in

3 obiceiuri zilnice care te vor ajuta să ai dinți sănătoși mai mult timp

3 obiceiuri zilnice care te vor ajuta să ai dinți sănătoși mai mult timp

Obiceiurile sănătoase îți creează o viață sănătoasă. Fiecare dintre noi își dorește să aibă dinți sănătoși și care să arate bine pentru a se bucura de un zâmbet frumos. Pentru a obține acest lucru, un rol important îl are igiena orală. 

Recomandarea noastră este să previi și să nu aștepți semnele care indică deja o problemă a cavității bucate. Toate contribuie la sănătatea dinților tăi. De la periuța pe care o folosești, modul în care te speli pe dinți, la alimentele pe care le consumi zilnic. 

De aceea, dinții sănătoși sunt ușor de întreținut și dacă respecți aceste reguli simple, vei preveni anumite probleme serioase, dar și cheltuielile suplimentare. 

3 obiceiuri zilnice care te ajută să ai dinți sănătoși

  • Spălatul corect pe dinți 

O rutină corectă înseamnă un periaj complet al dinților. Folosește mișcări ușoare și circulare pe toată suprafața dinților pentru a îndepărta placă bacteriană. 

Pasta de dinți cu fluor are și ea putere asupra dinților tăi. Pentru că fluorul face parte din substanța naturală a dinților tăi, îi ajută să fie mai puternici și la prevenirea cariilor dentare. Tot pentru prevenirea cariilor se folosește ață dentară – pentru a curăța acele suprafețe unde periuța nu are acces. Iar la final, apa de gură te ajută să ai o respirație proaspătă și la remineralizarea smalțului și întărirea gingiilor. 

  • Controale periodice la dentist

Cele mai citite articole

Este important să faci vizite regulate la medicul dentist in Cluj, cel puțin 1 dată pe an, pentru a identifica anumite potențiale probleme orale. Dacă totul este în regulă, cu un simplu detartraj profesional, periaj și airflow, vei reuși să-ți menții dinții sănătoși pentru mult timp. 

La început ți se va cere să faci o radiografie dentara pentru a vedea exact lungimea, poziționarea și sănătatea dinților și gingiilor tale. Însă, ești oricum pe mâini bune. 

  • Mai multă apă și mai puțin zahăr

Este cunoscut faptul că apa face parte din organismul nostru și că face minuni în orice dietă sau obicei alimentar. Pentru că, apa continuă să fie cea mai recomandată băutură pentru sănătatea corpului nostru, inclusiv sănătatea noastră orală. 

Se recomandă să bei un pahar cu apă după fiecare masă. Acest lucru poate ajuta la eliminarea anumitor resturi de mâncare și băuturi lipicioase și efectele negative ale acestora. 

În cele din urmă, zahărul poate eroda smalțul dinților tăi, pentru că se transformă în acid. Iar acizii, de cele mai multe ori duc la carii. 

Atenție, fructele acide, ceaiurile și cafeaua pot afecta smalțul dinților. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le scoți complet din dieta ta zilnică. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Soluții financiare pentru agricultori: ce destinații poate avea un credit agricol

5 erori comune atunci când îți cureți mașina acasă