in

Sfaturi pentru antrenamentul la sacul de box: Ghidul începătorului

Antrenamentul la sacul de box stimulează buna funcționare e sistemului cardiovascular, ajută la îmbunătățirea posturii și contribuie la ajustarea poziției de luptă a pugilistului. Mai mult decât atât, generează cadrul în care se reproduce cu acuratețe dinamica din timpul unui meci de box. 

De aceea, acest tip de antrenament este un element central al pregătirii celor care practică sportul cu mănuși. Însă trebuie să adăugăm faptul că loviturile în sacul de box nu au doar o miza legată de competiții și performanță, ci pot reprezenta și un antrenament cardio inedit. 

Dacă îți dorești să te antrenezi la sacul de box, am pregătit pentru tine un articol ce include un ABC al celor mai importante sfaturi, astfel încât să te poți bucura de beneficiile amintite mai sus. 

Lovește sacul de box, nu îl împinge

Împingerea sacului de box reprezintă una dintre cele mai frecvente greșeli ale pugiliștilor începători. În lipsa unui antrenor care să le poată atrage atenția asupra erorii comise, aceștia pot deprinde în mod greșit tehnica loviturilor aplicate pe suprafața acestuia. 

Reține că mișcările de brate trebuie să aibă un caracter percutant, indiferent de tipul loviturii. Dacă obișnuiai să împingi prin lovitură corpul sacului de box, acum știi ca acest obicei este, de fapt, e greșeală de tehnică. Ajustează acest aspect, pentru că antrenamentul să fie unul corect.

Menține privirea asupra zonelor de contact

Lipsa de concentrare asupra sacului de box poate fi reprodusă și în ring, motiv pentru care nu vei putea să observi postura oponentului, astfel încât să poți anticipa o lovitură de braț. De aceea, privirea trebuie concentrată asupra modului în care sacul de box se mișcă, în urma fiecărei lovituri. Evita să privești într-un punct fix pe sac, sau în podea, atunci când lovești.

Adaptează-ți postura în timp real 

Pentru a putea aplica lovituri cât mai eficient posibil, utilizând în mișcare forța fizică a brațelor și trunchiului, este important să îți menții echilibrul pe sol. Postura trebuie adaptată în timp real, in funcție de jocul de picioare și poziția față de sac, ce determină lungimea loviturilor de braț. 

Cele mai citite articole

Poziția în fața sacului de box este aceeași cu cea avută în timpul sesiunilor de sparring, la meciuri sau atunci când faci shadowboxing. Pentru a evita o posibilă dezechilibrare, evită să te împingi cu umărul în sacul de box și menține picioarele la o distanța favorabilă, unul față de celalalt, astfel încât centrul de greutate să fie la o înălțime ce permite o fixare pe sol optimă. 

Menține coatele poziționate pe lângă corp

Poziția la sacul de box trebuie să fie relaxată, cu brațele realizând garda clasică pentru poziția din timpul unui meci: coatele trebuie menținute cât mai aproape de zona trunchiului, pe întreaga durată a antrenamentului. Astfel, poți lucra simultan și la poziția defensivă a corpului, chiar dacă această sesiune la sacul de box are mai mult un caracter ofensiv. 

Lovește cu o intensitate medie spre ridicată

Pentru a învăța cum se aplică în mod corect loviturile de braț pe suprafața sacului de box, este important să utilizezi o forță la o intensitate medie. Astfel, îți poți îmbunătăți în timp real coordonarea brațe-ochi, protejându-te în același timp de posibile accidentări. 

Pe măsură ce capeți experiență, poți crește nivelul de intensitate cu care lovești. Brațul trebuie să fie ușor încordat, iar trunchiul trebuie să urmeze traiectoria mâinii, odată cu dezvoltarea mișcării, pentru a se reduce riscul de accidentare. Încălzirea corespunzătoare a brațelor, umerilor și bazinului este la fel de importantă pentru un antrenament fără surprize neplăcute. 

Utilizează mănuși speciale pentru sacul de box

Cele mai bune mănuși pentru un astfel de antrenament sunt prevăzute cu un strat cât mai gros de spumă, pentru o absorbție optimă a șocurilor. De asemenea, dispun de perforații în zona palmelor, astfel încât aerul să circule foarte bine, generându-se un nivel de confort ridicat. 

Dimensiunile mănușilor de box (oz) reprezintă un criteriu esențial în alegerea acestor produse, indiferent de tipul antrenamentului practicat, sau de suprafața pe care aplici loviturile: saci de box, palmare de viteza, minge de box, manechin de box etc Secundar, pentru ca mănușile să fie cât mai bine fixate pe mâini, alege un model ce permite o închidere prin șnur. 

Oferta variată de saci de box, disponibilă acum online, îți permite să identifici rapid soluția adaptată antrenamentului pe care vrei să îl urmezi. Identifică un produs și comandă-l apoi direct de pe net, primindu-l acasă în cel mai scurt timp posibil. Ține cont de sfaturile de mai sus, pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le generează antrenamentele la sacul de box.  

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

6 idei pentru a alunga plictiseala copiilor în avion sau pe mașină

Ce îţi aduce un cont deschis la casa de pariuri online Baumbet