Ori de câte ori un angajat părăsește compania, oamenii observă și vor vorbi despre asta. Unii angajați ar putea chiar să se întrebe dacă ar trebui să urmeze exemplul și să înceapă să caute oportunități de muncă mai bune în altă parte. Această situație, a angajaților care prezintă riscul de a demisiona mai este numită, în termeni de specialitate, „flight risks”.
În calitate de angajator veți spune probabil că sunteți capabil să recrutați candidați la fel de competenți ca cei care riscă să părăsească firma dumneavoastră pentru a-i înlocui, dar costul și timpul pe care îl pierdeți ar trebui să vă facă să vă gândiți de două ori la asta. Nu ar fi mai bine să vă păstrați angajații performanți?
Indiferent dacă conduceți o forță de muncă mare sau o echipă mai mică, este esențial să aveți la dispoziție măsuri pentru a prezice cine ar putea dori să părăsească compania dacă vreți să beneficiați de un plan bun de păstrare a angajaților.
Aplicații bazate pe inteligența artificială în sprijinul companiilor din România
Pentru că lumea s-a schimbat și tehnologia a evoluat enorm, companiile au acum la dispoziție aplicații specializate în identificarea și cuantificarea din timp a riscului de plecare a angajaților (flight-risk), facilitând luarea măsurilor de prevenție și remediere. O astfel de soluție este oferită de Talent Retain, o societate înființată în Marea Britanie, care a dezvoltat o platformă on-line ce utilizează analiza Big Data și inteligența artificială (AI) pentru a gestiona provocările în creștere cu care se confruntă departamentele de HR. Puteți afla mai multe despre strategiile de retenție, de succesiune sau demararea procesului de recrutare dintr-un articol despre Talent Retain.
Tipuri de angajați care prezintă risc de a demisiona
1.Angajații cu contracte sub prețul pieței / sub salariul colegilor lor
Există multe motive justificate pentru diferențele de salarizare între angajați, dar atunci când diferența de salarizare între angajații care ocupă aceeași poziție și sunt la același nivel de performanță este una importantă, este o problemă. Angajații plătiți mai puțin se vor considera nedreptățiți și vor pleca.
Cele mai citite articole
2.Angajații care cred că salariile lor sunt mici
Aproape 80% dintre angajați consideră că au contracte sub prețul pieței, deoarece nu înțeleg modul în care este determinat salariul lor. Așadar, este posibil ca persoanele care înregistrează performanțe la locul de muncă și care tocmai au primit creșteri salariale să se simtă totuși subevaluate.
3.Angajații care simt că sunt „blocați”
Angajații care au ajuns să fie foarte buni în domeniul lor de activitate doresc o provocare. Fără oportunități de perfecționare sau avansare în carieră, vor simți că sunt blocați în posturile lor actuale și ar putea începe să caute locuri de muncă care să ofere noi oportunități de învățare.
4.Angajații care au schimbat recent rolurile
Promovările nu sunt întotdeauna o garanție că angajații vor rămâne în firmă. Dar dacă angajații dvs. sunt interesați, motivați și pasionați de ceea ce fac, vor fi fericiți să rămână în postul lor actual chiar și fără o majorare salarială.
5.Angajații care au trecut prin schimbări majore de viață
Evenimente importante din viață, cum ar fi nașterea, căsătoria, divorțul, pierderea unei persoane dragi sau boala severă pot schimba atitudinea cu privire la locul de muncă. Dacă simt că mediul de lucru nu este suficient de sănătos pentru a le permite să aibă grijă de ei înșiși, angajații vor pleca în cele din urmă.