in

Cum a reușit Enroush să schimbe obiceiurile menstruale

Cum a reușit Enroush să schimbe obiceiurile menstruale

Facilitarea educației în ceea ce privește menstruația, o perioadă absolut normală din viața fiecărei femei și fiecărei adolescente, reprezintă misiunea pe care și-o propune Enroush, brandul românesc de produse menstruale fabricate din materiale organice, blânde cu pielea, menite să vină în ajutorul femeilor de pretutindeni. Pentru că în 2022 nu se poartă doar materialele organice, ci se sărbătorește și sănătatea, deoarece o igienă menstruală deficitară poate duce la infecții ale aparatului reproducător și tractului urinar, afectând astfel bunăstarea.

Produsele menstruale clasice se dovedesc a fi, deseori, potențial periculoase pentru a fi folosite. De ce? Pentru că multe dintre ele sunt fabricate din materiale care ar putea cauza iritații, întrucât zona intimă este deosebit de sensibilă. Spre deosebire de tampoane din bumbac, fabricate din 100% bumbac certificat, testat și validat de către ginecologi și dermatologi, tampoanele clasice conțin substanțe sintetice, chimice, parfum, înălbitor, OMG-uri și chiar pesticide. Sănătatea aparatului reproducător este în strânsă concordanță cu produsele folosite în perioada menstruală.

Enroush își propune să demonteze tabuurile care se învârt în jurul conceptului de menstruație. Este evident faptul că societatea are nevoie de educație și trebuie să fie informată corespunzător când vine vorba de acest proces. Menstruația este normală din punct de vedere fiziologic, hormonal, iar apariția ei se traduce printr-o bună funcționare a organismului și corpului. Femeile nu ar trebui să se jeneze în respectiva perioadă a lunii, cum nici nu ar trebui să se simtă inferioare. Acceptarea propriei biologii nu ar trebui să ridice vreodată probleme, de niciun fel!

Cele mai citite articole

Există tendința ca atunci când vine vorba de menstruație, oamenii să adopte un comportament respingător, dar nu numai. Chiar și când se vorbește despre alte lucruri, cum ar fi endometrioza simptome, pare să existe o oarecare lipsă de informare și documentație strictă. Din păcate, acest lucru este justificat de faptul că nu există educație sexuală în școli, iar unii părinți chiar evită să trateze acest subiect împreună cu copiii lor – fie că vorbim despre fete sau băieți. De fapt, chiar și băieții ar trebui educați specific în direcția abordării acestui concept.

Ar putea părea o misiune mult prea solicitantă, dar obiectivele celor de la Enroush încep, încetul cu încetul, să se concretizeze. În 2022, magazinele și lanțurile mari de produse pentru îngrijire s-au aliniat cu misiunea Enroush, certificând importanța produselor calitative folosite în igiena menstruală. Astfel, Enroush a reușit să încheie un parteneriat cu dm-drogerie markt și, cât mai curând, produsele lor vor fi disponibile în peste 116 magazine din întreaga țară.

Astfel, produsele Enroush, calitative, organice, fabricate printr-un proces de producție sustenabil, pentru a avea grijă de ecosistemul înconjurător, vor fi disponibile mult mai multor femei. Enroush își propune să ducă mai departe misiunea de a pune la dispoziția publicului larg nu doar produse certificate, lipsite de materiale ascunse, ci și informații documentate privitoare la procesul menstrual. Există o nevoie vitală în această direcție, iar Enroush, pas cu pas, va schimba obiceiurile menstruale ale femeilor, pentru că merităm tot ce este mai bun!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Reteta de burger dietetic la tine acasă

Reteta de burger dietetic la tine acasă

Avantajele unui împrumut rapid online de la o IFM