in

Ce face special puiul BIO La Provincia, produsul de top al brandului? Iustin Paraschiv, fondatorul companiei, ne oferă detalii

Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, a deschis prima fermă de pui de carne BIO din România, adăugând în portofoliul La Provincia Pui BIO Hrănit Sănătos. Această inițiativă inovatoare evidențiază angajamentul față de calitate și sustenabilitate, consolidându-și poziția de lider pe piața alimentară din România.

La Provincia – produsul de top al brandului Carmistin

Brandul Carmistin, un important producător român de alimente, a făcut un pas esențial în industria alimentară din România, deschizând prima fermă de pui de carne BIO din țară. Această inițiativă extinde portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos, un produs premium de calitate superioară, recunoscut la nivel național.

Produsele La Provincia sunt deja renumite pentru calitatea lor și pentru angajamentul față de practici sustenabile. Portofoliul include pui vegetarian, pui fără antibiotice, pui crescut la sol, pui marinat și, cel mai recent, pui BIO. Aceste produse reflectă angajamentul Carmistin de a oferi consumatorilor carne de pasăre nutritivă, produsă conform celor mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

Puiul BIO La Provincia Hrănit Sănătos, recent lansat, este produsul de top al brandului, diferențiindu-se prin hrana 100% organică a păsărilor, provenită din agricultură ecologică proprie, și prin condițiile de creștere în aer liber, cu o densitate redusă la populare. Acest produs premium este disponibil pe piața românească din 1 noiembrie 2023, în gramaje între 700 și 1.200 de grame pe tăviță.

Carmistin – prima fermă de pui de carne BIO din România

Deschiderea primei ferme de pui de carne BIO din România a reprezentat un moment important pentru Grupul Carmistin și pentru piața alimentară românească. Evenimentul de lansare a marcat un nou capitol în angajamentul companiei față de producția de hrană sănătoasă și sustenabilă.

Inaugurarea primei ferme de carne de pui BIO este un moment deosebit pentru noi, continuând planul Carmistin de a produce hrană BIO în România. Cererea pentru un produs precum Puiul BIO La Provincia arată maturitatea pieței și preocuparea pentru calitate și hrană sănătoasă, produsă responsabil și sustenabil”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Printre participanți s-a numărat și medicul nutriționist Mihaela Bilic, care a subliniat importanța acestui pas pentru industria alimentară din România: ”Producția de alimente BIO este o dovadă de responsabilitate și curaj, dar și un angajament serios de business, implicând investiții mari și efort. Mă bucur pentru această premieră și felicit Carmistin și La Provincia pentru tot ceea ce fac”.

Cele mai citite articole

Noua fermă Carmistin este situată în comuna Leleasca, județul Olt. Pe termen mediu și lung, compania plănuiește extinderea segmentului BIO prin deschiderea de noi ferme de profil.

Conform informațiilor oferite de președintele companiei, Iustin Paraschiv, puiul BIO La Provincia Hrănit Sănătos se deosebește prin:

 • Hrana păsărilor, provenită 100% din cereale organice, producție proprie, asigurată din agricultură ecologică.
 • Păsările sunt crescute cu acces la aer liber, pe o suprafață de minimum 4 mp per pasăre.
 • Materiile prime nu sunt modificate genetic.
 • Nu sunt folosite pesticide.
 • Nu sunt folosite antibiotice și adaosuri de sinteză.
 • Creșterea puilor în sistem BIO este echilibrată și naturală, fără efecte negative asupra mediului. Sistemul Carmistin respectă cele mai stricte standarde europene, asigurând trasabilitatea produsului de la fermă la raft, cu certificări de la organismele naționale responsabile.

Linii de business Carmistin

Grupul Carmistin operează cinci linii de business independente și integrate, acoperind întregul proces de producție și procesare a cărnii:

 • Linia de Pui: Brandul La Provincia oferă produse diverse, inclusiv pui BIO, pui vegetarian, pui fără antibiotice și pui marinat.
 • Linia de Porc: Fermele Carmistin cresc sute de mii de porci, folosind tehnologii moderne și practici sustenabile.
 • Linia de Vită: Compania asigură carne de vită de calitate superioară prin metode avansate de creștere și îngrășare.
 • Linia de Agricultură și Furaje: Carmistin cultivă peste 8.000 de hectare, dintre care 25% sunt în sistem BIO, pentru a asigura hrana animalelor din fermele proprii.
 • Linia de Energie Verde: Investițiile în energie regenerabilă reduc amprenta de carbon și promovează sustenabilitatea.

Carmistin demonstrează un angajament puternic față de calitate și protejarea mediului, consolidându-și poziția de lider în industria alimentară din România.

Obiective și perspective Carmistin

Obiectivul pe termen lung al Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România. Investițiile continue în noi tehnologii, extinderea capacităților de producție și consolidarea lanțului de aprovizionare sunt doar câteva dintre măsurile prin care compania, sub conducerea lui Iustin Paraschiv, își propune să atingă acest obiectiv.

De asemenea, Carmistin își dorește să răspundă cerințelor crescânde ale consumatorilor pentru produse sustenabile și de înaltă calitate.

Prin deschiderea primei ferme de pui BIO din România și lansarea Puiului BIO La Provincia Hrănit Sănătos, Carmistin își consolidează poziția de lider pe piața națională și demonstrează un angajament ferm față de inovație, sustenabilitate și sănătatea consumatorilor.

Această inițiativă este un exemplu de bune practici în industria alimentară și un pas important spre un viitor mai verde și mai sănătos.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

5 Motive pentru a recruta personal asiatic

10 motive pentru a încerca jocurile de live casino