in

Scoli Private din Bucuresti ce merita luate in seama

├Än Rom├ónia, la fel ca ├«n toate ╚Ť─ârile est-europene, multe schimb─âri au avut loc odat─â cu sf├ór╚Öitul erei comuniste. Sistemul de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt rom├ónesc a suferit multe transform─âri, care au ├«nceput odat─â cu ├«nl─âturarea educa╚Ťiei politice ├«n 1990. Cu toate acestea, ├«n mul╚Ťii ani care au trecut de la Revolu╚Ťie, nu a existat prea pu╚Ťin─â stabilitate sau consens ├«n ceea ce prive╚Öte modul de derulare a educa╚Ťiei. ├Än fiecare an, se aduc modific─âri substan╚Ťiale care, uneori, se modific─â invers cu doar c├ó╚Ťiva ani ├«nainte. Copiii ├«ncep s─â mearg─â la gr─âdini╚Ť─â ├«nc─â de la trei ani ╚Öi pot r─âm├óne p├ón─â la ╚Öase sau ╚Öapte ani, iar spre deosebire de gr─âdini╚Ťele publice, multe gr─âdini╚Ťe private ofer─â programe speciale precum limbi str─âine (├«n special engleza, franceza sau germana), sport ╚Öi programe de dans. Copiii trebuie s─â participe la un an de gr─âdini╚Ť─â ├«nainte de a intra ├«n ╚Öcoala public─â. De obicei, copiii petrec trei-patru ore pe zi la gr─âdini╚Ť─â. Exist─â c├óteva gr─âdini╚Ťe publice care furnizeaz─â alimente (care trebuie pl─âtite) ╚Öi perioade de somn dup─â pr├ónz. Pu╚Ťine gr─âdini╚Ťe au programe pe tot parcursul zilei, dac─â majoritatea acestora sunt institu╚Ťii private.
├Än Rom├ónia, educa╚Ťia este obligatorie p├ón─â la v├órsta de 16 ani. ├Än practic─â, av├ónd ├«n vedere c─â majoritatea rom├ónilor ├«ncep ╚Öcoala la 6 ani, primii zece ani au fost f─âcu╚Ťi obligatorii de c─âtre minister. Pe l├óng─â sistemul oficial de ╚Öcolarizare ╚Öi echivalentele private recent ad─âugate, exist─â un sistem de tutorat semi-legal, informal, complet privat. Tutoratul este folosit mai ales ca un supliment pentru a ajuta la preg─âtirea pentru diverse examene, care sunt dificile. Tutoratul este larg r─âsp├óndit ╚Öi poate fi considerat o parte a sistemului de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt.

De-a lungul anilor, ├«nv─â╚Ť─âm├óntul rom├ónesc de stat a fost ╚Öi este ╚Ťinta a numeroase critici. De aceea ╚Öcolile private par s─â func╚Ťioneze ├«n preferin╚Ťele p─ârin╚Ťilor, aceste unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt nefiind destinate doar oamenilor ÔÇ×cu baniÔÇŁ, cum e percep╚Ťia public─â. S─âli de curs moderne, terenuri de fotbal ╚Öi de tenis sau s─âli de balet sunt doar c├óteva dintre facilit─â╚Ťile de care beneficiaz─â elevii ╚Öcolilor private. Taxele practicate de institu╚Ťiile private pornesc de la c├óteva mii de euro pe an ├«n cazul gradini╚Ťei ╚Öi pot ajunge la c├óteva zeci de mii de euro pentru anii de ╚Öcoal─â.

1. Verita International School

2. American Interna╚Ťional School of Bucharest (AISB)┬á

Se afl─â pe Bulevardul Pipera 196, Voluntari. Este o ╚Öcoal─â interna╚Ťional─â, campusul fiind situat pe 10 hectare. Engleza este limba primar─â de predare. ╚ścoal─â a fost fondat─â ├«n 1962 de c─âtre Ambasada SUA. AISB este una dintre ╚Öcolile din Rom├ónia autorizate s─â le ofere elevilor diplom─â de bacalaureat interna╚Ťional (IB). Fiind certificat─â s─â ofere programele de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt primar PYP, de v├órst─â mijlocie MYP ╚Öi programul de diplom─â IB. ╚ścoala are peste 600 de elevi, din peste 50 de ╚Ť─âri.

