in , ,

Top 15 Filme Seriale Coreene

Top 15 filme seriale coreene

Top 15 Filme Seriale Coreene

În ultima perioadă, cultura pop coreean, la fel si serialele coreene, au luat amploare, în special în rândul tinerilor.

Hallyu wave” sau „Valul Coreean” este termenul folosit pentru a descrie popularitatea din ce în ce mai mare a culturii sud-coreene în întreaga lume. K-dramas (dramele coreene) și K-pop (muzica pop coreeană) au devenit, începând cu anii ’90, adevărate fenomene globale, datorită internetului, prin intermediul social media și YouTube.

Filmele și serialele coreene s-au dovedit la fel de interesante pentru publicul sătul de clișeele hollywoodiene. Extrem de populare pe plan global, serialele coreene (K-dramas) îmbină elemente comice sau fantasy cu scene dramatice de intensitate maximă, total imprevizible, iar această varietate este exact ceea ce publicul caută și își dorește să vadă.

În ultimii ani s-au realizat o mulțime de seriale coreene de succes, iar majoritatea pot fi vizionate pe platforma Netflix. În funcție de popularitate și de ratingul primit din partea utilizatorilor imdb, iată care sunt cele mai populare seriale coreene.

1. Mr. Sunshine / Miseuteo Shunshain (2018)

Mr Sunshine serial coreean

Combinând acțiunea și drama cu evenimentele istorice, serialul coreeanMr. Sunshine” aduce în prim-plan un tânăr născut în sclavie, care reușește să emigreze în Statele Unite ale Americii, cu ocazia expediției americane din Coreea, în anul 1871.

Bărbatul se întoarce în Hanseong (actualul Seoul) în calitate de ofițer al Marinei SUA și se îndrăgostește de fiica unui aristocrat. În același timp, el descoperă un complot al forțelor străine de a coloniza Coreea.

Povestea activiștilor care au luptat pentru independența Coreei a atras numeroase cronici pozitive din partea criticilor de film, care au apreciat valoarea istorică a serialului. “Mr. Sunshine” a înregistrat audiențe record în Coreea de Sud, unde a devenit cel mai vizionat serial dramatic difuzat de un post de televiziune.

Datorită acestui succes, Netflix a achiziționat drepturile de difuzare, iar acum serialul poate fi vizionat de toți abonații platformei de streaming.

Mr. Sunshine” are 24 de episoade și a primit nota 8,8 din partea utilizatorilor imdb.

2. Seria Coreana – Sky Castle / Princess Maker (2018 – 2019)

sky castle serial coreean

Sky Castleurmărește povestea a patru femei și a familiilor din care fac parte, pe măsură ce încearcă din răsputeri să își mențină statutul de aristocrate în societatea sud-coreeană.

Una dintre mame are o puternică obsesie de a face tot posibilul ca fiica ei să ajungă să învețe într-una dintre cele mai prestigioase universități.

Cu un mix interesant de dramă, romantism, mister și comedie, acest serial a obținut nota 8,7 pe imdb și a atras atenția cinefililor în căutarea unor povești de viață interesante.

3. Serialul Coreean – Puternica Bong-Soon / Strong Girl Bong-Soon (2017)

Strong Girl Bong-Soon serial coreean

Do Bong-soon s-a născut cu puteri supranaturale, care sunt ereditare, dar numai pe linie maternă. Visul lui Bong-soon este să creeze un joc video în care ea să fie personajul principal.

Își dorește cu disperare să fie suplă și elegantă pentru a fi pe placul lui In Gook-du, un polițist de care s-a îndrăgostit iremediabil. Datorită forței sale fizice, Bong-soon este angajată ca bodyguardul tânărului moștenitor Ahn Min-hyuk, CEO-ul companiei de jocuri video Ainsoft.

Cu o personalitate total opusă față de Gook-du, bărbatul pe care Bong-soon trebuie să îl protejeze este răsfățat, jucăuș, nu ține cont de reguli și detestă polițiștii.

