in

Cum alegi zona în care vrei să te muți: 5 aspecte care contează

Achiziționarea unei locuințe este o decizie importantă, deoarece aceasta reprezintă o investiție pe termen lung. Majoritatea oamenilor care aleg să facă acest pas își doresc un loc pe care să îl poată transforma într-un cămin și în care să locuiască pentru o perioadă medie de timp sau lungă. Indiferent că îți dorești să construiești un imobil sau mai degrabă ai prefera să cumperi o casă deja existentă, trebuie să iei în calcul câteva criterii. 

Având în vedere că este vorba despre un angajament asupra căruia nu te poți răzgândi peste noapte, zona în care vei să te muți este unul dintre principalii factori de luat în considerare. Aceasta va determina gradul de confort pe care îl vei avea atât pe plan financiar și fizic, cât și psihic. Iată ce aspecte contează: 

  1. Apropierea față de natură 

Zona în care vrei să te muți este recomandat să aibă în proximitate cel puțin un colț de verde, fie el și sub forma unui parc. Programează o vizionare în Dumbrava Vlăsiei dacă îți dorești să afli cum este să locuiești aproape de pădure și să te bucuri de liniștea oferită de natură. Prezența acesteia lângă casa ta va influența în mod direct calitatea nivelului tău de trai. 

  1. Posibilitatea folosirii mijloacelor de transport în comun

Chiar dacă poate preferi să te deplasezi cu ajutorul autoturismului personal, este posibil să ai nevoie cel puțin o dată de un mijloc de transport în comun. Atunci când mergi la vizionări de terenuri sau case, află dacă în zonă există posibilitatea folosirii autobuzelor, tramvaielor sau taxiurilor. 

  1. Existența grădinițelor și școlilor

Cele mai citite articole

Dacă ești părinte, existența grădinițelor și a școlilor în zona în care vrei să te muți probabil a fost deja luată în considerare. Cu toate acestea, chiar dacă te afli în situația de a nu avea încă un copil este indicat să nu neglijezi acest aspect. În următorii ani pe care îi vei petrece în noua casă acest lucru este posibil să devină necesar dacă îți întemeiezi o familie. 

  1. Prezența magazinelor sau centrelor comerciale 

Cumpărăturile și facilitatea de a avea în apropiere de casa ta magazine sau centre comerciale sunt criterii esențiale pentru un trai satisfăcător indiferent de locația pe care o alegi pentru viitoarea ta locuință. Cu cât acestea sunt mai ușor accesibile față de casă, cu atât îți va fi mai simplu să îndeplinești aceste sarcini. Farmaciile sau magazinele de tip non-stop ar trebui să fie prezente în zonă, acestea fiind foarte utile în situații de urgență. 

  1. Calitatea vecinilor 

Deși se spune că vecinii nu ți-i poți alege, acest lucru nu este complet adevărat. Interesează-te despre oamenii care locuiești în cartierul pe care vrei să îl vizionezi și află care este media de vârstă a acestora sau care sunt ocupațiile lor. Vei evita astfel posibile neplăceri legate de curățenia și liniștea din zonă. De asemenea, cu cât vecinii tăi sunt mai responsabili și atenți cu cei din jur, cu atât îți va fi mai ușor să rezolvi eventualele probleme care pot apărea sau să te bazezi pe ajutorul lor. 

Decizia de a achiziționa o locuință sau un teren pe care să construiești o casă vine la pachet cu o serie de criterii pe care ar trebui să le iei în considerare. Fii atent la aspectele menționate în acest articol pentru a lua o decizie informată cu privire la zona în care vrei să te muți, deoarece aceasta îți va influența în mod direct nivelul de trai și starea de bine. 

Cele mai citite articole

Scris de Top 1

Top1 realizeaza cele mai bune topuri online. Recomandarile si locurile prezentate in topurile noastre te ajuta sa te decizi unde te distrezi diseara. Urmareste articolele noastre si beneficiaza de cele mai interesante locuri din oras.

De ce ar trebui să îți cumperi o narghilea cu 2 furtunuri?

Ce echipamente și unelte nu ar trebui să lipsească din garajul tău dacă stai la curte