in

5 aspecte de care să ţii cont atunci când alegi grădiniţa pentru copilul tău

Părinţii care vor să îşi dea copilul la o grădiniţă de stat sau particulară ar trebui să ţină cont de mai multe aspecte foarte importante care fac ca această alegere să fie cea mai potrivită. Specialiştii de la o grădiniţă privată în Ploieşti enumeră şi explică cele mai importante aspecte de care ar trebui să ţină cont părinţii atunci când aleg grădiniţa pentru copiii lor.

1.   Siguranţa copilului şi sănătatea

Este foarte important ca grădiniţă să fie una cât mai sigură pentru sănătatea copilului şi în acest sens se vor verifica mai multe aspecte importante:

–                 Copilul poate beneficia de asistenţă medicală?

–                 Grădiniţa oferă locuri de joacă sănătoase, cu toate articolele intacte şi din materiale care sunt sigure pentru copii?

–                 Copiii sunt supravegheaţi permanent?

–                 Copilul îşi poate asigura o igienă optimă?

–                 Obiectele sanitare sunt în permanenţă curate?

Cele mai citite articole

–                 Jucăriile sunt igienizate?

–                 Sălile de curs sunt curate şi lipsite de obiecte periculoase?

Dacă grădiniţa răspunde pozitiv la aceste întrebări se poate trece mai departe, la alte elemente la fel de importante pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.

2.   Modul în care copilul învaţă

Este foarte important ca cei mici să fie învăţaţi lucruri noi prin metode adaptate vârstei lor. Dacă grădiniţa este clasică şi apelează la metode învechite, atunci probabil părinţii ar trebui să ia în calcul să încerce în altă parte. Aceasta este o problemă comună în special în grădiniţele de stat. În mediul privat însă activităţile sunt foarte bine structurate şi adaptate copiilor.

3.   Posibilitatea de a învăţa o limbă străină

În prezent, posibilitatea de a învăţa o limbă străină este foarte importantă şi este cea care dezvoltă noi oportunităţi pentru cei mici, în special în momentul în care aceştia învaţă din timp. La grădiniţă se pot pune bazele limbii engleze de exemplu şi acesta este un lucru extrem de important. Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât le este mai uşor să înveţe o limbă străină mai repede, iar educatorii tineri pot face introducerea în limba engleză sau chiar şi în alte limbi străine pe care le cunosc.

4.   Dimensiunea grupelor

Dimensiunea grupelor este un alt aspect foarte important. Cu cât grupele sunt mai mici, cu atât este mai uşor ca cei mici să beneficieze de tot suportul necesar pentru a se dezvolta armonios. De aceea părinţii apelează cel mai des la grădiniţele private, unde grupele sunt în număr mai mare şi cu mai puţini copii.

5.   Activităţile extraşcolare

Tipul de activităţi extraşcolare practicate este foarte important. Grădiniţele de stat sunt din punctul acesta de vedere mai clasice, în timp ce la grădiniţele private numărul de activităţi este mai mare şi tipul activităţilor este mai variat. Cu cât copilul este implicat în activităţi mai variate, care să îi ajute să socializeze şi să interacţioneze, cu atât se pot dezvolta mai frumos şi sunt mai bine pregătiţi pentru următoarea etapă de educaţie, mai exact la şcoală. Primele abilităţi sociale învăţate sunt cele care influenţează parcursul copilului ulterior.

 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

15 idei și sfaturi pentru amenajarea a unei locuințe moderne

4 motive pentru care sa cumperi construcții la cheie!