in

Diferite tipuri de polițe de asigurare de care trebuie să știi

Diferite tipuri de polițe de asigurare de care trebuie să știi

Tuturor ne place să credem că suntem în afara pericolului, că nu vom ajunge niciodată în X situație și că suntem cei mai precauți în felul nostru de a trăi. Dar viața este plină de surprize. Iar în timp ce unele dintre acestea sunt pur și simplu uimitoare, altele pot fi devastatoare din punct de vedere financiar sau emoțional. Ca în cazul unui accident de mașină sau a unui furt. De aceea, în ziua de azi există atât de multe tipuri de polițe de asigurare menite a ne ajuta în urma unor dezastre neașteptate.

Pentru a fi informat și a alege să te protejezi cât mai bine, află în cele ce urmează despre principalele tipuri de asigurare care îți sunt puse la dispoziție în prezent.

Asigurare auto

Condusul fără asigurare auto este interzis de lege în aproape fiecare țară. Nu numai că este ilegal a conduce fără a fi asigurat, dar te poate costa extrem de mult dacă comiți un accident. Și chiar și fără a fi implicat într-un accident, dacă ești prins de poliție fără a avea asigurarea în regulă, riști să rămâi pieton pentru mult timp.

Din fericire, oriunde ai locui sau lucra în lume, există diferite tipuri de polițe auto pe care le poți încheia ca proprietar și șofer care te pot scuti de neplăceri. Astfel ai la dispoziție asigurarea de răspundere civilă, asigurarea auto limitată și asigurarea auto completă.

Asigurare de locuință

Spre deosebire de asigurarea auto, asigurarea de locuință nu este obligatorie peste tot, dar este la fel de necesară dacă vrei să fii scutit de griji și de costuri enorme în caz de distrugeri. Acest tip de poliță reprezintă o protecție financiară binevenită care te asigură pe tine și pe familia ta în cazul pierderii sau distrugerii locuinței personale.

Cele mai citite articole

Există și aici o serie de polițe, dar cu ajutorul unui calculator de prețuri vei găsi cel mai ușor o soluție în cazul tău.

Asigurare de călătorie

Asigurarea de calatorie nu este una obligatorie, dar asta nu înseamnă că nu este importantă. În ziua de azi, tot mai multă lume călătorește, fie că o face de plăcere, fie că este în scop de muncă. Este vital însă a fi asigurat și în aceste momente, când te afli departe de casă, când călătorești cu diverse mijloace, pentru a fi pregătit în caz de incidente neplăcute care te pot costa nu doar bani, ci și sănătatea sau liniștea.

În cazul în care mergi în vacanță de mai multe ori pe an ai putea opta pentru o asigurare de călătorie nedeterminată. Asta te scutește de stresul de a încheia de fiecare dată o nouă asigurare, dar te va costa și mai puțin. Alt caz în care ai avea nevoie de o poliță de acoperire de călătorie este în cazul unei excursii nesigure, în care ești nevoit să anulezi sau să amâni o călătorie.

Asigurare de sănătate

Chiar dacă ești tânăr și sănătos, tot poți întâmpina situații în care vei avea nevoie de spitalizare, servicii medicale sau tratamente. Iar toate acestea se pot dovedi a fi foarte costisitoare, indiferent unde te-ai afla în lume. Astfel, o asigurare de sănătate încheiată la o firmă de încredere te poate salva la propriu și nu numai la figurat.

În plus, față de diferitele tipuri de polițe prezentate mai sus, și asigurările de viață, civile și juridice, sau asigurările de răspundere civilă pentru companii sau liberi profesioniști sunt extrem de importante pentru liniștea ta psihică.

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

5 lucruri de bază pentru pisici sau câini

Cum ajungi în Grecia? Iată care sunt cele mai bune variante de transport