in

Ce are de oferit un SSD si care sunt beneficiile sale?

Web hosting

In ultima perioada, SSD-ul a castigat popularitate ca tehnologie de stocare a datelor, devenind un etalon si pe piata de web hosting din Romania. Un Solid State Drive sau, pe scurt, un SSD, este un dispozitiv de stocare fara piese mecanice in miscare care gazduieste memorie de tip flash. Aceasta caracteristica ii permite sa ruleze mult mai silentios, sa beneficieze de un timp de acces mai rapid si sa reduca consumul de energie. SSD-urile utilizeaza aceiasi factori de forma externi ca HDD-urile si nu necesita reproiectarea masiva a matricelor de stocare la nivel de fabrica sau de centru de date.

Iata mai jos 5 beneficii care te vor ajuta in dezvoltarea unui business durabil si cum iti pot influenta activitatea:

  1. Durabilitate si rezistenta

SSD-urile sunt mai rezistente si mai durabile in comparatie cu HDD-urile. De exemplu, daca detii un laptop care se bazeaza pe aceasta tehnologie si il scapi de la inaltime, sansele sunt mari ca ecranul sa se sparga, iar SSD-ul sa ramana intact. Cu alte cuvinte, sunt mai putin vulnerabile la deteriorarea fizica si la pierderea datelor, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care au inceput sa fie din ce in ce mai utilizate si pe piata de web hosting.

  1. Viteza

SSD-ul are o viteza de acces cuprinsa intre 35 si 100 de microsecunde, ceea ce ofera o performanta inegalabila de 100 ori mai mare decat cea a HDD-ului. Acest lucru are ca rezultat timpi de incarcare mai rapizi si o reactie mai buna a sistemului.

In ceea ce priveste web hosting-ul, unitatile SSD ajuta cu adevarat prezenta in mediul online. Asigura o viteza mai mare de incarcare a site-urilor web, ceea ce are ca rezultat si o experienta mai buna a utilizatorului. In Romania, poti gasi furnizori care ofera acest avantaj fara sa fie nevoie sa platesti in plus. Ai grija la ofertele inselatoare, tehnologia SSD nu se vinde separat.

  1. Usor de transportat

SSD-urile au componente usoare cu piese mobile care sunt usor de utilizat si sunt mult mai potrivite pentru serverele ce gazduiesc site-uri web.

  1. Eficienta si fiabilitate

Cele mai citite articole

Unitatile SSD utilizeaza memorie flash pentru a stoca date, ceea ce ofera o fiabilitate si o eficienta mai buna fata de unitatile cu hard disk.

  1. Usor de instalat

Procesul de back-end pe care utilizatorul nu il poate vedea este acela de instalare a componentelor ce ajuta la buna functionare a serverelor.

Ar trebui sa optezi pentru web hosting bazat pe SSD?

SSD ofera performante incomparabil mai bune cu hard disk-ul, consum redus de energie si viteza de incarcare mult mai mare a site-urilor web.

In alta ordine de idei, SSD-urile pot dura zeci de ani fara esec, in timp ce hard disk-urile au sanse mari sa esueze dupa doar cativa ani. Esecul nefunctionarii spatiului de stocare poate sa iti duca afacerea intr-un declin considerabil, astfel incat sa pierzi potentiali clienti si, mai mult de atat, profit.

Indiferent de forma de gazduire a site-ului tau web, opteaza intotdeauna pentru un pachet bazat pe spatiu de stocare SSD si retine faptul ca, pentru orice idee de-a ta, va exista o solutie premium astfel incat sa indeplineasca toate cerintele tale.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Detartraj – cum se face, ce efecte are și ce recomandă stomatologii?

7 idei să faci rost de bani rapid