in

Tipuri de conductori pentru montarea gardurilor electrice

Tipuri de conductori pentru montarea gardurilor electrice

Conductorii folosiți la montarea gardurilor electrice au rolul de a prelua și transmite în întregul circuit impulsurile electrice generate de un aparat special, conectat la o sursă de alimentare.

Totodată, conductorii și stâlpii de susținere pe care sunt montați constituie componentele de împrejmuire ale gardului electric, astfel că pe lângă o bună conductivitate aceste elemente trebuie să aibă și o bună rezistență la rupere.

Atunci când vine vorba despre alegerea conductorilor pentru gardul electric, ai la dispoziție mai multe variante pe care ți le prezentăm în continuarea acestui articol.

Firul pentru gardul electric

Acesta este cel mai des utilizat conductor pentru gardul electric datorită faptului că prezintă o serie de avantaje. Mai precis, firul pentru gardul electric este mai ieftin decât alte tipuri de conductori, se montează ușor și poate fi dispus pe mai multe rânduri, astfel încât gardul electric să fie eficient și pentru animalele mari.

Este confecționat din fibre de plastic împletite cu inserții din metal care asigură conductivitatea curentului și conferă totodată rezistență la rupere. De asemenea, fibrele din plastic au o rezistență sporită la intemperii și acțiunea razelor ultraviolete, astfel că un gard electric din fire va rezista în timp, indiferent de condițiile meteo.

O altă caracteristică importantă este rezistența electrică a firelor care se alege în funcție de lungimea totală a gardului. Astfel, pentru gardurile lungi, trebuie să folosești fire cu rezistență electrică scăzută care asigură o mai bună conductibilitate în timp ce pentru gardurile mai mici, sunt potrivite și firele cu rezistență electrică mare.

Banda pentru gardul electric

Dacă vrei să montezi gardul electric într-o zonă populată și îți dorești ca acesta să fie cât mai vizibil, folosirea acestui tip de conductor este mai eficientă decât firele simple. De asemenea, benzile pentru gardul electric sunt recomandate pentru animalele mari, precum vacile sau caii, fiindcă au o rezistență mai mare la rupere.

Acest tip de conductor are forma unei panglici din fibre de plastic, în care sunt inserate mai multe rânduri de fire metalice. Benzile de 10 milimetri lățime conțin patru rânduri de inserții metalice; cu cât acestea sunt mai late cu atât crește și numărul firelor pe care le conțin.

Cele mai citite articole

Ca și în cazul firelor, rezistența la rupere, conductivitatea electrică și rezistența la condiții meteo extreme sunt principalele calități pe care trebuie să le aibă o bandă pentru gardul electric.

Plasa pentru gardul electric

Păsările și animalele mici se pot strecura cu ușurință printr-un gard electric din fire sau benzi, fie sărind peste acestea, fie trecând pe dedesubt. De asemenea, oile, caprele și alte animale cu blana deasă simt mai greu impulsurile electrice, așa că trec ușor de o parte și de cealaltă a unui astfel de gard.

În cazul lor, soluția cea mai eficientă este folosirea unei plase cu rol de conductor al impulsurilor electrice și de împrejmuire a spațiului protejat.

Plasele sunt realizate din fire asemănătoare celor descrise mai devreme care sunt dispuse pe orizontală și pe verticală, formând ochiuri mai mult sau mai puțin dese.

În funcție de tipul plasei, impulsurile electrice pot fi transmise pe orizontală sau pe toată suprafața, iar înălțimea acesteia se alege în funcție de speciile de animale protejate.

De asemenea, pentru animalele mari precum oile sau caprele, poți folosi plase cu ochiuri mai largi, în timp ce pentru iepuri și păsări ai nevoie de o plasă mai deasă.

Sârma pentru gardul electric

Este cel mai simplu tip de conductor ce poate fi folosit la montarea unui gard electric, având o bună conductibilitate și fiind suficient de rezistent. Această soluție este preferată în special în cazul gardurilor permanente, ideal fiind ca sârma folosită să aibă un diametru de cel puțin 2,5 milimetri.

În general, pentru gardurile electrice se folosește sârmă galvanizată, sârmă din aluminiu sau sârmă din oțel inoxidabil.

Așadar, acestea sunt tipurile de conductori folosiți la montarea unui gard electric și sperăm că informațiile oferite de noi te vor ajuta să faci alegerea potrivită.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Sfaturi utile pentru achiziționarea unor rame de vedere de calitate

Dominație spaniolă în Europa League? Câte echipe ar putea avea La Liga în optimi