in

5 erori comune atunci când îți cureți mașina acasă

5 erori comune atunci când îți cureți mașina acasă

Nu toate persoanele consideră spălatul mașinii o acțiune plăcută și o modalitate de a întări legătura ci mai degrabă o sarcină descurajantă. 

Pentru persoanele care sunt atașate emoțional de mașina lor, spălatul mașinii poate fi o adevărată plăcere, pe care abia așteaptă să o facă. 

Însă oricât de pasionat ai fi, poți face greșeli despre care crezi că sunt benefice pentru mașină, dar de fapt mai rău să facă.

De exemplu sunt persoane care folosesc un burete crezând că este moale și sigur pentru mașină. În schimb, suprafața buretelui acumulează mici bucăți de murdărie, care sunt apoi frecate de suprafața mașinii și rezultând zgârieturi sau urme inestetice. 

Dacă folosești produse pentru detailing auto mașina ta își va dezvălui frumusețea remarcabilă și va arăta strălucitoare. 

Nu toate persoanele realizează că echipamentele de curățare și materialele speciale joacă un rol enorm în frumusețea și longevitatea mașinii lor. Și că trebuie să îți schimbi tehnica de spălare în funcție de sezon, pentru că vara tehnica de spălare va fi diferită de iarna. 

1.Nu spăla mașina după-amiaza

Spălarea mașinii când soarele este sus pe cer poate face sarcina destul de greoaie, chiar și cu solutii detailing auto interior. Spălătoriile pot confirma efortul suplimentar pentru a îndepărta săpunul uscat, pentru că în zilele călduroase săpunul se va usca înainte de a avea ocazia să-l ștergi. Deci va trebui să depui mai mult efort pentru a clăti săpunul care va necesita mai multă apă. De aceea este o idee bună să programezi spălarea mașinii fie dimineața devreme fie spre seară.

Cele mai citite articole

2.Ustensile nepotrivite

Ca în exemplul cu buretele de mai devreme, dacă folosești produse sau ustensile necorespunzătoare te va costa bani frumoși pentru a revopsi mașina. De aceea investește în tipul potrivit de kit de curățare auto de dragul vehiculului tău. Așa cum corpul tău are nevoie de produse speciale de îngrijire, este valabil și pentru caroseria mașinii. 

3.Materiale nepotrivite

O altă eroare pe care o fac proprietarii de mașini este să utilizeze detergenți care nu sunt potriviți pentru mașinile lor. Tu ți-ai spăla corpul cu un detergent pentru podele? Atunci de ce ai face asta mașinii tale? Folosirea de produse nepotrivite poate duce la decolorarea rapidă a vopselei și deci la coroziune în timp datorită factorilor meteo. 

4.Să lași pe mâna spălătoriilor auto

Deși pare o alternativă bună la spălare, uneori poate fi cu dus-întors. De exemplu dacă înaintea ta a fost o mașină foarte murdară, periile au rămas pline de noroi și murdărie, care poate ajunge pe mașina ta. Prin urmare este mai bine să iei problema în propriile mâini, pentru că nimeni nu iubește mașina așa cum o faci tu. 

5.Să începi de jos în sus

Așa cum este valabil și în cazul corpului, nu e fiabil să speli întâi partea de jos apoi cea de sus. Așa că începe de sus așa cum este natural.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

3 obiceiuri zilnice care te vor ajuta să ai dinți sănătoși mai mult timp

Controlul oftalmologic: cât de des trebuie să fie făcut și de ce este important