in

Top 5 solutii pentru simptomele racelii la bebelusi

Deja cunoasteti vorba “o raceala tratata trece in 7 zile, una netratata intr-o saptamana”, iar in cele mai multe cazuri are foarte mult sens si bebelusul tau va fi vindecat de propriul sau sistem imunitar care lupta pentru a-l insanatosi, nemafiind nevoie de niciun tratament medicamentos. Este de la sine, inteles, insa, ca o vizita la medic este absolut obligatorie, in special daca simptomele precum febra persista. Nu sunt foarte multe lucruri pe care le poti face pentru a grabi vindecarea, insa exista anumite masuri pe care le poti lua pentru a trata simptomele neplacute si pentru a-l ajuta pe cel mic sa treaca mai usor peste aceasta perioada dificila:

Ai grija sa fie hidratat!

De cele mai multe ori cand sunt raciti bebelusii refuza sanul sau sticluta de lapte pentru ca se simt rau sau pentru ca nu pot respira pe nas. Este extrem de important sa continui sa il hranesti ca in mod obisnuit pentru ca bebelusii se deshidrateaza foarte repede si starea lor se poate agrava brusc. In plus, laptele matern ii ajuta in procesul de vindecare. Fa multe pauze scurte in timp ce il alaptezi pentru a-i permite sa se odihneasca reglandu-si respiratia. Daca nu vrea sa bea foarte mult lapte, suplimenteaza cu putin ceai (medicul pediatru iti poate recomanda ceva). In cazul in care observi ca ai avut de aruncat mai putine scutece ude intr-o zi sau aproape deloc, inseamna ca bebelusul este deshidratat si e cazul sa contactezi de urgenta medicul.

Foloseste un umidificator de camera

Aerul umed ajuta la eliminarea mucozitatilor, in timp ce aerul uscat agraveaza simptomele racelii. Daca nu ai un umidificator, poti sa dai drumul la apa calda in cada si sa tii bebelusul in camera pentru a profita de efectele benefice ale aburului cald.

Cele mai citite articole

Ajuta-l sa se odihneasca!

Organismul consuma foarte multa energie pentru a lupta cu boala, iar asta il va face pe bebelus mai molesit si mai somnoros decat de obicei. Insa ce trebuie tu sa stii este ca procesul de vindecare este mult accentuat pe perioada somnului, asa ca trebui sa te asiguri ca cel mic doarme suficient de mult. Ofera-i toate conditiile in acest sens: faceti mai multa liniste decat de obicei, ajuta-l sa adoarma mangaindu-l pe spate (daca ii place asta) sau aprinde luminita lui favorita.

Foloseste picaturi cu solutie salina

Medicul pediatru ti le poate recomanda sau le poti cumpara din farmacie fara sa ai nevoie neaparat de o reteta, mai ales daca simptomele bebelusului sunt usoare si te-ai mai confruntat cu ele. Solutia salina ajuta la dizolvarea si eliminarea mucusului din nasul bebelusului.

Foloseste o pompita sau un aspirator nazal pentru bebe

Daca ai asa ceva in casa, acum este momentul sa le folosesti; daca nu, da o fuga la farmacie. Este important sa il ajuti pe bebe sa isi desfunde caile nazale pentru a putea respira mai usor. Incapacitatea de a respira il impiedica sa se odihneasca, sa manance si sa aiba in general o stare de bine.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cele mai comune 5 cauze pentru care iti cade parul

10 semne ca poate mai exista cineva