in ,

Beneficii pe care le are sarea amară

Beneficii pe care le are sarea amară

Ce s-ar întâmpla dacă ți-am spune că există o bijuterie ascunsă în cămara ta? Ceva care care costă mai puțin decât latte-ul tău zilnic și poate ajuta la combaterea unui număr semnificativ de afecțiuni care îți pot afecta frumusețea și sănătatea? Poate suna prea bine ca să fie adevărat, dar așa ceva chiar există în cămara ta, dar probabil că nu i-ai dat atenție. Până acum. Este vorba despre asrea amară, un remediu popular pentru multe boli, pe care oamenii îl folosesc pentru a rezolva multe problemele de sănătate, cum ar fi durerile musculare și stresul. De asemenea, este accesibilă, ușor de utilizat și inofensivă atunci când este utilizată în mod corespunzător. Poate că o poți considera ca pe ceva scos din vechiul dulap al bunicii, dar sarea amară chiar are o serie de utilizări practice și eficiente. Ce este, de fapt, această sare? Este cunoscută și sub numele de sulfat de magneziu (e un compus chimic format din magneziu, sulf și oxigen), fiind complet diferită de sarea de masă. Cel mai probabil a fost denumită „sare” datorită structurii sale chimice. Are un aspect similar cu sarea de masă și este deseori dizolvată în băi, motiv pentru care este posibil să o cunoașteți și ca „sare de baie”. Deși pare similară cu sarea de masă, gustul său este diferit: e destul de amară și nepotabilă. Unii oameni o consumă dizolvând sarea în apă și o beau – cu toate acestea, datorită gustului său, nu e de dorit să o adăugați la mâncare. Timp de sute de ani, această sare a fost folosită pentru a trata afecțiuni, cum ar fi constipația, insomnia și fibromialgia. Din păcate, efectele sale asupra acestor afecțiuni nu au fost profund cercetate.

Calitățile sării amare provin din ingredientele sale active

Majoritatea beneficiilor acestei sări sunt atribuite magneziului său – un mineral pe care mulți oameni nu îl au suficient în organism. Când este dizolvată în apă, această sare eliberează ioni de magneziu și sulfat. Ideea este că aceste particule pot fi absorbite prin pielea dvs., oferindu-vă magneziu și sulfați – care servesc funcții corporale importante – cea mai obișnuită utilizare a acestei sări este când e pur și simplu dizolvată în apa de baie. Cu toate acestea, poate fi aplicată și pe piele – ca un fel de tratament cosmetic, sau luată oral – ca supliment de magneziu sau laxativ. Multe persoane, inclusiv profesioniști din domeniul sănătății, susțin că această sare este terapeutică și poate fi utilizată ca tratament alternativ pentru mai multe afecțiuni. Unii cercetători consideră, de asemenea, că magneziul este bun pentru reducerea inflamației în organele interne. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și la îmbunătățirea digestiei. Sărurile amare permit, de asemenea, corpului tău să crească vasodilatația. Procesul de vasodilatație este modul în care corpul tău crește în mod natural globulele albe din sânge, care apoi la rândul lor ajută la combaterea bolilor. Experții recomandă în mod obișnuit sarea amară pacienților cu sindrom de oboseală cronică și intoleranță la frig. Potrivit experților e bine să cumpărați sare amară dintr-o sursă bună. Ei recomandă supermarketurile care oferă, de obicei, sare amară de cea mai bună calitate și spun să ne ferim de comercianții de retail online care pot avea oferte excepționale de sare amară, dar nu pot garanta calitatea sau puritatea ei.

Principalele beneficii ale sării Epsom provin din ingredientele sale active. Ingredientele din această sare sunt minerale vitale pentru organism și greu de accesat doar prin dietă. Acesta este motivul pentru care multe persoane încearcă să le absoarbă prin pielea lor în timpul unei băi. Prin urmare, beneficiile acestei sări în ceea ce privește menținerea unei sănătăți optime  sunt multiple.

