Pulpele de pui crocante, fara piele, prajite si inotand intr-un frumos sos teriyaki aromat, facut in casa, sunt o masa delicioasa. Putin usturoi adauga o aroma speciala retetei traditionale japoneze de pui teriyaki si o face absolut savuroasa.
Puiul Teriyaki cu broccoli este o reteta super usoara cu pui, gatita in 10 minute, fara a fi necesara marinarea. Pulpele de pui crocante si suculente, fara piele, alaturi de un sos teriyaki facut in casa reprezinta cea mai buna solutie.
Aceasta reteta va fi indragita de intreaga familie si se folosesc ingredientele care exista deja in casa.
Reteta pui teriyaki
Ingrediente
- Sos de soia (este recomandata o soia light, pentru a reduce continutul de sodiu);
- Zahar (la teryiaki se pune zahar alb, dar se poate utiliza si zahar brun);
- Sake (sau un otet de vin de orez daca exista; sau orice otet alb va functiona la fel de bine);
- Mirin (acesta este un ingredient optional, deoarece foarte multi cititori nu il au sau nu il pot gasi. Pentru cei care vor sa cumpere o sticla, orice magazin asiatic sau japonez are acest produs pe stoc sau poate fi comandat online. Daca nu exista acest ingredient, nu este nicio problema.)
- Usturoi – poate fi inlocuit cu ghimbirul, in functie de preferinte;
- 600 g pulpe de pui LaProvincia.
Este recomandat sa fie folosite pulpele de pui pentru aceasta reteta. Pieptul functioneaza la fel de bine, dar pulpele de pui raman suculente si sunt perfecte pentru pui Teriyaki.
Cele mai citite articole
Cand se adauga puiul, uleiul din tigaie trebuie sa fie fierbinte, pentru a obtine o crusta aurie cu adevarat frumoasa. Se recomanda utilizarea unei tigai mari, pentru a evita supraaglomerarea si a lasa puiul sa se gateasca in suc propriu. Reteta aceasta iese bine atunci cand puiul se prajeste. Se pot folosi tigai de 30 cm sau chiar mai mari in acest scop.
Atat sake-ul cat si mirinul sunt doua bauturi potrivite pentru aceasta reteta. Ambele sunt bauturi alcoolice japoneze, desi mirinul este utilizat in general numai in gatit. Mirinul este mai puternic si mai dulce decat sake-ul. Daca acest ingredient nu poate fi gasit se poate utiliza sake, alaturi de un varf de lingurita de zahar.
Cei care nu au nici sake pot folosi sherry, orice otet alb, otet de cidru de mere, vin shiaoxing chinezesc, vermouth sau vin alb sec. De asemenea, se pot combina toate aceste bauturi, dar adauga o nota de aciditate si de aceea se recomanda alegerea uneia dintre ele.
Cum se serveste puiul teriyaki
Broccoli cu abur si orezul sunt cele mai bune idei de garnituri pentru aceasta reteta. Pentru persoanele care vor o aroma autentica se recomanda alegerea unui preparat specific Japoniei, mai exact orezul prajit. Se adauga sosul peste tot in vas pentru o aroma finala si preparatul este gata.
Puiul poate fi presarat si cu seminte de susan sau cu ceapa verde feliata si se va obtine un pui teriyaki perfect. Atunci cand reteta este facuta cu pui de casa, gustul este absolut savuros.
LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.