in

Trei solutii moderne si eficiente pentru conditionarea si ventilarea spatiilor interioare

Conditionarea si ventilarea aerului din spatiile interioare reprezinta o obligativitate atat pentru cladirile rezidentiale, unde confortul in lunile de vara depinde de temperatura interioara, cat si pentru spatiile comerciale si industriale, unde este necesara atingerea unor temperaturi situate intre limite minime si maxime pentru buna desfasurare a activitatii. Modalitatile de a se obtine aceste deziderate sunt cunoscute de multa vreme, insa cele mai multe dintre ele sunt mari consumatoare de energie din cauza ineficientei tehnologiei utilizate. 

In ultimii ani au fost realizate progrese importante in domeniul climatizarii spatiilor interioare. Aceste avansuri au fost menite pentru micsorarea cantitatii de energie utilizata in aducerea aerului la calitatea si temperatura necesara, cat si in optiunile diverse, pe care utilizatorii le au la dispozitie in ceea ce priveste automatizarea demersului. O firma ce ofera clientilor echipamente dintre cele mai moderne si mai eficiente pentru sistemele de ventilatie ale constructiilor este Lindab.ro, cunoscuta deja pentru tigla metalica de calitate. 

Iata care sunt cele trei solutii moderne si eficiente pentru conditionarea si ventilarea spatiilor interioare!

Cele mai citite articole

In vederea obtinerii confortului interior, o importanta deosebita o are calitatea aerului in ceea ce priveste puritatea si temperatura intre limitele normale. Pentru atingerea celor doua elemente pot fi utilizate diverse tehnologii, fiind disponibile atat echipamente care indeplinesc unul dintre cele doua roluri, cat si echipamente complexe, cu folosire multifunctionala. 

  1. In cazul in care este necesara doar purificarea aerului dintr-un spatiu redus, ca de exemplu o casa sau un apartament, iar temperaturile prea mari nu sunt o problema, un echipament eficient este reprezentat de aparatele mobile, cu preturi accesibile, dimensiuni si greutati reduse, ceea ce usureaza plasarea lor in incaperea in care se doreste obtinerea unui aer pur. Consumul de energie este mult mai redus decat in cazul utilizarii unui aparat de aer conditionat clasic. Aceste echipamente sunt unele de tip smart, putand fi conectate la internet si comandate de la distanta, element ce contribuie la obtinerea economiei de energie;
  1. O tehnologie relativ noua, ce isi face loc pe piata conditionarii aerului de la interior, este reprezentata de panourile de racire, ce se monteaza pe tavan si au o eficienta mult mai mare decat tehnologiile clasice. Panourile de racire functioneaza pe baza efectului de radiatie termica rece, fiind stiut ca aerul rece are tendinta de a cobori spre sol, reusind sa raceasca o camera in mod uniform. Alte avantaje ale tehnologiei sunt reprezentate de consumul redus de energie, usurinta intretinerii si curatarii periodice si disponibilitatea unor dimensiuni variate, facandu-le astfel utile si in cazul spatiilor de mari dimensiuni;
  1. Centralele de tratare a aerului sunt echipamente din cele mai moderne, prezentandu-se sub forma unei unitati multifunctionale, care purifica si raceste aerul, urmand ca acesta sa fie distribuit in toate incaperile prin intermediul unei tubulaturi speciale. Solutia este foarte eficienta, oferind in acelasi timp calitate desavarsita si silentiozitate.

In concluzie, utilizarea tehnologiilor moderne pentru ventilarea si conditionarea aerului din spatiile interioare reprezinta o buna modalitate de a tine costurile cu energia sub control si de a obtine confortul specific vietii moderne.

Surse foto: lindab.ro

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

6 afecțiuni pentru care se recomandă ortezele pentru gleznă

Ce înseamnă depozitare self storage și care sunt beneficiile?