Porția de carte | Viața în formă lichidă și patru surori seducătoare

0
38

De Oana Dușmănescu,

Lichid (Mark Miodownik, Editura Publica)

Cea mai interesantă carte cu care m-am întâlnit de ceva vreme, Lichid, enumeră, condimentat și seducător, existențele materialelor fără de formă și le explică importanța în universul nostru.

Lipicios, noros, exploziv sau otrăvitor, lichidele care ne înconjoară în fiecare moment al vieții noastre au personalitate, pretenții, legende. Ca să ne alarmeze și mai tare, autorul a insistat cu un sadism delicios asupra potențialului distructiv sau mai puțin cunoscut al lichidelor – de la valurile oceanului la forța furtunii, de la formele sale aproape fantastice și imposibil de înțeles la cele care ne amețesc de-a dreptul.

Întreaga poveste este spusă dintr-un avion care traversează Oceanul Atlantic și este un tur neconvențional al acestor substanțe fluide, aflate peste tot – săpunul, gheața, limonada, uleiul sau mierea.

Autorul aduce o mică odă importanței acestora în viețile noastre cotidiene, subliniindu-le prezența și influența pe care o au asupra noastră, chiar dacă nu suntem conștienți de asta întotdeauna.

Surorile Spring (Anna Todd, Editura Trei)        

Scriitoarea care a făcut revoluție pe Wattpad, platforma unde oricine poate scrie cărți, dacă vrea, spune de data aceasta istoria celor patru surori Spring – Meg, Jo, Beth și Amy.

Nu rata mâine un reportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Recomandări

Nu rata mâine un reportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Tinerele locuiesc în fermecătorul și mult-încercatul New Orleans, în interiorul bazei militare, și încearcă, fiecare în felul său, să-și croiască un drum cât mai satisfăcător. Tatăl lor este plecat în Irak, în misiune, iar mama lor are un secret pe care fetele nu par a-l desluși cu ușurință.

Sora cea mare, Meg, se mărită cu un ofițer și își găsește astfel locul în lumea militară. Beth este cea care duce pe umerii ei responsabilitățile acestei familii și care se teme să plece de acasă, lăsând deoparte orice speranță că va avea o existență care să-i aparțină. Jo însă asta își dorește – să plece la New York, unde vrea să devină o jurnalistă influentă. Amy este la vârsta la care își analizează surorile mai mari și încearcă să ia de la ele lecții existențiale importante.

“Micuțele doamne” moderne spun din nou povestea iubirii, a războiului, a adolescenței și a familiei, în perspectiva secolului nostru.

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: „Omul m-a sunat și mi-a spus…”

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens

HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens

Urmărește cel mai nou VIDEO


Citeste mai mult pe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Please enter your comment!
Please enter your name here