in ,

Cele mai Funny Seriale de Comedie

Top 15 Seriale de Comedie Sitcomuri populare

Serialele de comedie reprezintă deja o prezență asiduă în viețile noastre. Americanii dețin desigur recordul în materie de seriale de comedie – sitcom-uri. Sitcom-ul e un gen de serial TV de comedie. Termenul vine din engleză de la situation comedy (comic de situație). Acest gen de seriale prezintă într-un mod comic viața unor personaje în medii obișnuite (familie, locul de muncă, viața de zi cu zi, etc.). O altă caracteristică a sitcom-urilor este laugh track-ul (acel fond sonor de râsete, introdus pentru prima oară în 1950, în serialul de comedie produs de NBC – The Hank McCune Show). Sitcom-urile se împart de obicei în sezoane sau serii a câte 20-25 de episoade. Un episod are de regulă 20-25 de minute, lăsând 5-10 minute pentru publicitate.

Primele sitcom-uri au fost însă difuzate la… radio. „Sam and Hary” – primul sitcom din istorie a fost difuzat pe post începând cu 1926 la un post local din Chicago. Trecerea de la radio la TV a început la finele anilor ’40. În România, sitcom-urile au pătruns abia după Revoluție, cele mai apreciate fiind „Seinfeld”, „Married with Children”(Familia Bundy), „Friends”, „The Fresh Prince of Bel Air”, „Two and a Half Men” etc. 

Gama de comedii de televiziune este extrem de largă, dar unele au mai mult succes decât altele și tocmai de aceea există variate topuri în ceea ce privește un clasament al serialelor de comedie cele mai apreciate.

Top seriale de comedie (sitcomuri) – Top 15

1. Glow (2017 – prezent)

O producție originală Netflix realizată de echipa care a făcut Orange is The New Black. Alison Brie, Betty Gilpin și Sydelle Noel joacă rolurile unor femei care participă la spectacole de wrestling, iar fiecare reușește să creeze un personaj care atrage definitiv publicul. În Los Angeles-ul anilor ’80, cele trei femei puternice înființează un circuit de lupte numit GLOW. Lumea trăsnită de la Hollywood, dedesubturile show-urilor de wrestling, proiectele mai mult sau mai puțin nebunești ale regizorilor disperați după „următoarea lovitură” și multe altele într-un serial a cărui acțiune se petrece în anii ’80 și care reunește umorul de bună calitate, momentele spectaculoase și o recuzită apreciabilă.

Glow - Serial Comedie netflix

2. New Girl (2011 – 2018)

Creat de Elizabeth Meriwether, New Girl este un serial despre viața nebună a lui Jess (Zooey Deschanel). Sitcomul s-a bucurat de un succes neașteptat în Statele Unite, detaliu care i-a obligat de producătorii executivi să-l prelungească. Vreme de 146 de episoade se râde copios alături de Jess și prietenii săi într-un serial ale cărui episoade nu depășesc 24 de minute. Jess Day este o învățătoare de aproape 30 de ani, foarte simpatică, dar care nu prea are noroc în dragoste. După ultima relație eșuată, aceasta se mută împreună cu 3 băieți. De aici încolo încep provocările.

3. Veep (2012 – 2019)

Julia Louis Dreyfus o interpretează pe Selina Meyer și o face excepțional. Serialul o urmărește pe Meyer și personalul ei care încearcă împreună să se facă remarcați, fără să se lase păcăliți de jocurile politice de zi cu zi. Înjurături, ambiţie abia acoperită de a deveni președinte, compromisuri nefericite cu ceilalţi politicieni, dispreț față de cetățeanul de rând – toate acestea au fost încununate cu un Premiu Emmy. Și, dacă ți-a plăcut Seinfeld, n-aveai cum să n-o iubești pe Elaine (Julia Louis Dreyfus). Ei bine, ai ocazia să o vezi în acest rol din Veep, considerat unul dintre serialele de succes care pot fi vizionate pe HBO GO.

