in

Cum ajungi în Grecia? Iată care sunt cele mai bune variante de transport

Beautiful Architecture building Exterior with santorini and greece style - Vintage light filter

Grecia este una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță pentru români, dar și pentru turiștii de pretutindeni, oferindu-le acestora nu doar plaje însorite, ospitalitate și delicii culinare, dar și drumeții montane, stațiuni și orașe pitorești și moderne totodată, atmosferă întotdeauna primitoare, obiective turistice vaste și activități pentru toate preferințele și vârstele! Fie sezonul rece sau cald, un sejur în Grecia găzduiește permanent cele mai frumoase amintiri de vacanță!

Dacă te-ai decis să petreci viitorul concediu în Grecia, atunci află din acest articol care sunt cele mai bune variante de transport, aeroporturile elene și duratele de călătorie, în funcție de varianta aleasă!

Cu avionul către Grecia

Dacă nu mai ai răbdare și vrei să ajungi în Grecia numaidecât, atunci avionul este cea mai bună variantă de transport pentru tine! Mai mult, dacă îți place să planifici toată vacanța încă de la început, fără costuri ascunse și alte situații neplăcute, atunci alege zborurile charter! 

Zborul charter în Grecia nu oferă doar un drum dus-întors asigurat, ci pune la dispoziția ta oferte de cazare pe placul tău și chiar intrări deja incluse în prețul inițial pentru anumite obiective turistice, așa că bucură-te de o vacanță bine organizată! Cu atât mai mult, un zbor charter de regulă nu face escală, fiind o modalitate rapidă de a ajunge la destinație, oferind totodată un preț accesibil de zbor. 

Zborurile regulate, în linie, sunt de asemenea o variantă rapidă, facilă și confortabilă de a călători într-o vacanță în Grecia, însă unele dintre ele fac escală, iar uneori poți găsi bilete la costuri piperate, așa că asigură-te că rezervi locurile din timp sau că prinzi ofertele city-break sau last minute.

Unde aterizezi în Grecia?

Cele mai citite articole

Atena și Salonic sunt cele mai mari aeroporturi din Grecia, ele funcționând pe toată perioada din an, atât pentru zborurile din străinătate, cât și cele locale. Pe de altă parte, aeroporturile Kalamata, Araxos, Colos și Aktion sunt sezoniere – deschise doar pe timp de vară, primind doar chartere din străinătate. 

În funcție de stațiunea sau insula de vacanță, poți opta pentru Atena sau Salonic, iar pe perioada verii ai chiar mai multe opțiuni! Majoritatea avioanelor charter și linie aterizează adesea la Atena, iar de aici vei putea lua zboruri locale către insule. Majoritatea curselor durează între 40 de minute și o oră, iar un drum cu avionul de la București până la Atena, de exemplu, durează în jur de 1 oră 40 de minute – 2 ore.

Cu mașina către Grecia

Este de la sine înțeles că excursia din România până în Grecia cu mașina, fie aceasta personală sau autocar cu un grup de oameni, durează mai mult decât un drum cu avionul. Dacă vrei să vizitezi și alte țări, precum: Serbia, Bulgaria, Macedonia, atunci orientează-te spre o călătorie terestră!

Există mai multe trasee, durata de călătorie a acestora fiind influențată de itinerariu în sine, de pauzele realizate pe perioada traseului și de modul în care călătorești: mașină mică, autocar etc. Printre cele mai cunoscute rute se află:

  • București – Giurgiu – Ruse – Byala – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Serres – Salonic – durata drumului: 9 – 10 ore.
  • Craiova – Calafat – Vidin – Montana – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Kulata – Promachonas – Salonic – durata drumului: 8 – 9 ore.
  • București – Grecia prin Svilengrad: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Svilengrad – Alexandroupolis – durata drumului: aproximativ 8 ore.

Un drum din România și până în Grecia cu avionul durează foarte puțin, ceea ce îți va oferi o perioadă mai mare de vacanță direct pe teritoriul elen. Cu toate acestea, dacă ți-ai propus să vizitezi și alte țări până la destinație, atunci transportul terestru este cel potrivit pentru tine. Ține minte că pentru unele insule din Grecia va trebui să mergi și cu feribotul, așa că dacă îți dorești această experiență, ține cont de stațiunea aleasă!

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

Diferite tipuri de polițe de asigurare de care trebuie să știi

Te-ai mutat la casa? Iata in ce trebuie sa mai investesti!