Scoli Private din Bucuresti ce merita luate in seama

0
293

├Än Rom├ónia, la fel ca ├«n toate ╚Ť─ârile est-europene, multe schimb─âri au avut loc odat─â cu sf├ór╚Öitul erei comuniste. Sistemul de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt rom├ónesc a suferit multe transform─âri, care au ├«nceput odat─â cu ├«nl─âturarea educa╚Ťiei politice ├«n 1990. Cu toate acestea, ├«n mul╚Ťii ani care au trecut de la Revolu╚Ťie, nu a existat prea pu╚Ťin─â stabilitate sau consens ├«n ceea ce prive╚Öte modul de derulare a educa╚Ťiei. ├Än fiecare an, se aduc modific─âri substan╚Ťiale care, uneori, se modific─â invers cu doar c├ó╚Ťiva ani ├«nainte. Copiii ├«ncep s─â mearg─â la gr─âdini╚Ť─â ├«nc─â de la trei ani ╚Öi pot r─âm├óne p├ón─â la ╚Öase sau ╚Öapte ani, iar spre deosebire de gr─âdini╚Ťele publice, multe gr─âdini╚Ťe private ofer─â programe speciale precum limbi str─âine (├«n special engleza, franceza sau germana), sport ╚Öi programe de dans. Copiii trebuie s─â participe la un an de gr─âdini╚Ť─â ├«nainte de a intra ├«n ╚Öcoala public─â. De obicei, copiii petrec trei-patru ore pe zi la gr─âdini╚Ť─â. Exist─â c├óteva gr─âdini╚Ťe publice care furnizeaz─â alimente (care trebuie pl─âtite) ╚Öi perioade de somn dup─â pr├ónz. Pu╚Ťine gr─âdini╚Ťe au programe pe tot parcursul zilei, dac─â majoritatea acestora sunt institu╚Ťii private.
├Än Rom├ónia, educa╚Ťia este obligatorie p├ón─â la v├órsta de 16 ani. ├Än practic─â, av├ónd ├«n vedere c─â majoritatea rom├ónilor ├«ncep ╚Öcoala la 6 ani, primii zece ani au fost f─âcu╚Ťi obligatorii de c─âtre minister. Pe l├óng─â sistemul oficial de ╚Öcolarizare ╚Öi echivalentele private recent ad─âugate, exist─â un sistem de tutorat semi-legal, informal, complet privat. Tutoratul este folosit mai ales ca un supliment pentru a ajuta la preg─âtirea pentru diverse examene, care sunt dificile. Tutoratul este larg r─âsp├óndit ╚Öi poate fi considerat o parte a sistemului de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt.

De-a lungul anilor, ├«nv─â╚Ť─âm├óntul rom├ónesc de stat a fost ╚Öi este ╚Ťinta a numeroase critici. De aceea ╚Öcolile private par s─â func╚Ťioneze ├«n preferin╚Ťele p─ârin╚Ťilor, aceste unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt nefiind destinate doar oamenilor ÔÇ×cu baniÔÇŁ, cum e percep╚Ťia public─â. S─âli de curs moderne, terenuri de fotbal ╚Öi de tenis sau s─âli de balet sunt doar c├óteva dintre facilit─â╚Ťile de care beneficiaz─â elevii ╚Öcolilor private. Taxele practicate de institu╚Ťiile private pornesc de la c├óteva mii de euro pe an ├«n cazul gradini╚Ťei ╚Öi pot ajunge la c├óteva zeci de mii de euro pentru anii de ╚Öcoal─â.

1. Verita International School

2. American Interna╚Ťional School of Bucharest (AISB)┬á

Se afl─â pe Bulevardul Pipera 196, Voluntari. Este o ╚Öcoal─â interna╚Ťional─â, campusul fiind situat pe 10 hectare. Engleza este limba primar─â de predare. ╚ścoal─â a fost fondat─â ├«n 1962 de c─âtre Ambasada SUA. AISB este una dintre ╚Öcolile din Rom├ónia autorizate s─â le ofere elevilor diplom─â de bacalaureat interna╚Ťional (IB). Fiind certificat─â s─â ofere programele de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt primar PYP, de v├órst─â mijlocie MYP ╚Öi programul de diplom─â IB. ╚ścoala are peste 600 de elevi, din peste 50 de ╚Ť─âri.

