10 cele mai bune rețete cu avocado

0
34

Despre fructul de avocado se spune că reprezintă un cadou din natură. Acest superaliment unic este incredibil de hrănitor și adaugă o aromă cremoasă și o textură ca de de unt, la fiecare rețetă în care este inclus. Bucurați-vă de bunătatea minunată a fructelor de avocado și veți obține toate beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct unic, laolaltă cu diversele idei pentru gătit cu avocado. Indiferent dacă introduceți avocado într-o salată sau guacamole, în supă, burgeri sau smoothie-uri, indiferent dacă folosiți avocado în mâncarea  pentru micul dejun, prânz, cină sau chiar desert, există o varietate de rețete simple și delicioase, tocmai potrivite vremurilor rapide pe care le trăim și recomandărilor de a mânca sănătos. Avocado poate fi adăugat la multe rețete, pentru a oferi meselor tale un impuls nutrițional. Doar 28 de grame de avocado oferă cantități bune de grăsimi sănătoase, fibre și proteine. Avocado poate ajuta, de asemenea, la sănătatea inimii, controlul greutății și la păstrarea longevității. Dacă sunteți în căutarea unor mese mai nutritive de dimineață, încercați să includeți avocado la micul dejun.

Loading...

Fructele de avocado au miezul verzui sau gălbui, cu consistență și cu o aromă bogată. Adesea sunt consumate în salate, iar în multe părți ale lumii sunt consumate ca desert. De exemplu, piureul de avocado este ingredientul principal al guacamolului – un sos caracteristic în bucătăria mexicană. Consumat frecvent, avocado îți oferă tiamina, riboflavina și vitamina A, iar în unele cazuri miezul fructului poate conține până la 25% ulei nesaturat. Puteți găsi avocado aproape peste tot – de la magazine alimentare și piețe de fermieri și până la rețete de budincă cu ciocolată. Odată considerat o delicatesă, acest fruct verde de copac este acum un plus comun la mese și meniuri din întreaga lume. Dragostea oamenilor pentru avocado a crescut în ultimii ani. Creșterea vânzărilor depășește cea a oricărui alt fruct. În 2015, The Washington Post a numit avocado „noul fruct preferat al Americii”. Avocado este un copac peren, tropical, cu fructe verzi, în formă de pere, plin de nutrienți. Termenul de avocado se referă atât la pom cât și la fructe. Avocado vine în sute de soiuri diferite, iar fructul în sine este minunat. Deși nu sunt dulci, fructele de avocado reprezintă un aliment satisfăcător și versatil, cu o textură cremoasă, cu unt. Și au o aromă bogată, venită din conținutul bogat în grăsimi. Prin urmare, după cum menționam, nu degeaba fructele de avocado fac parte din multe rețete și combinații alimentare.

Avocado este foarte sănătos dacă este introdus în hrana noastră zilnică

1. Rețeta de pâine prăjită cu avocado

Pâinea prăjită cu avocado reprezintă, cu siguranță, un aliment la modă. Sigur, există o mulțime de variante nemaipomenite pe internet, dar cea mai bună rețetă de pâine prăjită cu avocado include:  brânza prăjită, avocado cremos, un ou fiert moale bogat, maia picantă Sriracha, felii crocante de ridiche proaspătă, care se adună pentru a face totul incredibil de gustos și chiar cu totul delicios. O idee bună o reprezintă și să: întindeți hummus pe pâine prăjită cu avocado feliat deasupra și un pic de piper negru presărat deasupra. Altceva: prăjiți 2 felii de cereale integrale până când devin aurii și crocante; într-un castron mic combinați avocado, coriandru, lime, sare si piper după gust. Întindeți jumătate din amestec pe fiecare felie de pâine prăjită. Se adaugă ou prăjit sau gălbenuș, dacă doriți. Este sănătos, simplu și delicios și, cel mai bine, este foarte ușor de făcut și gata în mai puțin de 5 minute. De fapt, această rețetă este atât de simplă, încât cu greu o putem numi rețetă, dar a trebuit să o împărtășesc cu tine acest fel de mâncare, fiind atât de bun! Puteți folosi orice fel de pâine prăjită, dar bine ar fi pâinea integrală. În plus iată încă ceva simplu: puteți să faceți un amestec de pus pe pâine așa: pasați un avocado într-un bol mic cu o furculiță, adăugați coriandru, lămâie, sare și piper apoi se întinde amestecul pe felia prăjită. Puteți alătura o felie de bacon, dar bine ar fi să nu – aviz gurmanzilor! Dacă vă place acest fruct este posibil ca, până la urmă, să înlocuiți untul și margarina pe care le puneți de obicei pe pâine cu avocado.  Ceea ce nu e rău, avân în vedere că astfel vei adăuga vitamine și minerale suplimentare unui simplu sandwich, de exemplu.

