in

Vrei sa iti vinzi locuinta, dar nu stii exact care este pretul sau real? Solicita ajutorul unui evaluator!

Vrei sa iti vinzi locuinta, dar nu stii exact care este pretul sau real? Solicita ajutorul unui evaluator!

Vanzarea unei locuinte este o procedura care necesita o documentare temeinica, pregatirea actelor necesare pentru noul proprietar si, bineinteles, evaluarea adecvata a intregului spatiu scos la vanzare pentru stabilirea pretului corect. 

In cele mai multe cazuri, vanzatorii omit acest pas si urmaresc piata imobiliara pentru a vedea care sunt preturile unui apartament sau a unei locuinte asemanatoase cu ceea ce vand. Cu toate acestea, exista o multime de alti factori care pot influenta pretul in urma procesului de evaluare casa, printre care se numara si cei amintiti in cele ce urmeaza.

Zona 

Cu cat cladirea se afla mai aproape de centrul orasului, cu atat pretul poate sa creasca, datorita faptului ca locuinta pune la dispozitia noilor locatari multe facilitati. Astfel, pretul unui apartament aflat la iesirea din oras nu poate fi asemanator cu cel al unui apartament apropiat de centru. Din acest motiv, conteaza foarte mult sa se colaboreze cu un specialist in evaluare cladiri, pentru ca vanzatorul sa nu se lase pacalit de iluzia pretului ridicat. Altfel risca sa nu aiba nicio persoana interesata in locuinta pe care o pune la vanzare.

Facilitati

Cele mai citite articole

Cu cat apartamentul pus la vanzare este dotat cu mai multe facilitati, cu atat pretul sau poate sa creasca. Printre acestea se numara si: parcare privata, amplasare langa magazine, scoli, spitale, farmacii, parcuri, orientare avantajoasa care favorizeaza temperaturi ridicate iarna si scazute vara etc. Toate acestea sunt doar cateva dintre facilitatile pe care un apartament poate sa le ofere, influentand semnificativ pretul de cumparare.

Design-ul interior

Pe langa toate aspectele mentionate anterior, un rol important il capata si design-ul interior alaturi de calitatea materialelor de constructie. In cazul in care apartamentul este proaspat renovat, pretul de achizitie are sansa de a creste semnificativ, datorita faptului ca achizitorul are la dispozitie tot ce ii trebuie, scapand de stresul renovarilor.

Cu alte cuvinte, evaluatorul din cadrul unei agentii imobiliare stie exact care sunt aspectele pe care sa le verifice pentru a determina un pret corect al locuintei puse in vanzare.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Nu stii daca sa iti hranesti copilul cu lapte praf? Vezi ce spun specialistii!

Top 3 telefoane care pot fi cumparate la mana a doua. Iata ce spun informatiile de specialitate!