3. British School of Bucharest (BSB)

Se afl─â pe Str. Petre S. Aurelian 72. British School of Bucharest este singura ╚Öcoal─â britanic─â din Rom├ónia evaluat─â ÔÇ×ExcelentÔÇŁ at├ót pentru ÔÇ×calitatea actului de ├«nv─â╚Ťare al elevilor ╚Öi rezultatele academice ale acestoraÔÇť, c├ót ╚Öi pentru ÔÇ×oportunit─â╚Ťile ├«n dezvoltarea personal─â a elevilorÔÇť. British School of Bucharest ofer─â curriculumul ╚Öcolar britanic ╚Öi a primit calificativul ÔÇťexcelentÔÇŁ din partea Departamentului de Educa╚Ťie din Marea Britanie ├«n cel mai recent raport al Inspectoratului ╚ścolilor Independente (ISI) din UK. Raportul din mai 2018 al ISI men╚Ťioneaz─â c─â ÔÇťevolu╚Ťia pozitiv─â a elevilor BSB este rezultatul modului de predare, bine planificat ╚Öi realizat eficient de c─âtre echipa de profesoriÔÇŁ, precum ╚Öi c─â ÔÇťaceast─â reflect─â bun─â preg─âtire a profesorilor ╚Öi ├«n╚Ťelegerea corect─â a nevoilor elevilorÔÇŁ.

4. KingÔÇÖs Oak British Interna╚Ťional School┬á

E fosta International School for Primary Education ╚Öi se afl─â pe Str. Petre Aurelian nr.72. E o cre╚Ö─â combinat─â cu o ╚Öcoal─â primar─â, cu copii de la 1 an p├ón─â la 11 ani. Aceasta a fost cunoscut─â anterior ca ╚ścoal─â Interna╚Ťional─â de Gr─âdini╚Ťe din Bucure╚Öti, dar ├«n ultimii ani intervalul de v├órst─â a fost extins la cel al unei ╚Öcoli primare. ╚ścoala primar─â ofer─â o educa╚Ťie bogat─â ├«n limba englez─â pentru copiii cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 4 ╚Öi 11 ani ÔÇô dup─â cum am mai men╚Ťionat. ╚ścoala respect─â programul britanic pentru excelen╚Ť─â, care ofer─â o educa╚Ťie echilibrat─â ╚Öi holistic─â pentru cadrul interna╚Ťional. Curriculumul ╚Öi stilul de predare pun copilul ├«n centrul ├«nv─â╚Ť─ârii ╚Öi ├«l dezvolt─â pe copil fizic, social, mental ╚Öi emo╚Ťional. Filozofia ╚Öi credin╚Ťele ╚Öcolii sunt de a lucra cu fiecare elev ├«n parte, la propriul nivel, iar raportul profesor/copil asigur─â viitorul copiilor.

5. Mark Twain Interna╚Ťional School (MTIS)

Se afl─â ├«n zona reziden╚Ťial─â de nord a Bucure╚Ötiului ÔÇô B─âneasa. Mark Twain Interna╚Ťional School, ╚Öcoal─â privat─â interna╚Ťional─â pentru copii ╚Öi tineri ├«ntre 3-18 ani, a fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«n 1995 de c─âtre Anca Macovei Vl─âsceanu ╚Öi Dan Macovei Vl─âsceanu. Func╚Ťioneaz─â conform Legii ├«nv─â╚Ť─âm├óntului ca funda╚Ťie non-profit. Limbile principale de predare sunt limba englez─â ╚Öi limba rom├ón─â, profilul ╚Öcolii fiind bilingv. Mark Twain este o ╚Öcoal─â privat─â, independent─â, coeducativ─â, care ofer─â programe de studiu excelente engleze ╚Öi bilingve (englez─â-rom├ón─â) interna╚Ťionale pentru studen╚Ťi din ├«ntreaga lume. Printre ceea ce ofer─â MTIS se num─âr─â: ├«nalt─â realizare, excelen╚Ť─â academic─â, acreditare, accesul la ├«nv─â╚Ť─âm├óntul superior, bacalaureat cu rezultate, o comunitate spiritual─â.