4. The Big Bang Theory (2007 – 2019)

The Big Bang Theory are toate șansele să fie una dintre cele mai bune comedii ale deceniului, potrivit criticilor. Sheldon (Jim Parsons) și Leonard (Johnny Galecki), doi fizicieni străluciți care locuiesc împreună fac pereche cu Penny (Kaley Cuoco) și pun în scenă un serial de comedie în care tocilarii geniali și tânăra actriță aspirantă oferă momente unice, de un umor spectaculos. Inteligența celor doi contrastează puternic cu sociabilitatea și veleitățile de vedetă ale vecinei lor Penny (Kaley Cuoco), de unde și o serie de întâmplări de-a dreptul amuzante într-o comedie care nu trebuie ratată. Serialul adună în America 18 milioane de telespectatori. The Big Bang Theory este un serial realizat de Chuck Lore, unul dintre cei mai tari producători americani ai momentului. El s-a remarcat prin producțiile Dharma & Greg și mai ales Two and a Half Men.

The Big Bang Theory serial comedie sitcom

5. Modern Family (2009 – prezent)

Christopher Lloyd și Steven Levitan au creat Modern Family, un sitcom care a primit nu mai puțin de 22 de premii Emmy (din 75 de nominalizări, record istoric), dar și premiu Golden Globe pentru cea mai bună producție de televiziune, un premiu uriaș pentru o comedie. Serialul a fost lansat în 2009 și după primele episoade a început să producă peste 2,5 milioane de dolari per episod. Audiența a devenit una constantă și s-a situat, după primul sezon, undeva în dreptul cifrei de 10 milioane de telespectatori. Din nou, o bornă uriașă pentru un sitcom. Serialul îi are printre protagoniști pe Ed O’Neill (Al Bundy) și Sofia Vergara (care culmea, chiar formează un cuplu în serial) dar și pe genialul Eric Stonestreet, care este căsătorit în serial cu Jesse Tyler Ferguson. O privire satirică asupra vieții a trei familii înrudite, un serial de comedie al zilelor noastre care a rupt toate normele și care a doborât bariere ale relațiilor inter-umane.

Modern Family serial comedie sitcom

6. American Housewife (2016 – prezent)

American Housewife a fost lansat în 2016 și prezintă viața unei familii cu 3 copii, povestită de Katie, mama, într-un stil amuzant, ironic și în același timp educativ. Katie și soțul ei s-au mutat într-un oraș plin de oameni bogați și pasionați de sănătate. În timp ce toate mamele fac sport, mănâncă sănătos și fac voluntariat pentru școală, Katie este cea care face notă discordantă: mănâncă orice, refuză mișcarea și se îngrozește când vede smoothie-uri verzi.

American Housewife serial comedie

7. Friends with better lives (2014)

O comedie ușurică din 2014, despre 6 prieteni cu stiluri de viață diferite și aflați în etape de viață diferite: căsătoriți, divorțați, proaspăt logodiți și frumoasa Kate, o avocată de succes, dar singură. Serialul are un singur sezon cu 13 episoade, din care unele mai puțin reușite, dar cele mai multe sunt chiar amuzante.

Cele mai citite articole

Friends with better lives sitcom 2014

8. The Last Man on Earth (2015 – 2018)

În urma unor epidemii, toți oamenii de pe Pământ mor, cu excepția unui bărbat care supraviețuiește și pornește în căutarea altor supraviețuitori. Străbate orașe întregi din Statele Unite și lasă semne pe unde merge şi nu găseşte suflet de om. Magazinele sunt pline cu produse, are mâncare, case în care să doarmă etc. Atmosfera e încremenită, doar că la un moment dat începe să întâlnească alți oameni. Astfel încep să iasă la iveală diverse lucruri…

The Last Man on Earth serial comedie

9. Grace and Frankie (2015 – prezent)

Dacă ai nevoie de ceva care să te binedispună, acest serial creat de Netflix reprezintă soluția perfectă. Jane Fonda și Lily Tomlin fac echipă în acest serial despre două femei care, după ce află că soții lor sunt gay și că relația acestora a depășit de multă vreme limitele profesionale, sunt nevoite să se susțină reciproc pentru a face față noilor provocări ale vieții.

