in

Progres URIAȘ – Cercetători din Singapore au reuşit să producă piele umană in-vitro

O bucată de piele de mărimea unei unghii poate fi printată în mai puţin de un minut, au anunţat cercetători din Singapore – un pas către testarea non-animală a cosmeticelor şi a altor produse, relatează Reuters preluat de agerpres.

Vezi și: Senzaţii de amorţeală la limbă – Ce boli pot semnala

Realizată din celule ale pielii de la donatori şi colagen, pielea in-vitro are aceleaşi proprietăţi chimice şi biologice ca pielea umană, a declarat John Koh, şef de laborator la DeNova Sciences, care colaborează cu Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore, în legătură cu acest produs.

„Putem vedea că industria se îndreaptă către testarea non-animală”, a precizat John Koh.

„Deci, dorim cu adevărat să oferim o soluţie pentru testarea pe piele fără a folosi piele animală sau umană”, a mai spus el.

Cele mai citite articole

Echipa a accelerat procesul de fabricaţie folosind o maşină de imprimat pentru a produce straturi modelate cu precizie care imită pielea umană. Fiecare bucată minusculă de piele este printată în mai puţin de un minut, reprezentând calitatea distinctivă a acestui proiect.

Amestecul este apoi incubat timp de aproximativ două săptămâni, timp în care celulele pielii se înmulţesc şi devin opace, transformându-se într-o membrană albicioasă.

Pielea poate fi folosită pentru a testa toxicitatea unei substanţe şi calităţile penetrative ale ingredientelor active din produse, precum cele cosmetice.

Echipa de cercetători se concentrează în prezent pe dezvoltarea unei pieli care include celule pigmentare asiatice pentru a testa efectele de albire ale produselor cosmetice şi de îngrijire a pielii.


Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Încă 17 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în şase judeţe

Schimbările climatice expun generaţiile viitoare la afecţiuni de-a lungul vieţii (studiu)