6. ╚ścoala European─â Bucure╚Öti

Pentru clasele: Preg─âtitoare ÔÇô IV ÔÇô Liceul Teoretic ÔÇť╚ścoal─â European─â Bucure╚ÖtiÔÇŁ┬á se afl─â pe str.B─âicule╚Öti nr.33, iar pentru clasele: V ÔÇô XII ÔÇô Liceul Teoretic ÔÇť╚ścoal─â European─â Bucure╚ÖtiÔÇŁ se afl─â pe b-dul Expozi╚Ťiei nr.24D. Pe l├óng─â toate facilit─â╚Ťile men╚Ťionate pe site-ul s─âu, aceast─â ╚Öcoal─â are un programul interna╚Ťional de diplom─â de bacalaureat (DP) ÔÇô┬á este un program academic de doi ani provocator, conceput pentru a satisface cerin╚Ťele educa╚Ťionale ale studen╚Ťilor cu v├órste cuprinse ├«ntre 16 ╚Öi 18 ani. Programul ├«╚Öi propune s─â dezvolte studen╚Ťi care au o profunzime excelent─â de cuno╚Ötin╚Ťe, care se pot dezvolta intelectual, emo╚Ťional ╚Öi etic. Este un program bine rotunjit, conceput pentru a dezvolta studen╚Ťi cu abilit─â╚Ťi pentru secolul 21 ÔÇô pentru a fi de fapt cet─â╚Ťeni globali. ╚ścoala ├«╚Öi propune s─â ajute elevii s─â dezvolte cuno╚Ötin╚Ťele, atitudinile ╚Öi abilit─â╚Ťile de care au nevoie pentru a participa activ ╚Öi responsabil ├«ntr-o lume ├«n schimbare ╚Öi din ce ├«n ce mai interrela╚Ťionat─â.

7. Complexul Educa╚Ťional Lauder-Reut

Se afl─â pe Str.Iuliu Barasch 15. Ideea ├«nfiin╚Ť─ârii acestei ╚Öcoli a fost a lui Ronald S. Lauder, diplomat, om de afaceri ╚Öi cunoscut filantrop, de╚Ťin─âtor, printre altele, al cunoscutului trust media CME Enterprises, o prezen╚Ťa social─â ╚Öi politic─â foarte activ─â, cunoscut─â ├«n SUA ╚Öi ├«n lume, pre╚Öedinte al Congresului Mondial Evreiesc ╚Öi al World Jewish Restitution Organization. Proiectul a ├«nceput ├«n 1997, ├«n perioada de pionierat ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul preuniversitar privat. ┬áOferta educa╚Ťional─â de aici┬á cuprinde profil teoretic bilingv (englez─â)-real ╚Öi umanist, bacalaureat la limba ebraic─â, proiecte ╚Öi parteneriate interna╚Ťionale (Comenius, Gruntvig, Cannes Lions), vizite interna╚Ťionale de studiu, schimb de elevi ╚Öi profesori cu ╚Öcoli din toat─â Europa ╚Öi Israel, cursurile de business English, comunicare, media, diploma╚Ťie, protocol, rela╚Ťii interna╚Ťionale. Cursurile sunt furnizate ╚Öi certificate de parteneri academici de prestigiu din Rom├ónia ╚Öi din str─âin─âtate: Institutul Diplomatic Rom├ón-Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Media, Cannes Lions Rom├ónia, British Council, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Israel, Raphael Recanati Interna╚Ťional School, Israel.

8. Little London Interna╚Ťional Academy

Se afl─â pe Str.Erou Iancu Nicolae 65, Voluntari. LLI Academy aplic─â o curricula rom├óneasc─â la standarde interna╚Ťionale (prin programul International Baccalaureate) care ├«nseamn─â respectarea programei rom├óne╚Öti ├«ns─â aplicarea unor standarde educa╚Ťionale ├«nalte, recunoscute ├«n toat─â lumea. Din punct de vedere academic, LLI Academy realizeaz─â un mix educa╚Ťional de calitate care include, dar nu se limiteaz─â la: ore interdisciplinare, ore altfel, ore de aprofundare ╚Öi consolidare, stadii de practic─â, voluntariat. Beneficiile programului educa┼úional┬á de aici sunt: Curricul─â rom├óneasc─â ╚Öi IB (International Baccalaureate); Limba englez─â intensiv (10+ ore/ s─âpt─âm├ón─â la ╚Öcoala primar─â; 5+ ore/ s─âpt─âm├ón─â pentru gimnaziu); Profesori atesta┼úi na╚Ťional ╚Öi interna┼úional; Teme efectuate ├«n ┼čcoal─â sub ├«ndrumarea profesorilor de specialitate; Module de studiu pentru ├«nv─â┼úarea transdisciplinar─â; Preg─âtire suplimentar─â pentru examenul de capacitate ┼či olimpiade; Abordare diferen┼úiat─â conform nivelului ┼či progresului individual; Laboratoare specializate┬á (Limbi str─âine, ┼×tiin┼úe, IT, Socio-Uman).

