in

Unele reguli nescrise din șah, poker și jocurile de societate

Unele reguli nescrise din șah, poker și jocurile de societate

Regulile nescrise ale unui joc sau eticheta acestuia se referă la normele și regulile sociale nescrise pe care jucătorii le urmează în lumea jocurilor, fie ele de cărți, care implică o tablă de joc și piese, ori chiar în jocurile video, atunci când interacționează cu ceilalți. O astfel de etichetă există pentru a se crea o oarecare certitudine că experiența fiecărui jucător este simplă și plăcută. Se presupune și se speră că aceasta îi împiedică pe oameni să joace într-un mod care este în detrimentul celor din jur. Ar trebui să fie un ghid pe care oamenii să-l urmeze, pur și simplu pentru a face jocul cu alții mai distractiv și mai puțin dezordonat.

>>>>> Foto

Pentru cei mai mulți dintre noi, există această regulă nescrisă în jocurile de societate și nu numai, conform căreia toți ne propunem să câștigăm. Vom face tot posibilul să încheiem jocul cu punctajul cel mai mare, vom lucra pentru a atinge obiectivele care s-au stabilit sau vom face chiar și ce nu spune jocul că trebuie să facem, doar pentru a ajunge la victorie. Unii oameni vor fi foarte buni la un joc, fie că îl integrează în categoria hobby-uri sau nu, alții nu atât de buni, dar cu toții ne punem de acord să jucăm cât putem de bine. Toată lumea poate intra în cercul magic pe care îl creează jocul, dacă toată lumea îi cunoaște regulile. Într-un joc de cooperare, se va lucra împreună pentru a învinge, în timp ce într-un joc competitiv, fiecare va face tot ce poate pentru a fi singurul din vârf.

Într-un joc de cărți precum pokerul, pe care îl poți juca atât cu prieteni, cât și cu necunoscuți, o bună înțelegere a etichetei și a regulilor nescrise va îmbunătăți jocul și atmosfera la masă pentru toată lumea – și te-ar putea ajuta să câștigi mai mult. Există multe lucruri de făcut, dar și care nu trebuie făcute în acest spațiu.

Cele mai citite articole

Slow rolling (rularea lentă) este o mișcare considerată unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face în timp ce joci poker, așa că ar trebui evitată cu orice preț. Acest lucru se întâmplă atunci când jucătorul știe că are cea mai bună mână, dar refuză să o arate în timp util, dând iluzia altui jucător că va câștiga. Dacă face asta pentru a-și ascunde posesiunile în timp ce încă se află în mijlocul mâinii, nu este o rulare lentă. Însă atunci când acțiunea ajunge la confruntare, mâna ar trebui să fie dezvăluită, mai degrabă decât să se inducă în eroare adversarul, cu privire la poziția în care se află. Și totuși, dacă nu este vorba despre rulare lentă și vorbim în schimb despre procesare lentă? Jucătorul poate avea îndoieli dacă mâna pe care o are este una bună sau nu. Și de aceea este importantă o bună cunoaștere a ierarhiei mâinilor. Libertatea de a accesa descrierea lor amănunțită online nu ar trebui să lase pe nimeni confuz cu privire la semnificația din spatele unei Royal Flush, a unei Four sau Three-of-a-Kind, a One Pair, a High Card și a tuturor celorlalte mâini. Abia atunci când cunoști regulile unui joc, îl poți stăpâni cu adevărat și poți fi învinuit pentru greșeli.

Așa-numitul Joc al Regilor, șahul, este unul care necesită un anumit protocol și, ca atare, există anumite comportamente comune care ar trebui înțelese. A da mâna cu adversarul poate părea o chestiune minoră, dar este de cea mai mare importanță. Jucătorii obișnuiți dau mâna prin reflex, dar de multe ori nou-venitul este surprins de acest comportament.

>>>>> Foto

După strângerea mâinii, un alt aspect care arată bunăvoința dintre jucători îl constituie urările de bine, care iau adesea forma rostirii vorbei „Succes!”. Unii jucători consideră acest lucru extrem de ofensator, deoarece șahul este un joc de informații perfect și întâmplarea nu își are locul. Prin urmare, mulți jucători au găsit un înlocuitor, „Un joc bun!”, care sună oarecum ciudat la începutul jocului, dar tinde să fie mai puțin probabil să provoace ofensă.

Chiar dacă nu cunoști toate regulile nescrise ale unui joc, din postura de jucător nou sau experimentat, te poți gândi că totul se reduce pur și simplu la bunul-simț. Este suficient să îți dai silința să fii respectuos față de alți jucători, să nu îi deranjezi, să nu le obstrucționezi calea și să nu oferi nicio informație atunci când nu ți se cere. Aceste lucruri nu numai că te vor ajuta să ai o experiență de joc mai bună, dar îți vor crește cu siguranță și rata de câștig.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Rutina zilnica de ingrijire a tenului in functie de varsta

Care sunt cauzele apariției herniei de disc în zona lombară?