea largă și lungă a coastei mărginite de palmieri și a apelor albastre turcoaz tipice. O altă caracteristică remarcabilă a plajei sunt stațiunile sale all inclusive și o mulțime de baruri uimitoare pe plajă, care sunt perfecte pentru a petrece. Cea mai admirată plajă din Republica Dominicană, Bavaro, oferă ape perfect calme, care sunt perfecte pentru activități acvatice, precum înotul. Un pic mai departe de zona calmă de înot se află zona parasailing și cea pentru plimbările cu bărcile cu motor. Bavaro găzduiește și mai multe stațiuni de lux și stațiuni balneare.


Booking.com

2. Plaja Rincon

Plaja Rincon din Republica Dominicană

Situată în Peninsula Șamana, Playa Rincon este o plajă perfectă, neatinsă, ca o carte poștală, acoperită cu nisip alb și palmieri. Plaja se află la o plimbare cu barca de 30 de minute de orașul pescăresc Las Galeras. Calificată ca una dintre „cele mai bune plaje din lume” de multe site-uri profesioniste de călătorie, Playa Rincon oferă un golf și apă calmă pentru înot. Un mic restaurant și câteva standuri de mâncare se află în apropierea parcării de la Playa Rincon. Plaja lungă de două mile aproape că e nesfârșită și prezintă o combinație absolută de izolare și priveliști uimitoare.

Cele mai citite articole


Booking.com

3. Plaja Cayo Levantado

Plaja Cayo Levantado din Republica Dominicană
Cunoscută și sub numele de Insula Bacardi, insula Cayo Levantado este divizată în două categorii – categoria publică și hotelul luxos Grand Bahia Principe Cayo Levantado. Această din urmă secțiune este rezervată doar oaspeților care stau la această opulentă stațiune de pe litoral. Dacă sunteți oaspeți la hotel, veți avea acces la toate facilitățile disponibile pe una dintre cele două plaje private, care sunt de aproximativ 130 de metri fiecare. Există și o insula minusculă, cu fața la plaja principala a hotelului, unde va puteți bucura de snorkeling, de soare sau de a observa viața marină. Din cauza popularității plajei, sute de vizitatori vin în excursii de o zi și croaziere.


Booking.com

4. Plaja Dorada

Situată de-a lungul Coastei de Chihlimbar, Playa Dorada este una dintre cele mai celebre plaje din Republica Dominicană și un „hub” excelent al stațiunilor de plajă all-inclusive. Așteptați-vă la plaje aurii, la ape turcoaz cristaline, la munți și la o coastă cu margini de palmier. Dacă acest lucru nu va satisface complet sufletul, încercați să va gândiți la windsurfing și la schi nautic pe valurile oarecum sălbatice ale Playa Dorada. Plajele din Playa Dorada au un mare succes în rândul turiștilor de lux și mijlocii care vin aici pentru a beneficia de toate facilitățile moderne pe care le oferă hotelurile all-inclusive. Codurile de construcție din zonă au restricționat fiecare clădire la maximum trei etaje. În plus, fiecare proprietate este construită la o distanță considerabilă de alta. Prin urmare, atmosfera naturală este intactă și frumoasă, insula nu se simte aglomerată sau prea modernizată.


Booking.com

10. Plaja Grande

Plaja Grande din Republica Dominicană

O altă nestemată ascunsă printre plajele din Republica Dominicană, Playa Grande se află departe de orașele pline de plajă Puerto Plantă și Punta Cană. Situată la marginea orașului Rio San Juan, zona are două hoteluri de lux la extremitatea plajei. Zona de plajă din Playa Grande își păstrează confidențialitatea nepermițând turismului de masă să o invadeze. Plajă dominicană cu nisip moale, de culoarea coralului este completată de palmieri pe fundal și valuri gigantice. Câteva standuri cu mâncare în stil rustic sunt împrăștiate ici și colo în jurul plajei. Excursiile de o zi la Playa Grande pot fi organizate convenabil din orașele din apropiere – Puerto Plata și Cabarete. Playa Caleton, o plajă mai mică și mai calmă, se află lângă Playa Grande și reprezintă o alegere bună pentru cei care au copii.


Booking.com

Se află o vacanță în Republica Dominicană pe agenda ta? Dacă da, atunci ce plajă alegi?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Stațiuni de schi în Bulgaria

Obiective de vizitat în Barcelona