Când Gook-du primește scrisori de amenințare cu moartea și este șantajat, Bong-soon este hotărâtă să prindă făptașul și să își pună în aplicare puterile supranaturale.

Un adevărat succes comercial în Asia, Strong Girl Bong-Soon” are toate ingredientele unui serial cu priză la public: dragoste, comedie, intrigă, elemente fantastice și scene explozive de acțiune care te vor ține lipit de ecran. Cele 16 episoade ale serialului sunt disponibile pe Netflix, iar utilizatorii imdb i-au oferit show-ului nota 8,3.

4. Serialul Coreean – Regatul / Kingdom (2019 – prezent)

Regatul Kingdom serial coreean

După ce zvonurile despre regele bolnav ajung la urechile întregului regat, prințul moștenitor al coroanei devine singura speranță a oamenilor împotriva unei ciume misterioase care cuprinde țara.

Acțiunea acestui frumos serial coreean se petrece în Coreea medievală, iar prințul este trimis într-o misiune sinucigașă: de a investiga epidemia și cauzele acesteia.

Kingdom” a avut premiera pe Netflix în 2019 și a înregistrat un mare succes la public, primind nota 8,3 pe site-ul imdb.

5. Serialul Coreean – Emergency Couple / Eunggeubnamnyeo (2014)

Emergency Couple serial coreean

Jin-Hee a dus o viață lipsită de complicații până în momentul în care a cunoscut-o Chang-Min, o studentă la Medicină.

În ciuda puternicei opoziții a familiei sale bogate, Jin-Hee și Chang-Min au decis să se căsătorească. Familia lui Chang-Min este plină de medici. Deși Chang-Min a renunțat la stagiul său medical și a început să lucreze ca vânzător de produse farmaceutice, viața lor de cuplu nu a fost prea fericită, iar cei doi au divorțat în cele din urmă.

După despărțire, Jin-Hee a devenit student la Medicină, iar acum lucrează ca intern. De asemenea, Chang-Min a absolvit școala medicală și începe să lucreze ca intern.

După șase ani, cei doi se întâlnesc în camera de urgență a unui spital unde sunt nevoiți să lucreze împreună.

Cu întorsături amuzante de situație, o poveste frumoasă de dragoste și câteva drame medicale, “Emergency Couple” este un serial coreean perfect pentru binge watching.

6. Serialul Liar Game (2014)

Liar Game serial coreean

Liar Game” este o adaptare a filmului manga japonez cu același nume. Serialul este o dramă plină de mister ce se învârte în jurul concurenților care participă la un reality-show numit Liar Game, unde oamenii obișnuiți au ocazia să câștige milioane de dolari.

Câștigătorul devine cel care reușește să-i înșele pe ceilalți. Una dintre concurente este o fată naivă, care vrea să achite datoria tatălui ei.

Ea primește ajutor de la un escroc genial și fost profesor de psihologie pentru a câștiga concursul. Spectacolul în sine ilustrează perfect degradarea morală și arată cât de departe pot ajunge oamenii pentru a obține bani.

Cu numai 12 episoade, „Liar Game” este un serial coreean captivant, care oferă un o perspectivă sumbră asupra societății moderne.

7. Serialul Coreean – City Hunter / Siti Hyunteo (2011)

Cele mai citite articole

City Hunter serial coreean

Dacă ești în căutarea unui serial coreean cu dramă, acțiune, arte marțiale, un complot de răzbunare bine gândit și romantism, “City Hunter” este alegerea perfectă.

City Hunter este identitatea secretă a lui Lee Yoon Sung, un bărbat al cărui singur scop în viață este să se răzbune pe cei care i-au ucis tatăl cu mulți ani în urmă. Yoon-Sung se antrenează pentru răzbunare de când era mic și se distanțează de oricine îl distrage de la misiunea sa.

În ciuda eforturilor sale, bărbatul se confruntă cu o provocare dură, deoarece se îndrăgostește de o femeie cu care lucrează.

