in

Cât costă gramul de aur în 2023?

Cât costă gramul de aur în 2023?

Cu trecerea timpului, valoarea gramului de aur a cunoscut anumite schimbări. De exemplu, în anul 2022, s-a înregistrat o creștere semnificativă în momentul în care și inflația a atins o cotă ridicată, dar și când situația geopolitică era suficient de tensionantă. Cu toate acestea, într-o situație normală, valoarea aurului este stabilă.

Cu toate că există în ultimul timp fluctuații ale prețului privind gramul de aur, nivelul de încredere pe care îl oferă această investiție este unul ridicat, comparativ cu celelalte alternative de investiții.

La începutul anului 2023, BNR a afișat prețul de 281.0314 RON pe gramul de aur. Tot în luna ianuarie a fost afișat de către casele de amanet un preț maxim de 170 lei și un preț minim de 133 lei pentru 1 gram de aur de 14k.

Ce aspecte pot influența valoarea aurului?

Valoarea gramului de aur este influențată, în primul rând, de un concept simplu care a făcut înconjurul lumii: cererea și oferta. Cu cât oamenii și agenții economici își vor dori să intre în posesia metalului prețios într-o cantitate mai mare, cu atât prețul său o să sufere modificări, crescând tot mai mult. 

Cele mai citite articole

Adevăratul este că valoarea aurului nu se modifică în orice situație, însă, cu siguranță, nu va fi mai mică. Astfel, indiferent de context, există slabe șanse ca valoarea aurului să scadă, pentru că mereu vor exista cumpărători.

De asemenea, inflația are un impact major când vine vorba de economia unei țări, moment în care valoarea monedelor se confruntă cu niște schimbări vizibile. Acesta este momentul în care și prețul gramului de aur întâmpină anumite modificări. Din acest motiv, se recomandă investiția în metalul prețios sub forma unor bunuri fizice, cum ar fi bijuteriile din aur sau lingourile de aur. 

Bineînțeles, o astfel de investiție se poate dovedi a fi de-a dreptul costisitoare, mai ales pentru persoanele care au un venit mediu lunar. Din fericire, cei interesați de achiziționarea unor bijuterii din aur, la prețuri avantajoase pot apela la o casă de amanet. Toate persoanele au acum șansa de a investi în aur, fără să fie nevoite să apeleze la fondurile de economii.

În prezent, din ce în ce mai mulți oameni se decid să investească în bijuterii din aur. Motivul este cât de poate de simplu: investiția este una sigură și rentabilă, mai ales în condiții de instabilitate economică.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

De ce sunt preferate sloturile online in locul din cazinourile fizice?

Top 16 metode prin care sa adormi mai usor!