Grace and Frankie serial comedie

10. Atlanta (2016 – prezent)

A castigat două premii Globul de Aur pentru Cel mai bun serial de comedie și pentru Cel mai bun actor în rol principal (Donald Glover). Povestea se învârte în jurul a doi veri ce reiau legătura în încercarea de a da lovitura împreună pe scena muzicii rap. Deși e comedie, Atlanta abordează și teme serioase, precum rasismul și discriminarea.

atlanta serial comedie

11. Friends (1994 – 2004)

Este considerat unul dintre cele mai iubite și vizionate seriale din lume, fiind difuzat în sute de țări. Serialul creat de David Crane urmărește povestea a șase prieteni (Monica, Chandler, Rachel, Joey, Ross și Phoebe) care au de înfruntat greutățile ce apar în muncă, viață și iubire, în lumea dură a Manhattan-ului. Fiecare are o personalitate unică, iar poveștile amuzante prin care trec te fac să iubești fiecare personaj în parte. Ultimul episod al serialului a fost unul dintre cele mai urmărite, iar protagoniștii au fost cel mai bine plătiți actori din istoria televiziunii la momentul respectiv: 1 milion de dolari pe episod. Friends poate fi vizionat pe Netflix.

friends serial comedie sitcom

12. Seinfeld (1989 – 1998)

Creat de Larry David și Jerry Seinfeld, serialul este cunoscut drept “serialul despre nimic”. Jerry Seinfeld se joacă pe el însuși, un comediant din New York. Premisa acestui sitcom este că Jerry și prietenii săi trec prin viața de zi cu zi, discutând despre diverse situații ciudate, la care ne putem raporta cu toții. Personalitățile excentrice ale personajelor care alcătuiesc cercul social al lui Jerry contribuie la distracție. Câștigător a trei premii Globul de Aur, Seinfeld a rămas unul dintre cele mai populare seriale de comedie. Chiar dacă nu a avut un succes imediat, popularitatea sa a crescut treptat, iar ultimul episod al serialului se află pe locul 3 în topul celor mai vizionate finaluri de serial din istoria televiziunii.

seinfeld serial comedie sitcom

13. After Life (2019 – prezent)

Dacă vă place umorul britanic, atunci After Life este alegerea ideală. Ricky Gervais este creatorul și protagonistul acestui serial original Netflix, care a fost lansat în 2019 și care va continua cu cel de-al doilea sezon. După moartea soției sale, Tony devine un tip deprimat, sarcastic și plin de frustrări, pe care le revarsă asupra oamenilor din jur. În sfârșit, are curajul de a spune adevărul în orice situație, pentru că realizează că nu mai are nimic de pierdut. Deși vorbește adesea despre sinucidere, nu are curaj să își ia viața și preferă să își prelungească agonia. Dialogurile dintre personaje sunt amuzante, iar sarcasmul lui Tony este punctul forte al acestui show. Nu lipsesc nici lecțiile de viață, mesajele de încurajare și situațiile comice.

after life serial comedie netflix

14. Arrested Development (2003 – prezent)

Realizat în stilul mockumentary, cu un narator, fotografii și filmări din arhivă, Arrested Development este un serial de mare succes despre o familie bogată, dar disfuncțională, care și-a pierdut puterea financiară. Cu dialoguri inteligente, situații amuzante și personaje atent construite, Arrested Development se regăsește în top 100 Cele mai bune seriale al revistei Time. În plus, serialul a câștigat 6 premii Emmy, un Glob De Aur, dar mai ales aprecierea criticilor și a publicului deopotrivă.

Arrested Development serial comedie

15. 30 Rock (2006 – 2013)

Liz Lemon (Tina Fey) este scenaristă a emisiunii de comedie „TGS cu Tracy Jordan”. Ea se vede nevoită să se ocupe de un nou șef arogant (Alec Baldwin) și de o nouă vedetă cu fițe, în timp ce încearcă să realizeze un spectacol de televiziune de succes, fără a-și pierde mințile. Serialul 30 Rock, creat de Tina Fey, a câștigat șase premii Globul de Aur și o mulțime de premii Emmy. În plus, cele mai mari celebrități de la Hollywood au avut apariții episodice în serial, printre acestea numărându-se Jennifer Aniston, Salma Hayek, Tom Hanks și James Franco.

30 rock serial comedie

Care este serialul tău preferat de comedie?

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Top seriale pentru adolescenti – 20 de propuneri

Cele mai Populare Seriale pentru Adolescenti in 2020

Top 20 Seriale de Groaza Hannibal

Cele mai Infricoșătoare Seriale de Groază