Pâinea prăjită cu avocado reprezintă un aliment la modă

2. Rețeta de salată de pui cu avocado

Salata de pui preparată cu pui la rotisor cumpărat din magazin este o alegere sănătoasă pentru prânz atunci când pui în respectiva salată și jumătăți delicioase de avocado coapte, cremoase (în loc de pâine încărcată cu carbohidrați). Gata în doar 5 minute, această rețetă oferă pentru două persoane – de exemplu, o porție amplă pentru prânz. Din moment ce salatele pot fi ușoare în calorii, adăugarea de avocado poate face o masă mai plină. Salata de pui cu avocado poate avea ingrediente simple și s-ar putea să aveți în bucătărie deja tot ce aveți nevoie pentru a o face.  Pentru proteine suplimentare, adăugați 2 ouă tari. Această salată este perfectă pentru aproape fiecare dietă. Salata de pui de avocado este delicat de versatilă. S-ar putea spune că e o salată…ambalată în proteine, deci este perfectă chiar și pentru un prânz de lucru, iar dacă o stropiți cu lămâie e perfect: lămâia o păstrează proaspătă și vibrantă. Serviți această salată de pui: ca fel principal, în sandwich-uri sau pur și simplu!

Loading...

3. Rețeta de pește cu avocado

Vrei un gust gustos și picant pentru peștele tău la grătar? Boabele de porumb dulce, crocante, și bucățile de avocado cremos fac parte din garnitura care include și salsa proaspătă, dând un gust excelent peștelui la grătar – aflat pe un pat de verdeață, taco, sau cu chipsuri. Bogat în grăsimi Omega 3, peștele contribuie la scăderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de atacuri de cord și reduce inflamația. Peștele este bogat în calciu și fosfor și o mare sursă de minerale, precum fier, zinc, iod, magneziu și potasiu. Combinat cu avocado vă dați seama că face minuni pentru organism.
Încercați să puneți și usturoi: apăsați usturoiul și lăsați-l să stea timp de 5 minute pentru a scoate în evidență proprietățile sale bune pentru sănătate, apoi amestecați-l cu boabele de porumb dulce, crocante și bucățile de avocado cremos plus salsa – totul fiind , după cum am spus, garnitura la pește. Ce altceva aveți de făcut? Puneți peștele în farfurie alături de delicioasă garnitură și înfruptați-vă!

4. Rețeta de avocado cu condimente

Cel mai simplu mod de a te bucura de gustul deosebit al unui avocado este să presari pe el un vârf de sare și piper înainte de a-l mânca, potrivit specialiștilor gastronomi. Puteți încerca, de asemenea, alte condimente precum, ardeiul iute, ardeiul cayenne, oțetul balsamic sau sucul de lămâie. O modalitate rapidă de a condimenta un avocado este de a-l tăia în bucăți și de a-l stropi cu puțin ulei de măsline, oțet balsamic, piper și sare. De asemenea, puteți adăuga la avocado slănină sfărâmată, condimentată cu ierburi proaspete și condimente precum pătrunjel, ardei cayenne, sare și piper obișnuit.

