in

5 moduri in care poti prepara carnea de pui

5 moduri in care poti prepara carnea de pui

Carnea este principala sursa de proteine din alimentatie, insa, totodata, contine si grasimi mai putin sanatoase pentru organism. De aici si o serie de controverse despre cat de benefic sau daunator este consumul de carne. Nutritionistii au gasit de mult raspunsul. Acestia recomanda consumul carnii de pui, pentru ca are un continut ridicat de proteine, iar grasimea se regaseste in special in pielie, care poate fi indepartata cu usurinta.

Pe de alta parte, carnea de pui este si foarte placuta la gust si poate fi preparata in mai multe feluri, incepand de la supa si pana la tarta cu pui. Mai jos, iti prezentam care sunt principalele moduri in care poti prepara retete delicioase pe baza de carne de pui.

La gratar

Orice tip de carne poate fi preparat la gratar, iar cea de pui nu face exceptie. Mai mult de atat, carnea de pui la gratar este delicioasa si poate fi servita cu saramura, diferite garnituri, cu mujdei de usturoi sau sosuri picante. De cele mai multe ori, pieptul este pus pe gratar, dupa ce se dezoseaza si se curata de piele. De asemenea, nici pulpele si aripioarele nu sunt mai prejos, putand constitui felul principal la o masa in familie.

La cuptor

Coacerea la cuptor este o alternativa mult mai sanatoasa decat prajirea in ulei, asa ca este preferata de multe gospodine. Puiul pe sticla este una dintre cele mai cunoscute retete la cuptor, datorita faptului ca produsul finit arata spectaculos. Tot ce trebuie sa faci este sa bagi o sticla cu apa rece intr-un pui intreg. Unge apoi puiul cu ulei de masline si condimente, dupa care asaza-l in cuptor si lasa-l la rumenit pana capata o culoare aurie iar piele devine crocanta.

De asemenea, exista numeroase retete de pui la cuptor care includ, alaturi de carne, legume si alte ingrediente.

Mancare gatita

Lista mancarurilor gatite care au ca ingredient de baza carnea de pui este foarte lunga si include tocanite, ostropel, papricas, pilaf si multe altele. Un aspect apreciat in mod special de gospodine este legat de faptul ca timpul de preparare nu este foarte lung, deoarece carnea de pui se face usor. Este important ca printre ingredientele folosite sa se afle si multe legume, intrucat acestea contin multe vitamine si minerale care nu se regasesc in carnea de pui. In plus, legumele dau o savoare deosebita oricarui fel de mancare.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Remodelarea, o soluție pentru retracția gingivală

Remodelarea, o soluție pentru retracția gingivală

Cele mai bune jocuri de noroc pentru începători