in

Riscurile șoferilor fără asigurari RCA

Riscurile șoferilor fără asigurari RCA

Deși Romania este în continuare fruntașa Europei în ceea ce privește accidentele rutiere, foarte multe persoane nu iau în calcul măsurile de precauție pentru protejarea bugetului propriu, chiar dacă unele din acestea sunt impuse de lege.

Chiar dacă nu vă pot proteja de un accident, politele de asigurari RCA sunt menite să vă protejeze de sumele exacerbate pe care trebuie să le achitați în urma unui accident rutier. 

Chiar și cele mai mici accidente pot să vă facă să scoateți din portofel sume importante, tocmai de aceea este necesar să întocmiți o poliță de asigurare RCA și eventual, pentru un risc și mai redus, o asigurare CASCO în paralel. 

Prin acest articol, echipa Pint.ro dorește să vă îndemne să vă finalizați procesul de achiziționare a unei polite de asigurare auto, subliniând riscurile care survin atunci când un șofer circulă neasigurat, dar și modalitatea prin care puteți obține o ofertă de asigurare RCA sau CASCO, potrivită pentru bugetul dvs. 

Sume accesibile pentru evitarea dezastrelor financiare: rolul unor polite de asigurari RCA

Pentru foarte multe persoane, asigurarile auto reprezintă doar achitarea unei taxe în plus. Sunt foarte mulți șoferi care nu au fost niciodată implicați într-un accident rutier și consideră că asigurarea RCA nu le este necesară. Un detaliu pe care aceștia îl omit, însă, este faptul că aceștia pot fi victimele unui accident provocat din neatenția altui șofer.

Nimeni nu este scutit de accidente și toți șoferii care circulă pe drumurile naționale sunt expuși riscului, indiferent de cât de precauți sunt la volanul autovehiculului. Toți șoferii sunt conștienți cât de mari sunt costurile pentru mentenanță, iar reparațiile neprevăzute, rezultate în urma unui accident pot fi devastatoare pentru buzunarele anumitor posesori de mașini. 

Asigurarea RCA acoperă vătămări corporale produse în urma unui accident, cheltuieli de judecată sau cheltuieli survenite în urma decesului, precum și prejudicii care nu au caracter patrimonial.

Calculul unor asigurari RCA

Chiar dacă sumele pentru ofertele de asigurari RCA pot părea mari, acestea sunt de fapt mult mai accesibile decât sumele pe care șoferii ar trebui să le plătească în cazul unui accident. Trebuie menționat și faptul că asigurarile obligatorii se calculează diferit, în funcție de sistemul bonus-malus și de criteriile șoferului.

Cu alte cuvinte, asigurarile RCA sunt obligatorii pentru a avantaja șoferii în situații dificile. Așa cum am menționat mai devreme, datele șoferului cântăresc foarte mult în calcularea ofertei de asigurare RCA: șoferii sub 30 de ani, cu mașini noi, cu capacitate cilindrică ridicată vor plăti chiar și 4000 de lei, în timp ce șoferii în vârstă cu mașini vechi mai puțin.

Sistemul bonus-malus ține cont de istoricul accidentelor, astfel de la an la an se acordă puncte de recompensă, ce se transformă în reduceri la plata următoarei polite de asigurare RCA sau penalizări, ce se transformă în taxe auxiliare la întocmirea asigurării, în funcție de accidentul/ele produse și gravitatea lor. 

Cele mai citite articole

Șoferii responsabili vor plăti cu până la 50% mai puțin dacă nu creează accidente rutiere. 

Protecție extra – adăugarea unei asigurari auto facultative CASCO

Asigurarea CASCO este un alt tip de aisgurare, de data aceasta facultativă, care acoperă anumite pagube ce nu pot fi atinse de asigurarea standard RCA. Vorbim aici de defecțiuni produse în urma fenomenelor meteo extreme, avarii sau chiar furtul automobilului. 

Deși nu este necesar să achiziționați o astfel de asigurare, echipa noi vă recomandăm să o procurați, mai ales dacă aveți mașini nou fabricate. Veți putea avea o siguranță mai mare, în cazul unor incidente pe care nu le puteți controla.

Riscurile șofatului fără o asigurare RCA la dosarul cu acte

Chiar dacă toți brokerii de asigurare vă recomandă să vă achiziționați o polita de asigurare RCA, nu uitați că aceasta este obligatorie prin lege. Astfel, șoferii prinși fără asigurare pe drumurile naționale riscă amenzi cel puțin echivalente cu taxa pe care trebuiau să o achite pentru polita de asigurare.

De asemenea, vă poate fi reținut talonul auto și plăcuța de înmatriculare, suspendându-vă astfel dreptul de a conduce. Dacă sunteți depistați fără asigurare în urma producerii unui accident, va trebui să achitați, din propriul buget, banii pentru acoperirea pagubelor, iar sumele sunt foarte mari. 

Nu uitați că nu trebuie să provocați un accident pentru a fi depistați fără asigurare auto RCA. Țineți minte să aveți la îndemână dovada asigurarii RCA, pentru că lipsa politei la verificare poate să constituie contravenție. 

Soluția pentru obținerea ofertelor ideale de asigurari RCA – calculatorul online

Există o soluție simplă prin care dvs. să ajungeți la cea mai bună ofertă de asigurare RCA, potrivită bugetului dvs., înt-un mod rapid. Este vorba de calculatorul RCA, care vă îndrumă direct către ofertele potrivite criteriilor dvs. 

Tot ce trebuie să faceți este să completați câmpurile goale cu datele respective și sistemul vă va redirecționa către toate ofertele disponibile, pe care le puteți compara. Documentele se pot încărca online și nu e nevoie să vă deplasați pentru obținerea vreunui act. 

Tot online puteți lua legătura cu asiguratorii, procesul fiind digitalizat. Astfel economisiți timp și chiar și bani, pentru că nu există niciun fel de taxă suplimentară ascunsă. Totul se realizează gratuit. 

Pint.ro are cel mai performant calculator de asigurari RCA online. Intră pe site-ul nostru și beneficiezi de un proces rapid și eficient. Echipa Pint vă stă la dispoziție pentru orice nelămurire sau problemă pe care o întâmpinați de-a lungul utilizării calculatorului. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum să îți menții bucătăria curată

De ce a devenit atât de popular serviciul de întâlniri online?