in

Studiu: Stenturile și operațiile de bypass oferă beneficii limitate pentru bolnavii de inimă

Stenturile și operațiile de bypass coronarian nu sunt mai eficiente decât tratamentul intensiv cu medicamente și trecerea la un mod de viață sănătos în cazul celor care suferă de afecțiuni ale inimii, potrivit unui nou studiu, transmite publicația Washington Post, citat de Mediafax.

Studiul, realizat pe milioane de pacienți, readuce în prim plan o controversă veche. Medicii și cercetătorii dezbat de ani de azi care este cel mai bun mod de a trata boala coronariană, care apare atunci când arterele coronare se îngustează din cauza formării plăcilor de aterom.

Tratamentul standard presupune implantarea de stenturi – tuburi metalice sau din plastic care țin deschise arterele înfundate – sau operațiile de bypass coronarian.

Cele mai citite articole

Noul studiu, efectuat riguros și pe un număr mare de pacienți, arată că aceste două metode pot salva viața persoanelor cu afecțiuni ale inimii, dar nu sunt mai eficiente decât medicamentele carre reduc colesterolul sau trecerea la un mod de viață mai sănătos. „Nu vei prelungi viața pacientului (folosind cele două metode – n.e.)”, a declarat Judith Hochman, profesor la New York University Grossman School of Medicine și cercetătorul care a condus echipa care a realizat studiul.

Totuși, cercetarea a arătat că stenturile și operațiile de bypass coronarian sunt mai eficiente în combaterea durerii pentru persoanele care suferă de angină pectorală, cauzată de scăderea fluxului sanguin către inimă.

Studiul a fost prezentat la conferința anuală a organizației American Heart Association.


Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Nutriţioniştii recomandă consumul de ouă de mai multe ori pe săptămână: ce conține fiecare ou

Încă 17 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în şase judeţe