in

Ce ar trebui să conțină trusa completă a unui fotograf

Ești fotograf sau te-ai decis de curând că vrei să descoperi tainele acestei arte? Ai o cameră profesională, kitul de început și foarte mult entuziasm, însă simți că toate acestea nu sunt suficiente? Ce spui de un curs de fotografie pentru a învăța toate trucurile: modul în care realizezi imaginile, regula treimilor, încadrările, unghiurile etc și, alături de acesta, ai nevoie de un rucsac bogat in variate accesorii si consumabile, în funcție de ceea ce dorești să realizezi.

Vrei să investești într-o trusă completă și profesională pentru toate fotografiile pe care urmează să le faci, fie ele portret sau de natură? Atunci consultă articolul următor și alege produsele care-ți lipsesc din arsenalul tău foto!

Obiectivul

Obiectivele nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău de echipamente și produse foto. Indiferent de camera pe care o ai, vei găsi întocmai obiectivele pentru Olympus, Nikon, Canon, Fuji etc, care să te ajute în ședințele foto. 

  • Obiectivul de kit – perfect pentru persoanele la început de drum, vei putea face fotografii de tip portret, acțiune, urban sau peisaje;
  • Obiectivul macro – te va ajuta să focalizezi detaliile, obiectele mici, florile și petalele, picăturile de apă etc;
  • Obiectivul de unghi larg – sau ultra-wide-angle, îți oferă o perspectivă mărită a cadrului pe care vrei să-l fotografiezi.

Handstrap-ul

Dacă preferi fotografiile în aer liber, cele de acțiune sau de la înălțime, atunci cu siguranță ai nevoie de un handstrap care să fixeze foarte bine aparatul de fotografiat. Accesoriul oferă o priză bună, stabilizând totodată și imaginea. Poate fi prins și pe trepied.

Grip-ul

Un alt accesoriu ce nu trebuie uitat acasă, grip-ul ajută la economisirea bateriei și implicit oferă o autonomie de funcționare mai mare pentru aparatul foto. Mai mult, îmbunătățește modul în care ții camera în mână.

Trepiedul

Cele mai citite articole

Utilizat atât în mediul extern, dar și în studio, trepiedul te ajută să faci fotografii clare, precise, fără blurr sau defocused! Există o gamă extinsă de trepiede pe piață, cu înălțimi, greutăți și modele diferite, așa că ia-l pe cel potrivit nevoilor tale!

Blițul

Fie zi sau seară, în aer liber sau în studio, blițul poate fi întocmai accesoriul de care ai nevoie! Atunci când navighezi internetul sau magazinele pentru blițul perfect, ține cont de patina acestuia, de modurile de declanșare: cablu, optic sau radio, viteza de reîncărcare și fiabilitatea sa.

Acumulatori și baterii

Majoritatea echipamentelor de fotografiat utilizează fie acumulatori, fie baterii și, după cum prea bine știi, durata de viața a acestora este limitată. Pentru a te bucura de o sesiune foto completă, este indicat să ai cel puțin un rând de rezervă la tine, indiferent dacă te afli în natură sau în studio. Pentru un plus de siguranță, investește într-un încărcător smart pentru acumulatori și baterii reîncărcabile!

Card de memorie

Un alt produs pe care trebuie să-l ai întotdeauna la tine este cardul de memorie de rezervă. Cel principal s-ar putea umple înainte ca ședința foto să se fi încheiat și atunci vei fi nevoit să ștergi din fotografiile deja realizate. Mai mult, acesta se poate strica sau pierde, așa că un card de memorie de rezervă va fi întocmai ajutorul de care ai nevoie!

Diffuser pentru bliț

Alături de bliț vei avea nevoie de un diffuser. Acesta elimină umbrele prea puternice sau zonele supraexpuse, creând deci o imagine clară și naturală. Echipamentul atenuează și dispersează lumina produsă de bliț, bucurându-te totodată și de un unghi mai mare de acoperire și o distribuire mai buna a luminii.

Este de la sine înțeles că indiferent de cât de bun este aparatul de fotografiat pe care-l ai, acesta are nevoie de ajutor, iar ajutorul îl primește în primul rând datorită cunoștințelor tale din domeniu, dar și prin intermediul tuturor accesoriilor, produselor indispensabile și a celor consumabile, așa ca ia cu tine lista de cumpărături oferită!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Cum să amenajezi o sală de conferințe: 7 obiecte principale

Cele mai bune strategii pentru începătorii în pariuri online live

Cele mai bune strategii pentru începătorii în pariuri online live