in

Cum acționează Iustin Paraschiv și Carmistin pentru a depăși criza energetică actuală?

Iustin Paraschiv, Carmistin
Iustin Paraschiv, Carmistin

Parteneriatul din 2022 încheiat de grupul Carmistin, prin intermediul companiei Axell Green Energy, componentă a holdingului amintit, cu firma Simtel Team reprezintă un argument solid că viitorul aparține energiei verzi.

Avantajele de a consuma energie din surse regenerabile

Iustin Paraschiv pariază pe energia regenerabilă și are dreptate 100%. Nu mai puțin decât 18 locații ale holdingului vor avea centrale fotovoltaice proprii.

Astfel, firmele componente ale grupului vor avea un avantaj incontestabil în fața concurenței, deoarece astfel vor fi în măsură ca să își:

● scadă aproape total costurile cu energia consumată;

● să își eficientizeze ciclurile de producție;

●  să nu se mai teamă de întreruperile de curent electric, tot mai frecvente în ultima vreme;

● să își reducă vizibil amprenta de carbon;

● să își utilizeze în mod mult mai responsabil resursele pe care le utilizează în activitățile lor specifice.

Cele mai citite articole

Dacă ar fi să ne referim doar la reducerea amprentei de carbon, reducerea noxelor directe ale unei companii este considerată a fi cea mai eficientă modalitate de a-și compensa amprenta de carbon. 

Cu toate acestea, această cale este asociată cu restricții economice importante. Pentru a reduce daunele, ar fi necesar să se încetinească ritmul de dezvoltare al companiei, să se reducă volumele de producție, iar din aceste cauze și veniturile. Dacă ratele de producție sunt lăsate la același nivel, va fi necesar să se investească în tehnologii care vor contribui la reducerea emisiilor. Acest proces nu necesită mai puține resurse, dar pe termen mediu și lung se pot dovedi câștigătoare dacă se fac parteneriate inteligente.

Pentru a reduce amprenta de carbon, este necesar să se elaboreze de către antreprenori un set de măsuri, printre care se pot menționa:

  • concept amplu de soluții pentru reducerea la minimum a emisiilor nocive în atmosferă;
  • dezvoltarea unei metode internaționale general acceptată pentru calcularea amprentei de carbon și să o implementeze fără greșeală;
  • dezvoltarea unui sistem de recompense pentru angajații, pentru departamentele care reduc amprenta de carbon în activitățile desfășurate;
  • adoptarea acelor tehnologii de vârf care contribuie la economisirea energiei;
  • sprijinirea dezvoltării de noi tehnologii care vizează reducerea emisiilor și reducerea consumului de energie;
  • sprijinirea dezvoltării inovațiilor  care asigură implementarea unor metode eficiente și sigure de eliminare și reciclare a deșeurilor.

Pentru îndeplinirea acestui țel, Iustin Paraschiv a decis ca să facă un pas important în această direcție, mai exact o colaborare cu firma Simtel Team. Astfel, după cum menționează însăși oficialii Simtel Team într-un comunicat de presă, energia generată pentru Carmistin doar în primul an de funcționare va fi de 5.400.000 kWh, ceea ce va permite pentru cele 18 unități ce vor beneficia de centrale electrice autonome reducerea noxelor de dioxid de carbon cu aproape 3.300 de tone pe an.

Interesantă va fi și producerea în comun a produselor agroindustriale și energiei ce urmează a fi în același spațiu. 

În acest caz, producătorul care decide să se angajeze pe această nouă nișă de piață poate opta pentru două forme de lucru: folosirea separată sau combinată a terenului. În folosirea separată a terenului, se poate folosi o parte din fermă doar pentru instalarea panourilor solare și restul suprafeței pentru cultivare agricolă sau creșterea animalelor.

Până la acel moment, deocamdată Carmistin face o primă investiție înspre dobândirea autonomiei energetice, într-un context economic deloc favorabil întreprinzătorilor. Inflație, prețuri aberante la energia electrică necesară desfășurării activității, un război la graniță care nu se mai sfârșește, un mediu legislativ complicat și deloc prietenos cu mediul de afaceri.

Ca și în alte situații prin care a mai trecut holdingul, cu siguranță și acum va reuși ca să iasă câștigător și să rămână un nume de referință în sectorul agroindustrial autohton.

Alături de firma Simtel Team, care nu doar că va instala numai puțin de 10.500 de panouri fotovoltaice, viitorul grupului de firme reunite sub denumirea de Carmistin este unul luminos!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Sfaturi pentru a câștiga la sloturile de la Favbet 

Festival de goluri și surprize la World Cup 2022