in

5 citate despre jocurile de noroc

Jocurile de noroc reprezinta o forma de distractie pe care orice persoana majora o poate practica. Este important insa sa abordezi gamblingul cu responsabilitate, altfel nu ai nicio satisfactie. Pentru ca ofera emotii si destindere, jocurile de noroc te pot face sa pierzi notiunea timpului sau controlul bugetului. De aceea, este important sa cunosti atat elementele care tin de specificul jocului, cat si pe cele legate de comportamentul corect. Descoperi invataturi despre jocurile de noroc din articole sau carti, dar si din citate. Experienta altora te poate ajuta sa constientizezi ce presupune gamblingul. De multe ori, scriitori, scenaristi sau jucatori cu experienta aseaza in formulari expresive informatii utile. Descopera in continuare cinci citate despre jocurile de noroc care merita retinute. 

  1. „Gamblingul nu tine de cat de bine joci, ci de cum folosesti banii.”

Jucatorul de poker V. P. Pappy subliniaza importanta managementului banilor la cazinou. Oricat de priceput esti la un joc ca poker, care necesita anumite abilitati, si oricat de mult noroc ai avea, cel mai important aspect este modul in care utilizezi bugetul disponibil. De exemplu, daca ai ales o oferta cu bonusuri la Get’s Bet, nu te lasa dus de val. Planuieste atent fiecare miza si cheltuieste in raport cu posibilitatile tale. De asemenea, citeste cu atentie regulamentul oricarei oferte, pentru a descoperi care sunt costurile si conditiile care intra in raspunderea ta. 

  1. „Renunta cand esti in fata. Toti jucatorii buni fac asta.”

Acest citat este din opera filozofului spaniol Baltasar Gracian y Morales, care a trait in secolul al XVII-lea. Este un sfat bun in orice epoca, pentru ca ia in calcul lacomia si falsa iluzie ca vei castiga in continuare. Se intampla des ca jucatorii sa nu poata renunta la joc, desi constientizeaza riscul de a pierde tot. Senzatiile placute date de castig te pot face sa joci si mai mult. Insa un jucator intelept stie sa se retraga la timp, astfel incat sa se si bucure de banii castigati. 

  1. „Speranta de a recupera este ruina jucatorului.”

Cele mai citite articole

Acest proverb irlandez scoate in evidenta una dintre greselile mari pe care le poti face: jocul la recuperare. Cand pierzi, apare tendinta de a juca pentru a ajunge inapoi la suma de plecare. Aceasta abordare emotionala este insa gresita. Frustrarea sau panica duc la joc compulsiv, deseori cu rezultate dezastruoase. Mizezi sume suplimentare si ajungi sa pierzi si mai mult. Fixeaza-ti o limita de pierdere, dincolo de care sa te opresti din jucat. Astfel, poti evita pierderile si consecintele grave pe care acestea le pot avea asupra vietii tale.

  1. „Jocul este de doua ori mai placut decat banii.”

Replica personajului Fast Eddie Felson, din filmul Culoarea Banilor, rezuma esenta jocurilor de noroc. Personajul  interpretat de Paul Newman face referire la placerea pe care o ofera gamblingul. Banii castigati sunt mai placuti pentru ca sunt rezultatul unei activitati distractive, nu neaparat pentru ca ii poti folosi pentru a cumpara ceva. Prin urmare, amuzamentul trebuie sa fie motivul pentru care joci, nu obtinerea unei sume de bani.

  1. „Este usor sa te intorci de la cazinou cu o mica avere, daca te duci cu una mare.”

Jack Yelton, erou american al celui de-Al Doilea Razboi Mondial, era si un autor ironic si inteligent. In citatul de mai sus el a aratat ca este imposibil sa transformi jocurile de noroc intr-o sursa de venit. Aceasta iluzie este prezenta in mintea multor jucatori, in special a celor incepatori. Insa jocurile de noroc sunt prea imprevizibile si, pe termen lung, casa este mereu cea care castiga. 

Jocurile de noroc nu sunt doar un hobby, ci au intrat in cultura populara si in cea inalta. In jurul lor au aparut creatii din care merita sa retinem anumite citate.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Avantajele utilizarii luminii LED în cadrul proiectelor tale

10 lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi un resort