3. British School of Bucharest (BSB)

Se afl─â pe Str. Petre S. Aurelian 72. British School of Bucharest este singura ╚Öcoal─â britanic─â din Rom├ónia evaluat─â ÔÇ×ExcelentÔÇŁ at├ót pentru ÔÇ×calitatea actului de ├«nv─â╚Ťare al elevilor ╚Öi rezultatele academice ale acestoraÔÇť, c├ót ╚Öi pentru ÔÇ×oportunit─â╚Ťile ├«n dezvoltarea personal─â a elevilorÔÇť. British School of Bucharest ofer─â curriculumul ╚Öcolar britanic ╚Öi a primit calificativul ÔÇťexcelentÔÇŁ din partea Departamentului de Educa╚Ťie din Marea Britanie ├«n cel mai recent raport al Inspectoratului ╚ścolilor Independente (ISI) din UK. Raportul din mai 2018 al ISI men╚Ťioneaz─â c─â ÔÇťevolu╚Ťia pozitiv─â a elevilor BSB este rezultatul modului de predare, bine planificat ╚Öi realizat eficient de c─âtre echipa de profesoriÔÇŁ, precum ╚Öi c─â ÔÇťaceast─â reflect─â bun─â preg─âtire a profesorilor ╚Öi ├«n╚Ťelegerea corect─â a nevoilor elevilorÔÇŁ.

4. KingÔÇÖs Oak British Interna╚Ťional School┬á

E fosta International School for Primary Education ╚Öi se afl─â pe Str. Petre Aurelian nr.72. E o cre╚Ö─â combinat─â cu o ╚Öcoal─â primar─â, cu copii de la 1 an p├ón─â la 11 ani. Aceasta a fost cunoscut─â anterior ca ╚ścoal─â Interna╚Ťional─â de Gr─âdini╚Ťe din Bucure╚Öti, dar ├«n ultimii ani intervalul de v├órst─â a fost extins la cel al unei ╚Öcoli primare. ╚ścoala primar─â ofer─â o educa╚Ťie bogat─â ├«n limba englez─â pentru copiii cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 4 ╚Öi 11 ani ÔÇô dup─â cum am mai men╚Ťionat. ╚ścoala respect─â programul britanic pentru excelen╚Ť─â, care ofer─â o educa╚Ťie echilibrat─â ╚Öi holistic─â pentru cadrul interna╚Ťional. Curriculumul ╚Öi stilul de predare pun copilul ├«n centrul ├«nv─â╚Ť─ârii ╚Öi ├«l dezvolt─â pe copil fizic, social, mental ╚Öi emo╚Ťional. Filozofia ╚Öi credin╚Ťele ╚Öcolii sunt de a lucra cu fiecare elev ├«n parte, la propriul nivel, iar raportul profesor/copil asigur─â viitorul copiilor.

5. Mark Twain Interna╚Ťional School (MTIS)

Cele mai citite articole

Se afl─â ├«n zona reziden╚Ťial─â de nord a Bucure╚Ötiului ÔÇô B─âneasa. Mark Twain Interna╚Ťional School, ╚Öcoal─â privat─â interna╚Ťional─â pentru copii ╚Öi tineri ├«ntre 3-18 ani, a fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«n 1995 de c─âtre Anca Macovei Vl─âsceanu ╚Öi Dan Macovei Vl─âsceanu. Func╚Ťioneaz─â conform Legii ├«nv─â╚Ť─âm├óntului ca funda╚Ťie non-profit. Limbile principale de predare sunt limba englez─â ╚Öi limba rom├ón─â, profilul ╚Öcolii fiind bilingv. Mark Twain este o ╚Öcoal─â privat─â, independent─â, coeducativ─â, care ofer─â programe de studiu excelente engleze ╚Öi bilingve (englez─â-rom├ón─â) interna╚Ťionale pentru studen╚Ťi din ├«ntreaga lume. Printre ceea ce ofer─â MTIS se num─âr─â: ├«nalt─â realizare, excelen╚Ť─â academic─â, acreditare, accesul la ├«nv─â╚Ť─âm├óntul superior, bacalaureat cu rezultate, o comunitate spiritual─â.

