in

Probleme comune cu balamalele de uși și cum să le rezolvi

Ai observat că ușa ta nu se închide la fel de ușor ca înainte? Sau poate scoate acel scârțâit neplăcut în timp ce o deschizi și o închizi. Aceste probleme cu balamalele de uși pot părea mici, dar ele afectează confortul propriei locuințe. Majoritatea dintre noi ne-am confruntat la un moment dat cu o ușă care nu mai funcționează cum ar trebui. Dacă nu știi cum să gestionezi și te afli în căutarea unei soluții, acest articol este pentru tine. Află ce ai de făcut!

Ușa care nu se închide corect

Când ușa nu se închide corect, poate fi foarte neplăcut, mai ales dacă trebuie să te lupți constant cu ea sau dacă nu se aliniază corespunzător cu tocul. Acest lucru poate fi cauzat de mai multe probleme, poate fi vorba de balamale slăbite sau uzate, de o montare incorectă a ușii sau o deformare a tocului. De foarte multe ori problema este a balamalelor, deoarece în timp acestea pot ceda, lucru care duce la o aliniere defectuoasă a ușii, deci implicit la imposibilitatea ei de a se închide corect. Fixează șuruburile balamalelor sau, dacă observi că sunt uzate ori deteriorate, cumpără altele noi.

Când balamalele ușilor termopan sunt cele care nu funcționează corect, problema poate deveni și mai neplăcută. Este afectată nu doar închiderea ușii, ci și eficiența energetică a locuinței. Ușile termopan sunt adesea dotate cu balamale reglabile, așadar vei putea ajusta poziția ușii pentru ca aceasta să se închidă corect. Dacă problema persistă sau observi uzura ori deteriorarea acestor componente de feronerie, cumpără balamale pentru uși termopan dintr-un magazin specializat.

Ușa care scârțâie

O ușă care scârțâie poate fi extrem de deranjantă, mai ales dacă zgomotul se amplifică de fiecare dată când deschizi sau închizi ușa. Acest sunet neplăcut este cauzat adesea de frecarea între părțile metalice ale balamalelor, de acumularea de murdărie sau praf în mecanism sau de lipsa lubrifierii corespunzătoare. Pe măsură ce balamalele îmbătrânesc, ele nu mai funcționează la fel de lin, iar frecarea excesivă duce la acele zgomote neplăcute.

Cele mai citite articole

Pentru a rezolva această problemă, aplică un lubrifiant adecvat, cum ar fi un spray special pentru balamale sau clasica vaselină. Dacă problema persistă chiar și după lubrifiere, este posibil ca balamalele să fie uzate și să trebuiască să le înlocuiești. În cazul în care ușa termopan are nevoie de balamale noi, nu ai de ce să te îngrijorezi. Dintr-un magazin de feronerie online poți comanda simplu și rapid modelul dorit. Ai grijă să fie compatibile cu ușa ta și urmează cu atenție instrucțiunile de instalare oferite de producător. Click aici dacă ai nevoie de balamale noi pentru funcționarea silențioasă a ușii tale.

Ușa care se deschide sau se închide greu

Această problemă apare frecvent din cauza balamalelor care s-au deteriorat odată cu trecerea timpului, fie au fost montate incorect. Prin urmare, ușa se freacă de podea sau de toc, atunci când are loc acțiunea de închidere și deschidere. Problema balamalelor care face ca ușa să se miște cu dificultate mai poate fi în această situație murdăria acumulată sau rugina. Ține cont că există și situația când ușa din lemn se contractă și se dilată în funcție de nivelul de umiditate și de schimbările de temperatură. Acest lucru cauzează problema alinierii și deci ușa se atinge de toc sau de podea.

Dacă întâmpini această dificultate, inspectează balamalele, apoi lubrifiază-le și strânge șuruburile slăbite pentru ca ușa să fie corect aliniată. Dacă toate aceste soluții nu îmbunătățesc situația, poate fi necesar să înlocuiești balamalele sau să verifici dacă ușa este corect aliniată în cadrul său. Poate exista situația unui montaj defectuos, care o face să se frece de podea sau de toc. Dacă ușa s-a deformat din cauza umidității sau a temperaturii, s-ar putea să fie nevoie să o șlefuiești ușor pentru a o readuce la forma inițială.

Identifică problema pentru a găsi soluția potrivită. Balamalele sunt niște elemente mici, dar care sunt supuse unei uzuri intense. Ele trebuie să asigure mișcarea ușii, dar și să îi susțină greutatea. Inspectează starea acestora, deoarece odată cu trecerea timpului ele se pot deteriora, afectând buna funcționare a ușii. Lubrifiază-le și vei preveni nu doar scârțâitul, ci și deteriorarea lor. O întreținere regulată va conduce la o funcționare lină și durabilă a ușii. Bucură-te de confortul locuinței tale!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

3 renovări pe care le poți face pe cont propriu în locuința ta

De ce SEO este încă o investiție pe care trebuie sa o faci în 2024?