in

Situatii pentru evaluarea proprietatilor imobiliare si evaluarea unui apartament

Exista situatii in care un proprietar trebuie sa stie exact cat valoreaza proprietatea sa, fie in legatura cu o vanzare, cumparare, mostenire, divort, schimbare de proprietate sau pur si simplu pentru o prezentare generala a bunurilor. 

Motivele pentru evaluarea proprietatilor imobiliare sunt diverse. Practic, trebuie avut in vedere faptul ca evaluarea unui obiect este un subiect foarte complex, in care trebuie luati in considerare nenumarati factori. 

Prin urmare, este important sa se efectueze intotdeauna evaluarea unei proprietati de catre un evaluator calificat. Daca proprietarul cuantifica el insusi valoarea unei proprietati conform propriilor standarde, exista intotdeauna riscul ca evaluarile gresite masive sa conduca la pierderi financiare mari. 

Deoarece o evaluare obiectiva, realista este aproape imposibila pentru necunoscatori si daca pentru a calcula valoarea sunt folosite valori comparative de la alte proprietati, ”merele” sunt aproape intotdeauna comparate cu ”perele”, ca sa spunem pe intelesul tuturor. 

Evaluarea amanuntita, bine intemeiata din punct de vedere tehnic, de catre un expert imobiliar reputat creeaza claritate, securitate si ajuta la asigurarea faptului ca o tranzactie imobiliara poate fi efectuata in mod echitabil, transparent si pe baza unor fapte solide.  

Evaluarea unui apartament la casatorie

Cand vine vorba de casatorie, finantele nu sunt adesea primul lucru care iti vine in minte. Cu toate acestea, exista domenii ale vietii in care sunt necesare claritate si transparenta, in special intr-o casatorie.

Daca unul dintre soti detine un apartament inainte de casatorie, de exemplu, sau daca ambii soti doresc sa cumpere o proprietate impreuna, este important sa stii valoarea exacta a proprietatii. Aici merita sa ai valoarea initiala a unei proprietati existente determinata de un evaluator imobiliar neutru.

In timpul casatoriei, sotii se afla intr-o comunitate de castiguri acumulate, cu exceptia cazului in care se prevede altfel intr-un contract de casatorie. Aceasta inseamna ca, daca valoarea bunului ocupat in comun creste in perioada casatoriei, fiecare sot are dreptul la 50% din aceasta crestere de valoare in caz de divort. Valoarea de pornire determinata in mod obiectiv a unui apartament in momentul casatoriei este, asadar, o baza financiara cinstita si transparenta pentru ambii parteneri pentru viitorul lor impreuna.

Evaluarea unui apartament in caz de divort

Daca ambii soti detin un apartament si un divort este iminent, acest lucru ridica adesea intrebari pentru cuplul inca casatorit. Cum ar trebui impartita proprietatea? Cine trebuie sa plateasca cui si cat de mult? 

Baza unei impartiri corecte a apartamentului intr-un divort trebuie sa fie valoarea exacta de piata a proprietatii. Evaluarea unui expert neutru confera candidatilor la divort securitate in negociere si astfel o baza echitabila pentru ca partenerii  sa ajunga la o intelegere amiabila bazata pe fapte. Acest lucru economiseste timp, bani si, mai ales, multi nervi in momentele dificile ale divortului.

Evaluarea unui apartament la vanzare-cumparare

Daca doresti sa iti vinzi apartamentul, trebuie sa cunosti valoarea exacta a acestuia. Acest lucru evita ca pretul sa fie stabilit semnificativ peste sau sub valoarea justa de piata – iar apartamentul fie sa nu gaseasca un cumparator, fie ca vanzatorul sa sufere pierderi financiare mari. Evaluarea unui apartament conduce la discutii de vanzare bazate pe fapte si astfel, ai in minte cifre si valori clare.  

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Care sunt principalele jocuri de noroc pe care poți paria din confortul casei tale

TOP 4 moduri prin care să îți pregătești mașina pe timp de iarnă