Avocado cu condimente reprezintă o combinație gastronomică interesantă

5. Rețeta de avocado umplut

Cu ce umplut? Cu aproape orice – cu aproape orice sănătos! Dacă sunteți în căutarea unor mese mai nutritive de dimineață, încercați să încorporați avocado în micul dejun. O modalitate de a face acest lucru este să umpleți jumătate de avocado cu un ou și să coaceți timp de 15-20 la 425 ℉ (220 ℃) ​​până când albușul de ou s-a fiert complet. Mai mult, puteți înlocui ouăle cu alte ingrediente, cum ar fi tonul, puiul, legumele și fructele. Îl puteți umple și cu ierburi și condimente, sau cu alte ingrediente grozave, precum porumb, ananas, broccoli și quinoa. Dacă folosești doar avocado pentru a face guacamole, nu îți lipsește o modalitate la fel de delicioasă – și mai plină de…umplutură pentru a te bucura de superalimente. Când sunt umplute, avocado devin o masă satisfăcătoare, care funcționează la fel de bine pentru micul dejun, prânz și cină. Așa numita rețetă a gustului de acasă este incredibil de ușor de făcut, cu avocado, iar produsul finit va arăta și va avea gustul de parcă ai petrecut toată ziua pregătind așa ceva. Roșiile, feta, ceapa, condimentele, uleiul de măsline și oțetul creează o umplutură fabuloasă, care este mai apoi pusă în avocado. Puteți folosi această rețetă de umplut rapid un avocado pe post de aperitiv distractiv, un înlocuitor pentru o salată standard sau pentru un prânz delicios.

6. Rețeta de avocado cu ouă

Dacă doriți să oferiți unui fel de mâncare obișnuit de dimineață un nou…aspect, încorporați câteva avocado în ouăle voastre. Pur și simplu adăugați avocado tăiat în ouă în timp ce se gătesc într-o tigaie. Asigurați-vă că faceți acest lucru atunci când ouăle sunt gătite la jumătate pentru a evita arderea avocado și continuați să le gătiți până când avocado este cald. Dacă preferați avocado mai rece, adăugați-l după ce ouăle sunt gătite și luate de pe aragaz. Finalizați totul completând-o cu niște brânză mărunțită și condimentați-o cu sare și piper după gust. Există și varianta unei rețete simplă de ouă, pui și avocado – pe cît de simplă, pe atât de delicioasă! De fapt, dacă experimentați ouăle în toate formele lor diferite – cum ar fi, consumul de omletă, înainte de a alege toate delicioasele umpluturi de brânză și legume, alegeți mai bine avocado. Un combo cu ouă și pâine prăjită plus avocado înseamnă un mic dejun sănătos, de exemplu.

Loading...

7. Rețeta de supă cu avocado

Un alt mod excelent de a savura avocado este în supe. Avocado poate fi folosit ca ingredient principal pentru a face supă de avocado sau puteți adăuga bucăți de acest fruct verde în alte supe. Rețeta de supă care încorporează avocado este nutritivă, iar aceste supe pot fi adesea refrigerate. Avocado este savuros și răcoritor în supe, mai ales atunci când este pregătit într-o seară caldă de vară. Avocado este un fruct unic, prin faptul că poate fi adăugat la o varietate de arome, de la dulce până la sărat până la savuros. Acest lucru îl face un topping perfect pentru aproape orice soi de supă. Fructele de avocado pot oferi textura și aroma cremoasă suplimentare, precum și răcorirea condimentelor mai puternice precum cayenne în supe precum tortilla de pui, minestrone vegetală, etc. Iată la ce fel de supe puteți adăuga și avocado: supa de pui, supa de castraveți, supa picantă, supa de crab și multe altele.

Un alt mod excelent de a savura avocado este în supe.