Băile cu sare amară sunt benefice organismului

1. Sarea amară oferă o cantitate benefică de magneziu organismului

Multe persoane nu consumă suficient magneziu. Chiar dacă o faceți, factori precum fitatul și oxalații dietetici pot interfera cu cât absoarbe corpul dvs. În timp ce sulfatul de magneziu are valoare ca supliment de magneziu, unii oameni susțin că magneziul poate fi mai bine absorbit prin băile cu sare amară decât atunci când este luat pe cale orală. Marea majoritate a cercetătorilor  sunt de acord că magneziul nu este absorbit de pielea oamenilor – cel puțin nu în cantități relevante științific. În acest caz este foarte clar că sarea amară poate îmbunătăți sănătatea oaselor. Mulți oameni cred că a consuma calciu prin intermediul produselor lactate este cel mai important lucru pentru sănătatea oaselor. Dar nu e suficient, ai nevoie de o sursă puternică de magneziu, precum cea din sarea amară. Studiile sugerează că o deficiență de magneziu în organism poate provoca hipertensiune arterială, probleme cardiace, dureri de spate și dureri de cap. În mod similar, nivelurile scăzute de sulfat duc la epuizarea corpului. Când nivelul acestor două minerale crește în sânge, sistemul corpului atinge un echilibru și poate îndeplini toate funcțiile în mod corespunzător. Magneziul din sarea amară nu numai că ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării tale de spirit, dar îți ajută și celulele să producă energie.

2. Sarea amară gestionează bine somnul și reduce stresul

Nivelurile adecvate de magneziu sunt esențiale pentru gestionarea somnului și a stresului, deoarece magneziul ajută creierul să producă neurotransmițători care induc somnul și reduc stresul. Magneziul poate ajuta organismul să producă melatonină, un hormon care ajută la buna desfășurare a somnului și odihnei. Nivelurile scăzute de magneziu pot afecta negativ calitatea somnului și stresul. Unii cercetători susțin că băile cu sare amară pot inversa aceste probleme permițând corpului tău să absoarbă magneziul prin piele. Desigur, este mai probabil ca efectele calmante ale băilor cu sare amară să se datoreze pur și simplu relaxării cauzate de băile calde. Potrivit studiilor, stresul poate scădea nivelul de magneziu. Există un număr uluitor de persoane care nu obișnuiesc să includă alimente care conțin magneziu în hrana lor zilnică și astfel intervine deficiența de magneziu. Băile cu sare amară pot ajuta la acest lucru, ridicând și nivelul de relaxare și de îmbunătățire a stării de spirit. Când corpul tău este deficitar de magneziu, îți poate scădea nivelul de serotonină, făcându-te trist, afectând și apetitul și somnul. Când vă îmbăiați în săruri amare, acestea ajută corpul în producerea de serotonină.

3. Sarea amară ajută la tratarea constipației

Magneziul este adesea folosit pentru a trata constipația. Pare a fi de ajutor, deoarece atrage apă în colon, ceea ce promovează mișcările intestinale. Cel mai adesea, magneziul este luat pe cale orală pentru ameliorarea constipației sub formă de citrat de magneziu sau hidroxid de magneziu. Sarea amară și-a dovedit eficiența și constituie un remediu popular și în acest caz, al constipației, deoarece este accesibilă și ușor de utilizat. Când este utilizată corect, sarea amară este considerată sigură în cazul constipației. Deoarece are un efect laxativ, este important să bei multe lichide pentru a evita deshidratarea în timp ce o folosești. Nu omiteți însă faptul că sarea amară reprezintă doar o soluție temporară. Dacă nu identificați cauza constipației și  nu luați măsuri pentru prevenirea acesteia, probabil că veți avea mereu probleme, iar constipația poate deveni chiar cronică. În mod ironic, cu cât depindeți mai mult de laxative, cu atât vă poate afecta mai mult  constipația.

Sarea amară este accesibilă, relaxantă și ușor de utilizat

4. Sarea amară ajută în curele de slăbire

Cele mai citite articole

Băile cu sare amară nu cauzează pierderea în greutate drastică, dar poate susține stilul de viață sănătos. În combinație cu alte strategii de scădere în greutate, băile cu sare amară v-ar putea ajuta să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate. Băile cu sare amară pot ajuta la pierderea în greutate prin: îmbunătățirea aportului de nutrienți, scăderea riscului de sindrom metabolic, sprijinirea sistemelor de detoxifiere a corpului, ș.a. Aceasta înseamnă că este posibil să aveți un motiv bun pentru a încerca să obțineți acest mineral în alte moduri. Baia cu sare amară poate fi modalitatea perfectă de a pierde câteva kilograme – un mod excelent și relaxant de a slăbi. Această sare a fost folosită încă din anii 1900 pentru pierderea în greutate și pentru a vindeca problemele pielii și pe cele digestive. Cristalele acestei sări ajută la reglarea multor enzime din corpul nostru și la menținerea părului, a unghiilor și a pielii sănătoase, ajutând la sinteza de colagen. Absorbția slabă a nutrienților și alimentația nesănătoasă sunt considerate principalele vinovate din spatele creșterii în greutate. Când toxinele sunt expulzate din organism, vă simțiți mai energici și mai relaxați și aveți mai puține probabilități să vă alimentați nesănătos. Baia cu sare amară poate face ca metabolismul să înceapă să funcționeze la maxim, ceea ce duce la reducerea semnificativă a greutății.

