in

Ce tipuri de deșeuri periculoase generează industria auto?

Cu toate că aduce o contribuție semnificativă în economia globală și asigură milioane de joburi, industria auto generează un volum impresionant de deșeuri periculoase. În acest sens, autoritățile impun reglementări stricte de gestionare a acestor deșeuri în vederea prevenirii, diminuării, precum și valorificării lor. 

Pentru a diminua efectele negative asupra mediului și pentru a crește calitatea vieții, agenții economici din industria auto au obligația de a asigura un management corespunzător privind deșeurile periculoase. În plus, acest lucru privește abordarea preocupărilor de mediu și soluționarea problemei epuizării resurselor naturale.

Ce deșeuri periculoase sunt generate de industria auto?

Operatorii economici din industria de producție și/ sau mentenanță a autovehiculelor pot genera următoarele tipuri de deseuri periculoase:

  1. Uleiuri uzate; 
  2. Substanțe de curățare;
  3. Sisteme de curățare cu apă și solvenți; 
  4. Vopsele; 
  5. Fier vechi;
  6. Anvelope uzate;
  7. Materiale plastice, etc.

Cele mai citite articole

Din moment ce aceste deșeuri sunt caracterizate de un conținut ridicat de substanțe cancerigene, gestiunea deșeurilor periculoase din industria auto devine o nevoie iminentă:

  • pentru prevenirea contaminării mediului înconjurător;
  • pentru protejarea sănătății oamenilor (prevenirea cancerului, a problemelor respiratorii sau a mutațiilor genetice).

Ce obligații au companiile generatoare de deșeuri periculoase din industria auto?

Ținând cont de prevederile legale, companiile producătoare sau care furnizează servicii de mentenanță a automobilelor trebuie să implementeze măsuri de colectare selectivă privind toate categoriilor de deșeuri pe care le generează, cu accent pe cele periculoase (întrucât acestea necesită proceduri speciale).

De asemenea, acestea au la dispoziție opțiunea de a apela la companii specializate și autorizate în managementul deșeurilor periculoase. Un partener de încredere este Indeco Grup, care nu doar că dispune de echipamente și expertiza necesare pentru colectarea selectivă a deșeurilor periculoase, dar asigură și servicii de consultanță menite să alinieze activitatea afacerii la legislația de mediu.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum sa alegi corect cearceaful pentru pilota?

Top 5. Idei de decorare pentru a va ajuta sa va traiti cea mai confortabila viata