in

4 pași simpli pentru a scăpa definitiv de mirosul neplăcut din casă

Când vine vorba de îngrijirea locuinței, mirosurile neplăcute au devenit o problemă des întâlnită, pentru că pot apărea ocazional sau, din contră, pot persista de-a lungul timpului. Confortul casei nu se rezumă doar la piese de mobilier și obiecte decorative, iar elementul olfactiv ocupă un loc important. În acest fel, fiecare membru al familiei se poate simți cu adevărat bine în propria locuință.

Astfel, îmbunătățirea calității aerului respirat devine o prioritate pentru crearea unei atmosfere plăcute în fiecare cameră. În primul rând, trebuie să identifici cauza care duce la apariția mirosurilor, pentru a putea lua măsurile necesare. 

Printre cele mai frecvente cauze, se regăsesc:

  • Părul lăsat de animale;
  • Praful;
  • Igrasia sau mucegaiul;
  • Fumul de țigară;
  • Mirosul de mâncare gătită. 

În cele ce urmează, îți prezentăm o serie de trucuri rapide, cu ajutorul cărora poți neutraliza mirosurile neplăcute. 

Controlează calitatea aerului din casă

Calitatea aerului din interior influențează în mare măsură stilul de viață și sănătatea. Cantitatea ridicată de praf care se depune pe mobilă, substanțele toxice datorate nivelului crescut de poluare și sursele de alergeni pot fi combătute prin intermediul unui purificator si umidificator de aer. Acest aparat inteligent reține particulele de praf, acarienii, bacteriile și virusurile, pentru a te bucura mereu de un ambient plăcut și reconfortant.

În plus, aerul uscat produs din cauza folosirii aerului condiționat sau diverselor surse de încălzire poate duce la multiple afecțiuni, atât pentru sănătatea organismului, cât și pentru a casei. Dacă în rândul persoanelor poate provoca alergii, ei bine, în interiorul locuinței poate usca lemnul din care sunt confecționate obiectele de mobilier sau poate chiar afecta plăcile de parchet. Așadar, un astfel de gadget îți poate îmbunătăți semnificativ starea de bine, din toate punctele de vedere.

Aerisește frecvent camerele

Cele mai citite articole

Aerisirea periodică a camerelor din interiorul locuinței aduce o serie de beneficii. Chiar dacă, în timpul iernii, faptul că lași geamul deschis mai mult timp duce la pierderea căldurii, te vei bucura din plin de senzația plăcută de aer proaspăt. 

Așadar, aerisește fiecare încăpere la intervale regulate, adaptează mereu temperatura în funcție de fiecare cameră și evită amplasarea obiectelor de mobilier în fața caloriferului.

Curăță covoarele

Un obiect decorativ și funcțional, covorul are capacitatea de a reține praful din aer, mai repede față de o canapea sau o suprafață dură. Prin urmare, îți recomandăm să le cureți frecvent, cel puțin de două ori pe săptămână, folosind un aspirator cu filtre speciale care rețin microparticulele de praf, acarienii, polenul sau virusurile gripale. Curățarea eficientă a covoarelor poate fi dusă la bun sfârșit și  cu o perie eficientă pentru îndepărtarea firelor de păr și a scamelor. 

Plante decorative

Îmbunătățește aerul din fiecare cameră a căminului tău, cu ajutorul plantelor decorative. Pe lângă faptul că vor înfrumuseța aspectul complet și vor da un ton proaspăt, plantele produc oxigen în urma procesului de fotosinteză. Spre exemplu, dracaena are un aspect interesant, cu frunze lungi și trunchi lemnos, asemănat de cele mai multe ori cu un palmier. O altă alegere inedită pentru apartament este ficusul, o plantă care nu are nevoie de multă apă sau lumină directă, astfel încât nu trebuie să-ți faci griji în privința îngrijirii sale.

Pe lângă soluțiile amintite mai sus, un odorizant, o lumânare parfumată, uleiuri esențiale sau bețișoarele parfumate sunt elemente care pot schimba într-un mod plăcut mirosul din casă. 

Sursă foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Semne de posesivitate în cuplu: de la sentimente de iubire la comportament abuziv

10 idei de amenajare a dormitorului indiferent de stil