9. ╚ścoal─â German─â Bucure╚Öti (Deutsche Schule Bukarest)

Se afl─â pe Str. Aron Cotru╚Ö Nr. 51.┬áDeutsche Skule Bukarest e recunoscut─â oficial ca ╚Öcoal─â german─â ├«n str─â├«n─âtate, DSBU este singur─â ╚Öcoal─â din Rom├ónia care urmeaz─â ├«n totalitate programa german─â. ╚śi care este acreditat─â de Ministerul Afacerilor Externe din Germania ╚Öi membr─â a Federa╚Ťiei Mondiale a ╚ścolilor Germane din str─â├«n─âtate. ╚ścoala German─â Bucure╚Öti (DSBU), fondat─â ├«n anul 2007, este una dintre cele 140 de ╚Öcoli germane ├«n str─â├«n─âtate, format─â din cre╚Ö─â, gr─âdini╚Ť─â, ╚Öcoal─â primar─â ╚Öi liceu. Potrivit site-ului DSBU, acesta este un loc de ├«nt├ólnire pentru diferite culturi angajate ├«ntr-o rela╚Ťie caracterizat─â de respect reciproc ╚Öi benefic.

10.┬áInterna╚Ťional School of Bucharest

Se afl─â pe ╚śoseaua G─ârii C─â╚Ťelu nr. 1R.┬áEduca╚Ťie britanic─â integral acreditat─â. Mediu de ├«nv─â╚Ťare stimulant ╚Öi avansat academic. Terenuri Sport. Transport. Cluburi. Program After-School.┬á╚ścoala a fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«n 1996 ╚Öi e ├«mp─âr╚Ťit─â ├«n anii timpurii, primar ╚Öi gimnazial. ISB este ├«nregistrat─â de Universitatea din Cambridge ca centru de ÔÇ×Examin─âri interna╚Ťionale CambridgeÔÇŁ din 2001 ╚Öi acreditat─â de Consiliul ╚ścolilor Interna╚Ťionale (CSI) din august 2012. Este membru al COBIS din octombrie 2013.

11. ╚ścoal─â Rom├óno-Finlandez─â

Se afl─â pe Strad─â R─âs─âritului 59. ╚ścoala ╚Öi Gr─âdini╚Ťa Rom├óno-Finlandez─â reprezint─â un proiect proasp─ât ├«n educa╚Ťia rom├óneasc─â, care dore╚Öte s─â adapteze metodele de lucru din Finlanda (╚Ťar─â cu rezultatele cele mai bune din Europa ├«n plan educa╚Ťional) pentru a reforma stilul de predare tradi╚Ťional. P─âstr├ónd curricula rom├óneasc─â, dorin╚Ťa este de optimizare a rezultatele elevilor prin abordare individualizat─â, centrat─â pe elev. Echipa de lucru este format─â din profesori care au urmat stagii de preg─âtire cu profesorii exper╚Ťi at├ót ├«n mediul de lucru finlandez, c├ót ╚Öi ├«n Rom├ónia, ├«n lucru direct cu copiii din ╚Öcoal─â ╚Öi gr─âdini╚Ť─â.

Care crede╚Ťi c─â e cea mai bun─â ╚Öcoal─â privat─â din Bucure╚Öti?

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Un Comentariu

Raspunde
  1. Eu recomand ╚Öi Liceul Teoretic Genesis College, special pentru ce invita╚Ťi reu╚Öesc s─â aduc─â ├«n cadrul cursurilor. Recent, am observat ╚Öi c├ót de bine organizeaz─â partea de ac╚Ťiuni de voluntariat, prin ce proiect de ├«mp─âdurire au f─âcut. Eu sunt mul╚Ťumit─â de cum se dezvolt─â copilul meu.

Las─â un r─âspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ceainaria Rendez-Vous

Cele mai Cunoscute Ceainării din București

Libr─ârii din Bucuresti ce trebuie vizitate