in

Care sunt beneficiile ecologice ale utilizării genților din hârtie reciclată?

 Utilizarea genților de hârtie a câștigat popularitate în zilele noastre, datorită faptului că oamenii au devenit mai conștienți de impactul consumerismului asupra mediului înconjurător. Din ce în ce mai multe companii adoptă măsuri ecologice, astfel că cererea de produse din hârtie reciclabilă este în creștere.

Folosirea unei pungi sau genți din hârtie reciclată ajută ecosistemul și îl protejează, reducând impactul asupra numeroaselor specii de animale, oceanelor, râurilor și lacurilor. Cel mai important aspect de luat în considerare este că solul nu își pierde fertilitatea. 

De aceea, multe companii încurajează folosirea produselor eco-friendly din hârtie reciclată pentru a se asigura că mediul este în siguranță, deoarece hârtia se degradează în mai puțin de șase luni, iar după degradare, deșeurile sale se vor transforma în fertilizator pentru vegetație.

În trecut exista percepția că hârtia înseamnă defrișare, astăzi însă, hârtia și produsele din hârtie nu sunt fabricate în mare parte din lemn, ci mai degrabă se folosesc soluții eco-friendly precum deșeurile din trestie de zahăr.

Care sunt sursele ecologice pentru confecționarea genților de hârtie?

Trestie de zahăr 

Astăzi hârtia este fabricată din deșeurile de celuloză care rămân după ce zahărul este făcut din trestie de zahăr.

Paie  

Hârtia poate fi făcută și din fibre de paie. În mediul rural fermierii sunt încurajați să vândă paiele pentru fabricarea hârtiei.

Nuca de cocos

Coaja de nucă de cocos este perfectă pentru fabricarea hârtiei, iar fibra de cocos are potențialul de a înlocui lemnul.

Excremente de elefant

Cele mai citite articole

Știați că excrementele de elefant sunt prietenoase cu natura și ajută la fabricarea hârtiei? Am salva 14.400 de copaci maturi în fiecare zi, dacă am putea folosi doar 10% de bălegar de elefant disponibil în lume. De asemenea, rezolvă problema generării de gaz metan dar și păstrarea unui habitat curat pentru elefanți.

Top 5 beneficii pentru mediul înconjurător oferite de utilizarea genților din hârtie reciclată

Minimalizează poluarea 

Limitarea emisiilor de dioxid de carbon, din acest motiv, este posibil să se reducă gradul de poluare.

Biodegradare și reutilizare

Unul dintre numeroasele beneficii ale utilizării pungilor din hârtie este că sunt biodegradabile. Acest lucru înseamnă că dacă un astfel de produs este aruncat în natură pe câmp, acesta se descompune complet, fără a lasă niciun reziduu toxic, comportându-se ca un îngrășământ. 

Drept urmare, impactul toxic asupra ecosistemului este minim. De aceea, industria pungilor și a genților de hârtie se poziționează ca soluție naturală pentru a face mediul sigur și sănătos.

Ajută la salvarea animalelor marine

Din cauza pungilor din plastic, animalele marine sunt în mare pericol. Atunci când plasticul este prezent în oceane, lacuri sau râuri, substanțele chimice și dăunătoare din compoziția acestuia sunt înghițite de animalele marine, lucru ce duce la moartea lor.

Din cauza foametei, broaștele țestoase, balenele mici cât și păsările, de foarte multe ori confundă pungile de plastic cu meduzele sau altă sursă de hrană și astfel le ingerează, punându-le în pericol. Drept urmare, pentru a salva atmosfera de la degradarea ulterioară, folosiți din ce în ce mai multe pungi de hârtie, deoarece sunt biodegradabile, se descompun rapid și nu dăunează vieții marine.

Economisirea energiei

Acest lucru înseamnă că produsele sunt fabricate prin tăierea copacilor care sunt disponibili local, motiv pentru care, costul importului oricărei alte materii prime duce la economisirea energiei.

Hârtia reciclată ajută la reducerea deșeurilor toxice

În ultimii ani, deșeurile toxice sunt una dintre preocupările majore în toate națiunile și se promovează din ce în ce mai mult utilizarea produselor din hârtie reciclată pentru a proteja mediul.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

De ce este important un aparat ortodontic in viata unei persoane

Bonusurile fără depunere la casino – între marketing și realitate!