6. ╚ścoala European─â Bucure╚Öti

Pentru clasele: Preg─âtitoare ÔÇô IV ÔÇô Liceul Teoretic ÔÇť╚ścoal─â European─â Bucure╚ÖtiÔÇŁ┬á se afl─â pe str.B─âicule╚Öti nr.33, iar pentru clasele: V ÔÇô XII ÔÇô Liceul Teoretic ÔÇť╚ścoal─â European─â Bucure╚ÖtiÔÇŁ se afl─â pe b-dul Expozi╚Ťiei nr.24D. Pe l├óng─â toate facilit─â╚Ťile men╚Ťionate pe site-ul s─âu, aceast─â ╚Öcoal─â are un programul interna╚Ťional de diplom─â de bacalaureat (DP) ÔÇô┬á este un program academic de doi ani provocator, conceput pentru a satisface cerin╚Ťele educa╚Ťionale ale studen╚Ťilor cu v├órste cuprinse ├«ntre 16 ╚Öi 18 ani. Programul ├«╚Öi propune s─â dezvolte studen╚Ťi care au o profunzime excelent─â de cuno╚Ötin╚Ťe, care se pot dezvolta intelectual, emo╚Ťional ╚Öi etic. Este un program bine rotunjit, conceput pentru a dezvolta studen╚Ťi cu abilit─â╚Ťi pentru secolul 21 ÔÇô pentru a fi de fapt cet─â╚Ťeni globali. ╚ścoala ├«╚Öi propune s─â ajute elevii s─â dezvolte cuno╚Ötin╚Ťele, atitudinile ╚Öi abilit─â╚Ťile de care au nevoie pentru a participa activ ╚Öi responsabil ├«ntr-o lume ├«n schimbare ╚Öi din ce ├«n ce mai interrela╚Ťionat─â.

7. Complexul Educa╚Ťional Lauder-Reut

Se afl─â pe Str.Iuliu Barasch 15. Ideea ├«nfiin╚Ť─ârii acestei ╚Öcoli a fost a lui Ronald S. Lauder, diplomat, om de afaceri ╚Öi cunoscut filantrop, de╚Ťin─âtor, printre altele, al cunoscutului trust media CME Enterprises, o prezen╚Ťa social─â ╚Öi politic─â foarte activ─â, cunoscut─â ├«n SUA ╚Öi ├«n lume, pre╚Öedinte al Congresului Mondial Evreiesc ╚Öi al World Jewish Restitution Organization. Proiectul a ├«nceput ├«n 1997, ├«n perioada de pionierat ├«n ├«nv─â╚Ť─âm├óntul preuniversitar privat. ┬áOferta educa╚Ťional─â de aici┬á cuprinde profil teoretic bilingv (englez─â)-real ╚Öi umanist, bacalaureat la limba ebraic─â, proiecte ╚Öi parteneriate interna╚Ťionale (Comenius, Gruntvig, Cannes Lions), vizite interna╚Ťionale de studiu, schimb de elevi ╚Öi profesori cu ╚Öcoli din toat─â Europa ╚Öi Israel, cursurile de business English, comunicare, media, diploma╚Ťie, protocol, rela╚Ťii interna╚Ťionale. Cursurile sunt furnizate ╚Öi certificate de parteneri academici de prestigiu din Rom├ónia ╚Öi din str─âin─âtate: Institutul Diplomatic Rom├ón-Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Media, Cannes Lions Rom├ónia, British Council, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Israel, Raphael Recanati Interna╚Ťional School, Israel.