8. Moonlight Drawn by Clouds / Love in the Moonlight (2016)

Moonlight Drawn by Clouds serial coreean

Moonlight Drawn by Clouds” sau „Love in the Moonlight”, cum mai este numit, este un serial istoric romantic și ușor melodramatic. Cu o distribuție carismatică, decoruri uimitoare, costume superbe și un scenariu captivant, serialul este distractiv și conține note moderne de umor.

Acest serial este o minunată dramă istorică despre tineri, mai exact povestea unui prinț care se îndrăgostește intens de o fată deghizată în eunuc.

Pe parcursul celor 18 episoade, aflăm despre numeroasele provocări cu care prințul se confruntă pentru a-și proteja relația secretă și pentru a-și păstra tronul.

Prima jumătate a serialului se concentrează mai ales pe romantism și pe dinamica de cuplu, în timp ce a doua jumătate se axează pe politică. „Moonlight Drawn by Clouds” este disponibil pe Netflix, iar utilizatorii imdb i-au acordat nota 7,8.

9. Serialul Coreean Înţelepciunea închisorii / Prison Playbook (2017)

Prison Playbook serial coreean

Fiecare poveste din acest serial coreean te va emoționa și vei ajunge să îndrăgești toate personajele. Această dramă cu note comice are multe lucruri de oferit.

Are cea mai frumoasă portretizare a unor prietenii amuzante și nu doar între colegii de închisoare.

“Prison Playbook” este amplasat într-o închisoare și spune povestea unui jucător de baseball care este condamnat la închisoare.

Vei înțelege treptat de ce el și alte câteva personaje au sfârșit în acest fel, deoarece vei vedea flashback-uri din trecut. Cu numai 16 episoade, “Prison Playbook” poate fi urmărit pe Netflix.

10. Goblin: The Lonely and Great God / Dokkaebi (2016-2017)

Goblin serial coreean

În această epocă modernă, există un Goblin (Dokkaebi) care trăiește de 900 de ani. În urma blestemului lui Dumnezeu, mortalitatea lui Goblin, pe care o disprețuiește cel mai mult, nu poate fi înlăturată decât de mireasa lui umană.

Dar după ce blestemul este eliminat, Goblinul se va transforma în praf. Astfel, povestea începe cu Goblin, care se întâlnește cu mireasa. Cu toate acestea, există un Grim Reaper care dorește să pună stăpânire pe sufletul ei.

Pe măsură ce trece timpul, Goblinul și mireasa lui se îndrăgostesc, dar soarta are alte planuri pentru Goblin.

11. Serialul Coreean – Woman of Dignity / Poomwiitneun Geunyeo (2017)

Woman-of-Dignity serial coreean

Dacă ești în căutarea unei drame intense, cu acțiune, dialoguri inteligente și elemente de comedie, nu trebuie să ratezi acest serial coreean. „Woman of Dignity” se concentrează asupra vieții unei familii bogate.

Viața confortabilă a femeii elegante Woo Ah-Jin, care trăiește în lux datorită socrului ei înstărit, ia o nouă întorsătură odată cu sosirea unei femei care are responsabilitatea de a îngriji bărbatul bogat.

Park Bok-Ja este o femeie săracă, dar a intrat în mod deliberat în gospodăria familiei cu un obiectiv. Motivul ei este să devină parte a familiei și să se ridice din clasa joasă în care și-a petrecut întreaga viața.

12. The Last Empress / Hwanghooui Poomkyeok (2018)

The Last Empress serial coreean

Acțiunea serialului „The Last Empress” are loc într-un univers alternativ, în care Coreea este o monarhie constituțională.

Oh Sunny este o actriță și muziciană strălucitoare și plină de viață, care se căsătorește cu împăratul. Ea se implică în lupta cu puterea de la palat și într-o crimă misterioasă care declanșează evenimente ce amenință însăși monarhia, în timp ce caută adevărata iubire și fericire.

Între timp, Oh Sunny ajunge să se îndrăgostească de Na Wang Sik, care lucrează ca bodyguard pentru familia imperială. Bărbatul a început să lucreze la palat pentru a se răzbuna pe persoana responsabilă de moartea mamei sale.

