in

6 idei pentru a alunga plictiseala copiilor în avion sau pe mașină

Călătorești împreună cu familia? Poate fi destul de dificil chiar și pentru un adult să stea pe loc pentru o perioadă mai lungă de timp, dar pentru copii, este și mai greu. Un drum lung, însă, nu trebuie să fie plictisitor sau stresant pentru niciunul dintre voi. 

Află din acest articol câteva idei pe care le poți pune în practică pentru a alunga plictiseala copiilor atunci când călătoriți cu avionul sau cu mașina.

Cărți cu activități pentru copii

Varianta de a folosi cărți cu activități pentru copii este una deja clasică și care tinde să dea rezultate. Cumpără o astfel de carte în avans, fără ca cel mic să știe, și fă-i o surpriză atunci când vă aflați în mașină sau avion.

Alege o carte de colorat, una cu stickere, de jocuri matematice – important este să fie un subiect care se pliază deja pe interesele sale, pentru a-i capta atenția. Poți adăuga la surpriză un set nou de creioane colorate, markere, pixuri etc, pentru a face experiența să fie una completă.

Jocuri cu magneți

O altă opțiune la îndemână sunt jocurile cu magneți, create special pentru călătorii. Costurile lor de achiziționare sunt accesibile și îi oferă celui mic oportunitatea de a juca bingo, X și O, șah sau dame, printre altele.

Piesele de joc sunt magnetice și se lipesc de tabla de joc, astfel că se nu se vor pierde în timpul călătoriei. De asemenea, tabla de joc este și ea suficient de compactă încât transportul ei nu reprezintă o problemă, fiind ușor de introdus în bagajul de mână.

Jocuri de cărți

O idee de care se pot bucura și adulții o reprezintă cărțile de joc. Acestea pot fi folosite atât pe drum, cât și la destinație. Puteți juca împreună macao, Kems, Popa prostu, 21 și altele. De asemenea, poți să iei cu tine și alte tipuri de cărți de joc ce se pot juca în doi, precum Uno.

Filme

Un DVD player portabil, o tabletă sau un laptop cu o baterie deja încărcată 100% pot reprezenta soluția pe care o cauți. Poți să-i descarci câteva dintre filmele favorite sau să-l surprinzi cu unul nou, pe care nu l-a văzut încă, care sigur îi va plăcea. Îi poți face o surpriză sau îl poți lăsa pe el să-și aleagă filmele pe care și-ar dori să le revadă. Ia cu voi și niște gustări, precum biscuiți sau popcorn, pentru o experiență completă.

Jocuri pe iPad sau online

Dacă vrei să iei cu tine laptopul sau iPad-ul, poți încărca pe ele câteva dintre jocurile preferate ale copilului tău. Jocurile familiare de pe tabletă reprezintă o activitate ce îl poate face pe cel mic să se simtă ca acasă și pot reprezenta o pauză de la uitatul la filme și seriale.

De asemenea, unele companii aeriene oferă acum acces la Internet în timpul călătoriei. Costurile pentru a accesa Wi-Fi-ul din avion diferă, însă dacă celui mic îi place să joace jocuri online, s-ar putea ca prețul să merite investiția. Aceștia vor fi ocupați să se joace, uitând complet de faptul că se află în avion sau mașină pentru o perioadă lungă de timp.

Activități de învățare

Transformă călătoria într-o sală de clasă folosind activități de învățare. Opțiunile de activități de învățare sunt multiple: scris, citit, calcul matematic, sortat, colorat etc. Îi poți spune celui mic să facă o compunere, să creeze un itinerar de activități pentru călătorie sau să deseneze ceea ce își imaginează că va vedea în vacanță.

Folosește aceste activități pentru a alunga plictiseala celui mic în timpul călătoriei cu avionul sau cu mașina și nici nu va observa când trece timpul.

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Bursa de valori depinde doar de noroc?! – Declarația unui renumit investitori

Sfaturi pentru antrenamentul la sacul de box: Ghidul începătorului