8. Little London Interna╚Ťional Academy

Se afl─â pe Str.Erou Iancu Nicolae 65, Voluntari. LLI Academy aplic─â o curricula rom├óneasc─â la standarde interna╚Ťionale (prin programul International Baccalaureate) care ├«nseamn─â respectarea programei rom├óne╚Öti ├«ns─â aplicarea unor standarde educa╚Ťionale ├«nalte, recunoscute ├«n toat─â lumea. Din punct de vedere academic, LLI Academy realizeaz─â un mix educa╚Ťional de calitate care include, dar nu se limiteaz─â la: ore interdisciplinare, ore altfel, ore de aprofundare ╚Öi consolidare, stadii de practic─â, voluntariat. Beneficiile programului educa┼úional┬á de aici sunt: Curricul─â rom├óneasc─â ╚Öi IB (International Baccalaureate); Limba englez─â intensiv (10+ ore/ s─âpt─âm├ón─â la ╚Öcoala primar─â; 5+ ore/ s─âpt─âm├ón─â pentru gimnaziu); Profesori atesta┼úi na╚Ťional ╚Öi interna┼úional; Teme efectuate ├«n ┼čcoal─â sub ├«ndrumarea profesorilor de specialitate; Module de studiu pentru ├«nv─â┼úarea transdisciplinar─â; Preg─âtire suplimentar─â pentru examenul de capacitate ┼či olimpiade; Abordare diferen┼úiat─â conform nivelului ┼či progresului individual; Laboratoare specializate┬á (Limbi str─âine, ┼×tiin┼úe, IT, Socio-Uman).

9. ╚ścoal─â German─â Bucure╚Öti (Deutsche Schule Bukarest)

Se afl─â pe Str. Aron Cotru╚Ö Nr. 51.┬áDeutsche Skule Bukarest e recunoscut─â oficial ca ╚Öcoal─â german─â ├«n str─â├«n─âtate, DSBU este singur─â ╚Öcoal─â din Rom├ónia care urmeaz─â ├«n totalitate programa german─â. ╚śi care este acreditat─â de Ministerul Afacerilor Externe din Germania ╚Öi membr─â a Federa╚Ťiei Mondiale a ╚ścolilor Germane din str─â├«n─âtate. ╚ścoala German─â Bucure╚Öti (DSBU), fondat─â ├«n anul 2007, este una dintre cele 140 de ╚Öcoli germane ├«n str─â├«n─âtate, format─â din cre╚Ö─â, gr─âdini╚Ť─â, ╚Öcoal─â primar─â ╚Öi liceu. Potrivit site-ului DSBU, acesta este un loc de ├«nt├ólnire pentru diferite culturi angajate ├«ntr-o rela╚Ťie caracterizat─â de respect reciproc ╚Öi benefic.

10.┬áInterna╚Ťional School of Bucharest

Se afl─â pe ╚śoseaua G─ârii C─â╚Ťelu nr. 1R.┬áEduca╚Ťie britanic─â integral acreditat─â. Mediu de ├«nv─â╚Ťare stimulant ╚Öi avansat academic. Terenuri Sport. Transport. Cluburi. Program After-School.┬á╚ścoala a fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«n 1996 ╚Öi e ├«mp─âr╚Ťit─â ├«n anii timpurii, primar ╚Öi gimnazial. ISB este ├«nregistrat─â de Universitatea din Cambridge ca centru de ÔÇ×Examin─âri interna╚Ťionale CambridgeÔÇŁ din 2001 ╚Öi acreditat─â de Consiliul ╚ścolilor Interna╚Ťionale (CSI) din august 2012. Este membru al COBIS din octombrie 2013.

11. ╚ścoal─â Rom├óno-Finlandez─â

Se afl─â pe Strad─â R─âs─âritului 59. ╚ścoala ╚Öi Gr─âdini╚Ťa Rom├óno-Finlandez─â reprezint─â un proiect proasp─ât ├«n educa╚Ťia rom├óneasc─â, care dore╚Öte s─â adapteze metodele de lucru din Finlanda (╚Ťar─â cu rezultatele cele mai bune din Europa ├«n plan educa╚Ťional) pentru a reforma stilul de predare tradi╚Ťional. P─âstr├ónd curricula rom├óneasc─â, dorin╚Ťa este de optimizare a rezultatele elevilor prin abordare individualizat─â, centrat─â pe elev. Echipa de lucru este format─â din profesori care au urmat stagii de preg─âtire cu profesorii exper╚Ťi at├ót ├«n mediul de lucru finlandez, c├ót ╚Öi ├«n Rom├ónia, ├«n lucru direct cu copiii din ╚Öcoal─â ╚Öi gr─âdini╚Ť─â.

Care crede╚Ťi c─â e cea mai bun─â ╚Öcoal─â privat─â din Bucure╚Öti?

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Please enter your comment!
Please enter your name here