in , ,

Top 10 beneficii ale fructului de aronia

Fructele aronia, cele care dau și denumirea sucului procesat din ele, sunt mult mai cunoscute pe plaiurile noastre sub numele de fructe de scoruș negru.

Deși adus în Europa doar după descoperirea Americii,  arbustul de scoruș negru (aronia melanocarpa) și-a creat rapid, prin intermediul fructelor sale, un renume de remediu natural în tratarea unor afecțiuni diverse, iar în zilele noastre până și tu poți profita de calitățile acestor fructe prin intermediul sucului aronia. Iată și care sunt beneficiile aronia pe care ți le oferă consumul regulat al acestei băuturi naturale.

1) Imunitate ridicată

aronia - Imunitate ridicată

Exploratorii europeni ai continentului american au remarcat că nativii nu păreau să aibă probleme foarte mari cu răceala sau alte afecțiuni respiratorii în timpul sezonului rece. Secretul bine păzit al amerindienilor nu consta în realitate decât în consumul regulat al fructelor de scoruș negru. O compoziție bogată în vitamine și efctul antioxidant și antiinflamatoriu al substanțelor regăsite în fructe  pare să stea la baza acestui fenomen, sucul de aronia păstrând și el aceleași calități. Iată de ce poți da startul imunizării împotriva guturaiului și gripei într-un mod cât mai plăcut adâugând această băutură din ingrediente naturale în dieta ta obișnuită.

2) Cură vitaminizantă

aronia - Cură vitaminizantă

Grație pachetului de vitamine C (10% din cantitatea zilnică recomandată în doar 28 de grame de fructe) și K (5% din cantitatea zilnică recomandată în doar 28 de grame de fructe), dar și a manganului  (9% din cantitatea zilnică recomandată în doar 28 de grame de fructe), aronia este un remediu natural pentru stările de anemie pe care le poți resimți în timpul sezonului rece sau la începutul primăverii. Încearcă sucul acestui fruct pentru a vedea cât de repede îți revine pofta de viață și energia!

3) Efect antioxidant

aronia - Efect antioxidant

Nu există metodă mai plăcută de a îți proteja celulele din organism de efectul oxidanților decât savurând un delicios suc de fructe după o zi încărcată sau după o perioadă în care o medicație prea puternică te-a moleșit complet. S-a demonstrat stiințific faptul că această băutură naturală previne distrugerea celulelor, inclusiv a celor din creier, și deteriorarea vaselor de sânge.

4) Anti-inflamator

aronia - Anti-inflamator

Cele mai citite articole

Același grup de substanțe antioxidante regăsite în sucul de fructe aronia asigură reducerea inflamțiilor în organism, ba se bănuiește chiar și că ar preveni dezvoltarea celulelor canceroase în cazul persoanelor afectate de forme de cancer de colon sau cancer de sân. Iată încă un motiv să te bucuri de o gură aromată de sănătate curată!

5) Bun în reglarea circulației

aronia - Bun în reglarea circulației

Mai multe studii stiințifice derulate în Europa și pe sol american in ultimul deceniu și jumătate au demonstrat pe diverse loturi de pacienți că un consum regulat de suc aronia reglează nivelul colesterolului în sânge și asigură o bună circulație a acestuia. În plus, previne și diverse afecțiuni ale inimii, precum și apariția diabetului.

6) Protecție gastrică și a ficatului

În același timp, calitățile sucului aronia au fost testate și pe pacienți și animale de laborator cu diverse afecțiuni gastrice (inclusiv hemoragii gastrice) rezultatele finale demonstrând refacerea țesuturilor și celulelor afectate din interiorul stomacului. Efecte pozitive au fost observate și în tratare unor afecțiuni hepatice.

7) Sucul aronia, un nutrient la îndemână

Pe lângă conținutul ridicat de vitamine care stabilizează sistemul imunitar, fructele din care este făcut sucul aronia au și valori nutriționale ridcate înlocuind ușor pofta de o gustare ce ți-ar putea pune în primejdie silueta.  Sucul aronia are în compoziția sa un conținut ridicat de fibre și calorii și are avantajul de a nu conține niciun gram de grăsime vegetală. Practic, ai la îndemână o super-gustare preparată din ingrediente naturale care îți va da aportul energtic de care ai nevoie între mese sau după o ședință de sală.

8) O vedere de invidiat

Pe lângă celelate beneficii enumerate anterior, consumând constant sucul aronia te vei bucura și de o vedere de invidiat pentru o vreme îndelungată. Grație conținutului ridicat de caroten al fructelor din care este procesat, sucul îmbunătățește vederea până la vârste îndelungate, fără a fi nevoie să vizitezi vreun cabinet oftalmologic.

9) Fără senzații neplăcute

În lumea întreagă, zeci de milioane de persoane suferă de infecții ale tractului urinar, ca urmare a contractării bacteriei Escherichia coli. Un bun mod de a evita neplăcuta senzație de iritare și ședințele dese de mers la toaletă îl reprezintă consumul regulat de suc aronia, ingredientul de bază al acestuia fiind considerat unul dintre fructele care depășeste de 5 până la 10 ori media de success în tratarea infecțiilor tractului urinar, în comparație cu alte fructe de pădure din familia sa.

10) O stare de bine continuă

Cu atâtea efecte benefice aduse organismului tău sucul aronia nu are cum să îți provoace altceva decât o stare de bine continuă, reprezentând o doză perfectă de vitamine, nutrienți și având efecte nebănuite asupra stării tale de sănătate. Ca să nu mai spunem că este și foarte gustos!

Surse:

Sursa Foto: Pixabay

Material realizat impreuna cu:

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Rochii de ocazie pentru tinute demne de covorul rosu

Tricourile de dama ale verii 2020