in

Sfaturi pentru amenajarea dormitorului

Una dintre cele mai importante camere din casă este, fără îndoială, dormitorul. Este locul unde te relaxezi, unde te odihnești, unde îți recapeți liniștea după care ai tânjit o zi întreagă la serviciu. De aceea, este important felul în care acesta este amenajat, ce mobilier folosești, ce decorațiuni utilizezi, chiar și culoarea pereților contează enorm.

Mobilier ”la gata” sau la comandă?

Atunci când vine vorba despre alegerea pieselor de moblier pentru dormitor, prima întrebare care apare este aceasta: alegi piese ”la gata” sau la comandă? Răspunsul ți-l dai tu singur, pentru că este vorba despre bugetul pe care îl ai la dispoziție. Avantaje și dezavantaje sunt de o parte și de alta, așa că aici tu știi cel mai bine ce să alegi. Important este să nu te ghidezi numai după aspectul financiar, ci să ai în vedere și funcționalitatea și confortul.

Stilul camerei

Când amenajezi dormitorul, simți că ai o mulțime de idei pe care abia aștepți să le vezi cum devin realitate. Ai grijă însă să nu cumva să ai parte de efectul nedorit, în care dormitorul devine un fel de îmbinare nefericită din mai multe stiluri, și astfel ai de a face cu o cameră care mai mult de obosește decât să te relaxeze. Cel mai bine este să alegi un stil general al camerei, iar micile detalii, date de decorațiuni, să fie cele care să puncteze mai bine personalitatea ta, pe care ai vrut să o pui în evidență.

Ce material alegi pentru mobilier

Din fericire, acum există o gamă variată de materiale din care poate fi creat mobilierul din dormitor. Furnir, lemn – ceva mai scumpe, dar și PALul sau MDF-ul nu sunt de atuncat. Anumite accesorii din metal sau sticlă vin să completeze frumos anumite piese de mobilier.

Alegerea patului

De regulă, amenajarea unui dormitor se face în funcție de patul matrimonial. Dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul prea generos, nu alege un pat care să ocupe aproape toată camera. Sunt destule variante pentru care poți opta, dar dacă simți că nu te descurci, poți apela la recomandările celor care lucrează la magazinul de mobilă de unde urmează să cumperi ceea ce ai nevoie.

Cele mai citite articole

Tendințe în amenajarea dormitorului de vis

Pentru că a venit vorba despre amenajări de vis, avem pentru tine câteva idei pe care le poți pune în practică atunci când iei în calcul o nouă față pentru dormitorul tău.

Culoare puternică

Pare ceva oarecum ciudat, mai ales că până acum ceva vreme cam toată lumea spunea că acele culori blânde, chiar pastelate, sunt indicate pentru dormitor. Noi îți propunem altceva: un perete sau doar o piesă de mobilier să fie intr-o culoare puternică. Albastru cobalt, verde închis sau ocru sunt câteva sugestii. Nu, nu este deloc nepotrivit, încearcă numai și te vei convinge să nu am exagerat cu nimic.

Stilul minimalist, mereu la modă

Dacă sugestia de mai sus ți s-a părut prea îndrăzneață, atunci avem pentru tine ceva care s-ar putea să fie mai pe placul tău: stilul minimalist. Este perfect pentru că nu trebuie să ai prea multe decorațiuni, mobilierul să urmeze liniile simple, iar culorile folosite să fie unele neutre.

Ce zici de mobilier din răchită?

Atunci când auzi de mobilier din răchită, în minte îți vine automat o terasă. Dar ce părere ai dacă ți-am sugera să folosești mobilă din răchită pentru dormitorul matrimonial. Pare o idee ieșită din comun, dar cu toate acestea este una extrem interesantă. Cum întoarcerea la natură pare să fie tema după care se ghidează toți specialiștii în amenajări interioare, poți face acest lucru fie folosind mai multe plante naturale în dormitor, fie folosinf mobilier din răchită sau ratan. Vei obține un stil de amenajare oarecum rustic, care te duce cu gândul la natură, dar care nu are de suferit la capitolul utilitate și confort. Este dormitorul tău, și dacă ție îți e pe plac acest stil, atunci de ce să nu îl folosești?

În încheiere, nu vrem decât să îți amintim că decizia îți aparține. Poți folosi ideile noastre drept sursă de inspirație, sau poți amenaja după bunul plac. Este o cameră care trebuie să inspire la odihnă și relaxare, așa că sigur vei găsi ceva care să se potrivească perfect. Dar, indiferent ce alegi, nu uita că trebuie ca și personalitatea ta să își facă simțită prezența. Așa că nu uita acele mici detalii care fac diferența, și cu siguranță vei reuși să faci din această cameră refugiul tău după o zi grea și lungă.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Gigantii vanzarilor online

De ce să apelezi la o firmă particulară pentru transportul molozului