13. Frumusețea Interioară / The Beauty Inside / Byuti Insaideu (2018)

The Beauty Inside serial coreean

Serialul coreeanThe Beauty Inside” urmărește povestea de dragoste dintre Han Se-gye, o actriță care trebuie să petreacă o săptămână din fiecare lună trăind în corpul altcuiva și Seo Do-jae, un bărbat care suferă de prosopagnozie (pierderea facultății de a recunoaște fizionomiile).

În alte cuvinte, cei doi formează un cuplu ideal de ciudat. Han Se-gye își schimbă aspectul fizic de fiecare dată când apare un fenomen natural.

Ea este cunoscută ca fiind o femeie turbulentă, care stârnește scandaluri, pasională, înconjurată mereu de zvonuri. Cu toate astea, Seo Do-jae se îndrăgostește iremediabil de ea.

The Beauty Inside” are momentan 16 episoade care pot fi urmărite pe Netflix.

14. Serialul Coreean – Străinul / Stranger / Bimilui Soop (2017)

Stranger serial coreean

Stranger” a avut un succes internațional răsunător și a fost inclus pe lista celor mai bune seriale TV de către publicația New York Times, în 2017.

Serialul urmărește povestea unui procuror fără emoții și a unui detectiv care lucrează împreună pentru a descoperi corupția din jurul unui caz de crimă în serie.

Intriga te ține în suspans, jocurile actoricești sunt impecabile, iar serialul te va lăsa să ghicești chiar până în ultimul episod. Deși există o mulțime de seriale polițiste, “Stranger” este cu siguranță unul dintre cele mai interesante și captivante.

15. Cronicile din Arthdal /Arthdal Chronicles (2019)

Arthdal Chronicles serial coreean netflix 2019

În timp ce o mare parte dintre cele mai populare seriale coreene sunt comedii romantice, alte seriale din universul K-drama se îndreaptă adesea într-o direcție fantasy. Iar “Arthdal ​​Chronicles”, o epopee originală marca Netflix despre un pământ mitic străvechi și luptele de putere care se întâmplă în interiorul granițelor sale, ar putea foarte bine să se încadreze în această categorie.

Cu o poveste complexă, “Arthdal ​​Chronicles” este oarecum diferit de ceea ce ai putea aștepta de la un serial coreean, dar dacă ești pasionat de tărâmuri fantastice și de magie în genul „Lord of the Rings, acesta este serialul pentru tine.

Acțiunea se desfășoară în pământul fictiv din Arthdal în timpuri străvechi, unde locuitorii orașului și ai regiunilor învecinate luptă pentru putere și doresc să construiască o societate nouă. Eun Som s-a născut cu blestemul de a aduce dezastru în Arthdal, în timp ce Ta Gon este un erou de război.

El a deschis calea către Arthdal ​​pentru a deveni o națiune prosperă și este cea mai puternică persoană din regat, visând să devină primul rege al Arthdalului. Tan Ya este un alt personaj principal, succesoarea Tribului Wahan, care trăiește după codul de onoare, iar ambiția ei este să devină politician.

Spre deosebire de filmele seriale turcești, care au adesea caracteristicile unor telenovele cu sute de episoade și intrigi pasionale, serialele coreene sunt destul de scurte (în general 2-3 sezoane a câte 10 episoade fiecare) și reușesc să îmbine cu succes elementele dramatice cu scene funny și cu surprize din universul fantasy.

Tu ce seriale coreene ai urmărit din lista de mai sus și care ți-a plăcut cel mai mult?

Cele mai citite articole

Scris de Anca Rusu

Pasionată de scris încă din copilărie, am experiență de peste 13 ani în domeniul redactării de texte, în special în mediul online. Iubesc muzica, filmele, pictura și în general toate manifestările artistice care îmi permit să îmi exprim liber personalitatea și mă inspiră în tot ceea ce realizez. Optimistă și visătoare, cred cu tărie în puterea magică a cuvintelor de a schimba mentalități și de a aduce zâmbetul pe chipurile oamenilor.

Cele mai frecvente utilitati ale unei table magnetice

Urări și mesaje de La mulți Ani pentru ziua de naștere