5. Sarea amară este eficientă când faceți baie

Cum să faci o baie cu sare amară: umpleți cada cu apă caldă, adăugați aproximativ două căni de sare amară, adăugați câteva picături de uleiuri esențiale în apă, dacă doriți. Asigurați-vă că nu folosiți prea mult ulei și utilizați numai uleiuri despre care știți că vă fac bine. Se stă în această baie cu sare amară cel puțin 12 minute (unii medici recomandă până la 40 de minute, dar ar trebui să începeți cu intervale mai mici de timp și să vedeți cum vă simțiți.). Țineți alături de dvs. un pahar, pentru a bea lichide în timpul și după o baie cu sare amară, aceasta pentru a preveni deshidratarea și a ajuta organismul să se detoxifice. Cât de des puteți face o baie cu sare amară? Puteți face baie cu sare amară în mod regulat, dar nu chiar în fiecare zi. Nu doriți să riscați supraexpunere. Amintiți-vă că corpul dvs. are propriul său proces natural de detoxifiere. Obiceiurile sănătoase pot susține și menține aceste procese naturale. Când stai într-o baie cu sare amară, corpul tău răspunde la nivelul de magneziu și sulfat crescut, ceea ce poate provoca o reacție de detoxifiere. Corpul tău lucrează din greu pentru a menține un echilibru de nutrienți și minerale, iar supraexpunerea ar putea stresa corpul tău sau poate provoca toxicitate. Acesta este motivul pentru care persoanele cu diabet și oricine are boli renale ar trebui să evite băile cu sare amară.

6. Sarea amară acționează în tratarea rănilor și infecțiilor

Sarea amară a fost și în trecut utilizată pentru tratarea rănilor și infecțiilor. Poate fi folosită pentru a reduce infecția și a înmuia pielea pentru a ajuta la stimularea efectelor medicamentelor. Înainte de a utiliza acest tratament, discutați despre opțiunile dvs. cu un medic. Unele infecții, cum ar fi infecția cu stafiloc, se agravează din apa fierbinte sau amestecuri de sare. Pentru infecții fungice ale piciorului sau ale unghiilor de la picioare, înmuiați-vă picioarele de două ori pe zi în apă cu sare amară, timp de aproximativ 20 de minute. Luați în considerare adăugarea de ulei de arbore de ceai sau alte uleiuri esențiale diluate cunoscute pentru a promova vindecarea.

7. Sarea amară este benefică pentru picioare

Sarea amară poate fi folosită ca exfoliant pentru a înmuia călcâiele crăpate. Această sare elimină toxinele din organism care pot provoca iritații, inflamații și dureri corporale. Dacă vă dor picioarele înmuiați-vă picioarele în mod regulat în bai cu sare amară, pentru a reduce durerea. Compușii minerali din sare ajută la reducerea inflamației în jurul regiunii afectate. Deși unii oameni obișnuiesc să își înmoaie picioarele în băile cu sare amară, unii medici spun că acest remediu la domiciliu nu este recomandat persoanelor cu diabet. De asemenea, dacă aveți o gleznă luxată sau doar vă doare, sarea amară poate ajuta la scurgerea toxinelor sau poate reduce inflamația. Înmuierea picioarelor într-o baie cu sare amară calmează durerile, îndepărtează mirosurile și înmoaie pielea aspră.

Dacă vă dor picioarele înmuiați-le în mod regulat în apă cu sare amară

8. Sarea amară este bună în calmarea durerilor musculare și nu numai

Una dintre cele mai populare utilizări ale unei băi de sare amară este de a ajuta la calmarea durerilor musculare după un antrenament greu sau o zi lungă de muncă. Unii cred că compoziția chimică a sării – sulfat de magneziu – poate fi absorbită de piele pentru a ajuta la blocarea receptorilor de a simți durerea. Potrivit cercetărilor, persoanele cu poliartrită reumatoidă care și-au… îmbibat articulațiile în săruri de baie caldă s-au simțit semnificativ mai bune, în timp ce alții – care au folosit apă sărată simplă nu au remarcat nicio schimbare, potrivit unui studiu publicat în SUA. De asemenea, această sare ajută la relaxarea mușchilor și la ameliorarea durerii la nivelul umerilor, gâtului, spatelui și chiar a craniului. De exemplu, prin relaxarea mușchilor din jurul craniului, magneziul din sare poate ajuta la elimimarea unei dureri de cap sau a unei migrene.

