in

De ce este important un aparat ortodontic in viata unei persoane

Orthodontic Treatment. Dental Care Concept. Beautiful Woman Healthy Smile close up. Closeup Ceramic and Metal Brackets on Teeth. Beautiful Female Smile with Braces

Ortodontia este ramura stomatologiei, care se ocupa cu rezolvarea problemelor de ordin estetic, dar si functional, in ceea ce priveste anomaliile ocluziei dentare.

Cand se ia in calcul purtarea unui aparat ortodontic de catre o persoana, trebuie luate in considerare mai multe aspecte cu privire la acesta, in functie de problemele stabilite cu medicul ortodont, in cabinetul de profil.

Cand este necesara purtarea aparatului ortodontic

Aparatul ortodontic este cunoscut ca fiind accesoriul de baza, in procesul de stilizare al danturii, conferind un aspect placut si ordonat al dintilor, insa exista si situatia anomaliilor dentare, a caror rezolvare este posibila tot cu ajutorul acestui tratament. 

In situatia dintilor strambi, a caror aliniere nu este tocmai corecta, aparatul dentar reprezinta solutia ideala, avand scopul de rearanjare al acestora. 

Dintii pozitionati gresit nu aduc doar probleme la nivel estetic, ci si complicatii suplimentare in procesul de igienizare. De exemplu, dintii incalecati prezinta riscul aparitiei cariilor, tocmai din cauza imposibilitatii de curatare al spatiilor interdentare. 

In cazul anomaliilor la nivelul ocluziei (inchisa, deschisa, inversa si asa mai departe), un aparat ortodontic este, de asemenea, cea mai buna optiune de rezolvare al acesteia. 

Cele mai citite articole

Ocluzia este reprezentata de contactul dintilor superiori cu cei inferiori, iar aceasta este, uneori, incorecta, fapt ce aduce complicatii la nivel de fonetica sau chiar de masticatie, unei persoane.

De asemenea, presiunea provocata de procesul masticatiei, atunci cand o persoana prezinta o ocluzie gresita, poate aduce dureri la nivelul zonei mandibulare, sau chiar ciobirea dintilor.

Exista varietate in ceea ce priveste aparatul ortodontic

Aparatul dentar este, de obicei, cunoscut ca fiind intr-un format clasic, ce prezinta bracketi si elastice colorate, insa, in ultimii ani tehnologia a evoluat, si odata cu ea si aceste accesorii ortodontice.

Cea mai noua varianta din zona aparatelor ortodontice este Invisalign, a carui functionalitate se bazeaza pe utilizarea unor gutiere personalizate in functie de pacient.

Asadar, in cadrul unui cabinet de specialitate, varietatea este mare, insa este musai de luat in considerare faptul ca alegerea unui tip de aparat ortodontic se face doar in urma unei consultatii. 

De asemenea, in cazul in care o persoana se confrunta cu probleme, precum cele mentionate anterior, este ideala prezentarea fizica la un cabinet ortodontic.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Inele de logodna cu diamante dupa preferintele logodnicei

Care sunt beneficiile ecologice ale utilizării genților din hârtie reciclată?