in

Avantajele unui aparat dentar metalic asupra calitatii vietii pacientilor tineri si maturi

Young woman with brackets

Din ce in ce mai multe persoane apeleaza la tratamentele ortodontice in vederea corectarii unor defecte ale dentitiei din nastere. Exista foarte multe persoane care se nasc cu dinti strambi si nu suporta sa ramana toata viata cu acest stigmat si sa nu poata zambi, rade sau vorbi cu incredere.

Din fericire, exista metode simple si foarte la indemana pentru pacientii clinicilor de stomatologie de a rezolva aceste mici neplaceri. Astfel de metode se refera la un tratament ortodontic, adica la inserarea unui aparat dentar. Unul dintre cele mai comune si mai apreciate aparate ortodontice este cel metalic.

Avantajele aparatului dentar metalic

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de tratamente ortodontice se refera la aparatul dentar metalic. Acesta are rolul de a corecta imperfectiunile de pozitie si de aliniere a dintilor, poate fi purtat pe o perioada de 12 pana 24 de luni, in functie de complexitatea afectiunilor dentare, de varsta si de recomandarile specialistului. In general, aparatul dentar metalic este purtat pentru o perioada destul de scurta de timp, este eficient si foarte puternic.

Tratamentul ortodontic ce implica inserarea unui aparat dentar metalic este recomandat pacientilor de orice varsta care doresc sa corecteze pozitia dintilor pe arcada dentara, precum si problemele de ocluzie, si anume tipul de muscatura specific. Acest aparat dentar exercita o forta care duce in timp la alinierea dintilor. Deplasarea acestora se face destul de lent, permitand osului alveolar sa se adapteze la schimbarile produse.

Cele mai citite articole

Dintii sunt aliniati gratie bracketilor metalici, care sunt lipiti de suprafata fiecarui dinte si care trag dintele spre pozitia in care trebuie sa se afle la finalul tratamentului. Aparatul dentar trebuie purtat 24 de ore din 24, deci tratamentul este neintrerut, iar igiena orala este destul de anevoioasa; insa, in cazul in care nu este intocmai respectata, se poate ajunge la aparitia cariilor sau a placii bacteriene. Ceea ce inseamna ca pacientii trebuie sa acorde o atentie deosebita periajului, sa foloseasca ata dentara si apa de gura si sa nu consume alimente lipicioase sau crocante.

Dezavantajele aparatului dentar metalic si solutii alternative de tratament ortodontic

Aparatul dentar metalic are si dezavantaje, nu numai avantaje. Acesta se va dovedi extrem de neplacut pentru persoanele care tin la imaginea lor, deoarece este foarte vizibil. Aparatul dentar metalic este usor de observat de catre cei din jur, iar oamenii care au o pozitie sociala importanta, cei care au un job care impune discutiile cu clientii, cu partenerii de afaceri si cu colaboratorii nu vor dori sa opteze pentru acest tip de tratament.

Faptul ca un aparat dentar metalic este foarte puternic si va rezista cu brio chiar si la alimentele tari trebuie sa fie privit ca un plus, ca un punct forte al acestei tehnici. De asemenea, costurile reduse de inserare si de intretinere sunt doar cateva dintre avantajele acestui aparat dentar.

Pacientii care calca pragul clinicii Excedent vor fi lamuriti de catre specialisti in privinta beneficiilor si dezavantajelor pe care le au aceste tratamente ortodontice. Ca alternativa la aparatul dentar metalic exista aparatul dentar ceramic, invizibil sau cu safir.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Afla ce este anxietatea si care sunt cauzele care conduc la aparitia acestei boli

Ce este roata electrica si cum iti poate transforma bicicleta normala intr-un mijloc de transport urban mult mai rapid si eficient?