9. Sarea amară acționează benefic asupra sinusurilor

Încercați sarea amară – inhalație – dacă aveți probleme cu sinusurile. Unele cercetări vorbesc chiar despre rolul sării amara în a fi un medicament integrator. Inhalarea aburului din apa clocotită infuzată cu sare amară, rozmarin și eucalipt ajută la eliminarea congestiei nazale. Doar asigurați-vă că păstrați o distanță adecvată atunci când inhalați, astfel încât să nu vă răniți accidental sinusurile în tot acest proces. Există o mulțime de remedii naturale pentru a ameliora congestia sinusurilor, dar unul dintre cele preferate de majoritatea oamenilor este o inhalație cu sare amară, o adevărată…baie benefică pentru sinusuri. Uleiurile esențiale de eucalipt și mentă conțin mentol natural, un decongestionant puternic care poate asigura o ușurare rapidă în caz de răceli și alergii. Când le combinați cu sarea amară, ele acționează rapid pentru a ameliora congestia. O inhalație cu sare amară este excelentă atât pentru copiii bolnavi, cât și pentru adulți. Cu toate acestea, dacă aveți copii mici (mai mici de 6 ani), evitați să folosiți eucalipt și mentă pentru inhalația cu sare amară. Aceste uleiuri pot avea efectul opus și pot agrava situația.

O baie cu sare amară constituie un plus excelent la regimul de detoxifiere

10. Sarea amară ajută la detoxifiere și în exfoliere

O baie cu sare amară constituie un plus excelent la regimul de detoxifiere sau la fel ca o detoxifiere generală. Sulfatele din sarea amară ajută la extragerea toxinelor și a metalelor grele din corp, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și la promovarea unei senzații generale de bunăstare. Sarea amară exfoliază ușor pielea: „Oamenii o folosesc ca exfoliant, fiind o metodă de reducere a punctelor negre și un demachiant facial standard”, spune Andrew C. Krakowski, dermatolog în Conshohocken, Pennsylvania. „Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de numeroase exfoliante de pe piață, sarea Epsom nu este formată din plastic. Oferă o abraziune blândă și apoi se dizolvă în cadă sau duș”, mai spune Hill. Un biochimist britanic de la Universitatea din Birmingham, Rosemary Waring, întărește faptul că sulfatul și magneziul sunt absorbite în piele în timpul băii cu sare amară. Nivelurile acestor două minerale în sânge cresc după ce ați stat  în cadă ceva timp și sarea amară acționează, eliminând toxinele din organism. Nu în ultimul rând, această sare curăță foarte bine fața: pentru a vă curăța fața noaptea, amestecați o jumătate de linguriță de sare amară cu crema de față obișnuită. Doar masați pielea și clătiți cu apă rece. De asemenea, sarea amară vindecă diferite alte boli ale pielii, făcându-vă astfel să vă simțiți relaxați. Este de la sine înțeles că ar trebui să vă întrebați medicul despre nevoile dvs. specifice de sănătate și dacă băile de detoxifiere sunt potrivite pentru dumneavoastră. Dacă aveți afecțiuni medicale, cum ar fi sarcina sau hipertensiunea arterială, care ar putea fi afectate de băile fierbinți în scopul detoxifierii, atunci trebuie să vă luați măsuri de siguranță înainte de a încerca această baie naturală.

Voi folosiți sare amară? Și dacă da, pentru tratarea căror afecțiuni?

Cele mai citite articole

Scris de Roseti Elena

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine Universitatea București, secția rusă - bulgară. Am traversat mai multe “praguri” profesionale: redactor șef Documentare externă Rompres – actuala Agerpres, editor ediții de Colecție – Jurnalul Național și editor Jurnalul de Duminică – supliment al Jurnalului Național, jurnalist online și print la Evenimentul Zilei, senior editor la Revista Cariere. Unul dintre motto-uri: “Every great dream begins with a dreamer" - Harriet Tubman. Un îndemn personal: Prinde povestea!

Urcă spre noi culmi ale frumuseții dinților tăi folosind gama Crest!

Top 20 Cele mai Frumoase Colinde de Craciun

Cele mai Frumoase Colinde de Crăciun