in

TOP 4 moduri prin care să îți pregătești mașina pe timp de iarnă

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că urăști ideea de a petrece timp în mașină iarna. Chiar și din limitele confortabile ale mașinii tale, aerul rece de iarnă se poate simți aspru în timp ce se lovește de tine. Cu toate acestea, înainte de a intra într-o panică completă cu privire la sezonul care urmează, este important să vezi cu îți poți actualiza mașina astfel încât vremea rece să nu îți facă rău. Întreținerea mașinii nu este doar necesară pentru a îți menține vehiculul să funcționeze la performanță maximă, ci este, de asemenea, esențială pentru a-i păstra valoarea atunci când trebuie să îl vinzi. Neglijarea întreținerii de bază poate avea efecte cu adevărat dăunătoare asupra valorii și duratei de viață a mașinii tale.

Iată 4 moduri prin care să îți pregătești mașina pe timp de iarnă:

  1. Cumperi anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt esențiale pentru siguranța ta, a pasagerilor tăi, și a celorlalți șoferi din jur, deoarece oferă un control mai bun asupra vehiculului, reduc distanța de oprire și oferă mult mai multă tracțiune pe drumurile înzăpezite, înghețate și acoperite cu apă. În plus, pentru drumurile pline de zăpadă și gheață poți pune lanțuri antiderapante de la Anvelope-oferte.ro pe roțile tale pentru o tracțiune și mai bună.

  1. Înlocuiești lichidele

Pentru a evita ca lichidele mașinii tale să înghețe și să cauzeze mai multe probleme, este esențial să le schimbi. Lichidul de frână se poate degrada, iar moleculele de apă se pot ridica la vârf din cauza condițiilor de iarnă. Asigură-te că alegi un lichid de parbriz care poate supraviețui temperaturilor extrem de scăzute, deoarece este crucial în timpul iernii. Vasul nu ar trebui să se rupă din cauza înghețului lichidului de parbriz. Deoarece antigelul își pierde eficacitatea și atributele în timp și trebuie înlocuit o dată la doi sau trei ani, îl poți înlocui înainte să vină iarna.

  1. O duci la un service auto

Cele mai citite articole

Un pas important în pregătirea mașinii tale pentru iarnă este să o duceți la un service auto, deoarece profesioniștii nu doar că îți pot verifica vehiculul să vadă dacă este în stare bună, dar se pot ocupa să curețe interiorul și exteriorul acesteia. Făcând acest lucru, ai ocazia de a întâmpina noul sezon al anului fără a fi nevoie să petreci mult timp spălând sau curățând mașina singur.

  1. Pregătești interiorul mașinii

Achiziționarea accesoriilor potrivite pentru mașina ta este un pas crucial în pregătirea vehiculului pentru lunile de iarnă. În primul rând, ar trebui să ai întotdeauna în mașină un compresor pentru anvelope, o perie de zăpadă, spray pentru dezghețare parbriz, o racletă și lichid pentru parbriz. Dacă ai covorașe din material textil, ar trebui să le înlocuiești cu unele din cauciuc, deoarece te vei urca în mașină cu încălțăminte plină de noroi, murdărie sau zăpadă și nu îți dorești ca mașina ta să rețină mizerie sau mirosuri neplăcute.

În concluzie, este important pentru tine, ca șofer, să te asiguri că vehiculul tău este pregătit pentru iarnă, deoarece nu îți dorești să primești amenzi sau să ajungi într-un accident în care te poți răni atât pe tine, cât și pe oamenii din jur.

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Situatii pentru evaluarea proprietatilor imobiliare si evaluarea unui apartament

Cum să îți îngrijești electrocasnicele pentru a avea o viață mai lungă – SFATURI de pus în practică