8. Rețeta de avocado cu cartofi

Puteți face cartofi copți cu piure de avocado și brânză rasă. Mai puteți ca, într-un bol mare, să puneți cartofii copți, avocado, castraveți, coriandru. Stoarceți o lămâie peste, presărați puțină sare și puțin piper, amestecați totul cu o lingură mare, până când avocado acoperă cartofii. Dacă este nevoie, adăugați mai multă sare și piper și amestecați până când atinge preferințele gustului dorit și iată, veți avea o reușită salată de cartofi cu avocado. De asemenea, cartofii prăjiți cu avocado alături constutuie o variantă, un aperitiv chiar. Dacă sunteți cumva tentați să puneți maioneză la cartofi, aveți o alternativă: sos de avocado pe post de maioneză – tăiaţi avocado, scoateţi sâmburele, iar miezul îl puneţi într-un castron ceramic; zeama de lămâie va împiedica avocado să oxideze, dar va şi acutiza toate celelalte arome. Cu mixerul pasaţi miezul de avocado adăugând zeama de lămâie şi uleiul de masline, sare și piper. După ce s-au amestecat toate ingredientele şi arată ca o maioneză, adăugaţi curcuma,o  linguriţă de muştar şi mărar. Amestecaţi cu grijă şi puneți deoparte până fierb cartofii. Când cartofii au fiert, îi scurgeţi şi îi lăsaţi să se mai răcească, iar după adăugați sosul de avocado pe post de maioneză, ceapă roşie și ţelină.

9. Rețeta de avocado la grătar

Pur și simplu tăiați un avocado în jumătate și îndepărtați semințele. Presărați jumătățile cu suc de lămâie și ungeți-le cu ulei de măsline. Puneți partea tăiată în jos pe grătar și țineți timp de 2-3 minute. În cele din urmă, asezonați-le cu sare și piper sau orice alt condiment la alegere. Dacă admiți că îți place avocado la grătar, știi desigur că nu există ceva…mai magic precum feliile de avocado puse pe gratr precum carnea. Precum burgerii și hot dog-ul sunt cei mai buni prieteni ai grătarului, de ce să nu fie și avocado! „Grătarul adaugă la avocado un gust ușor de afumat și „îl face cu adevărat cremos”, spune Bill McDaniel, bucătarul executiv al Motel Morris din New York. Pentru ca feliile de avocado la grătar să fie cum trebuie, tăiați avocado în jumătate, semințe, coajă și felie. Amestecați cu suc proaspăt de lămâie sau chiar cu felii de lămâie și ungeți ușor cu ulei de măsline. Puneți la fel de ușor feliile de avocado pe grătar timp de 2 minute pe fiecare parte. Condimentează cu sare după gust. Puteți să combinați avocado la gratar și cu jumătăți de scoici la grătar – și în acest caz rețeta e aceiași: tăiați avocado în jumătate și îndepărtați semințele, amestecați cu suc proaspăt de lămâie sau lămâie și ungeți ușor cu ulei de măsline, puneți ușor partea tăiată pe grătar timp de 2-3 minute, apoi condimentați cu sare după gust. Opțional: se completează cu salsa proaspătă sau cu ingredientele proaspete preferate.

10. Rețeta de înghețată cu avocado

Dacă nu ați încercat niciodată înghețată de avocado, nu știți ce ați pierdut, așa se spune. Teoretic, această rețetă este foarte simplă: se ia o înghețată fără multe adaosuei și se pun în ea, din belșug, bucățele din fructul de avocado. Astfel, înghețata cremoasă și dulce se va combina cu la fel de cremosul avocado, reziltatul fiind o aromă bogată și interesantă. De altfel, în altă ordine de idei, dar pe același subiect, unii dintre maeștrii bucătari spun că, dacă nu ați încercat încă avocado asortat la deserturi trebuie să îl încercați. Cum ar fi și în compania plăcintelor dulci pe care le puteți asezona cu multe fructe verzi (cum ar fi kiwi), dar în principal cu avocado fac o combinație irezistibilă.

Voi consumați avocado? Aveți o rețetă anume preferată cu avocado?

Loading...
Articolul precedentBeneficii ale fructelor de goji
Articolul următorUrări de Sfinții Mihail și Gavriil
Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here